اگر قصد دارید برای ایام محرم زنجان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کنید باید بدانید که دارید پا به جایی می‌گذارید که بزرگترین حسینیه ایران را دارد.

باید خود را برای شرکت در بزرگترین اجتماع عزاداری در این روز آماده کنید، چون جمعیت دسته عزاداران در روزهای نزدیک به ایام تاسوعا و عاشورا میلیونی است.

قدمتی به اندازه یک قرن!

به زنجان که رسیدید سراغ حسینیه اعظم زنجان را از هر کسی بگیرید بهتان نشانی را می‌دهد. حسینیه اعظم زنجان که مربوط به دوره افشاریه و به احتمال قریب به یقین صفویه است، در جنوب شهر واقع شده و قدمت آن به حدود یک قرن پیش می‌رسد. این حسینیه توسط حاج میرزا محمدنقی و حاج میرزا بابایی وقف شد و پس از آن همه ساله روز هشتم محرم، دسته عزاداری از محل مسجد در خیابان فردوسی تا امام‌زاده سیدابراهیم حرکت می‌کند. درست است که زنجان از روزهای ابتدایی ماه محرم سیاه‌پوش امام شهیدان می‌شود اما اجتماع مردم زنجان و دیگر گردشگران از سراسر ایران در روز هشتم محرم که در زنجان به یوم العباس معروف است٬ دیدنی است. دسته حسینیه اعظم حرکت خود را از محل حسینیه شروع می‌کند و معمولاً همزمان با اذان مغرب به امامزاده ابراهیم می‌رسد و همان‌جا هم ختم مراسم اعلام می‌شود. از جمله ویژگی‌های دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان به سادگی آن می‌توان اشاره کرد که بی‌هیچ علم و کتلی برپا می‌شود و به صورت رسمی از ساعت ۱۳ تا اذان مغرب ادامه دارد.

در این زمینه بخوانید: 

تیمچه امین‌الدوله بازار کاشان؛ یک عزاداری تمام‌عیار در ماه محرم

پیشنهادهایی برای سفر به یزد در ایام ماه محرم؛ اینجا حسینیه ایران است



جمعیت میلیونی

اگر می‌خواهید ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را در زنجان بگذرانید فکر استفاده از خودروی شخصی را باید در این دو روز از سر به در کنید؛ چون جمعیت به قدری زیاد است که امکان تردد برای خودرو وجود ندارد، مخصوصا در حوالی مرکز شهر و جاهایی که مسیر حرکت دسته‌های عزاداری است. حسینیه اعظم زنجان به دومین قربانگاه جهان اسلام معروف است و با این حساب هر ساله هزاران راس قربانی از سرتا سرکشور تقدیم این حسینیه می‌شود. علاوه بر قربانی‌ها در هنگام حرکت این دسته عزاداری، سیل نذورات اعم از طلا و و جواهرات نقدی پیشکش حسینیه می‌شود.