گروه ایرنا زندگی - دریاچه مارمیشو در ۴۵ کیلومتری غرب شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی در درهای نزدیک مرز ایران و ترکیه قرار دارد. دریاچه از جنوب به قلل سیتاو، قایدوک و چال، از شمال به کوه بایدوست، از غرب به روستای مخروبه دری و از شرق به روستاهای بانی و پسان منتهی میشود.
برای دسترسی به دریاچه باید از میدان مدرس شهر ارومیه حرکت کنید و با طی حدود ۴۵ کیلومتر بهسمت غرب و با عبور از روستاهای زیبای پسان، بانی و هلانی به روستای زیبای مارمیشو برسید. مسیر جاده در دره زیبایی قرار گرفته که از منظره کوهستانی خاصی برخوردار است. در روستای مارمیشو با پیداکردن زیارتگاه پیر خراسانی و ادامه مسیری سنگلاخی و زیبا، به دریاچه مارمیشو خواهید رسید.
آدرس: استان آذربایجان غربی، ارومیه، ۴۵ کیلومتری غرب ارومیه
معرفی دریاچه مارمیشو
دریاچه مارمیشو یکی از بکرترین جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی است که با چشماندازی زیبا مکانی مناسب برای استراحت و آرامش است و هر مسافری را شیفته خود میکند.
این دریاچه پنج هکتاری حدود ۵۰ تا ۶۰ متر عمق دارد که قزلآلاهای آن در میان مردم منطقه شهرت دارد. سرمنشا آب این رودخانه نازلوچای است که از کوههای بایبون و ستاره لوند سرچشمه میگیرد و در نهایت به تنگهای بسیار سرسبز و دیدنی میرسد.
نکته قابلتوجه در مورد این دریاچه زیبا علت پیدایش آن است. بر اثر زلزله قسمتی از کوه ریزش کرده و سدی طبیعی به وجود آورده که باعث ایجاد دریاچه فعلی شده است. از آنجا که ساکنان قبلی مارمیشو مسیحیان بودند، این دریاچه نام خود را از رهبر این مسیحیان یعنی بنیامین مارشیمون گرفته است.
پوشش گیاهی دریاچه مارمیشو
در طول رودخانه تا دریاچه علاوه بر انواع درختان جنگلی، درختان بید بهشکل حفاظی طبیعی دور دریاچه را فرا گرفتهاند. در کنار درختان بید و درختان گردو در منطقه، درختان بلوط، بنه، عناب، گلابی، زالزالک، بادام، گز، صنوبر، سایر درختچهها و انواع مختلف گون نیز در این محل به چشم میخورد که مکان مناسبی برای پرورش زنبور عسل محسوب میشود.
از دیگر گونههای گیاهی مارمیشو میتوان خارشتر، گزنه، زنبق، لاله کوهی، شیرینبیان، خشخاش، پیاز کوهی، بومادران، کاسنی، آویشن، کنگر و... را نام برد.
گونههای جانوری دریاچه مارمیشو
گونههای جانوری مارمیشو به دو دوره تقسیم میشود. در حال حاضر، اطراف دریاچه زیستگاه حیواناتی مانند خرس، روباه، گرگ و خرگوش است؛ در حالی که قبلا بز کوهی، گراز و پلنگ نیز جز جانوران منطقه بودند. از پرندگان نیز باید به کبک، شاهین، بلدرچین و غیره اشاره کرد.
ماهی قزلآلا، ماهی سفید و سمور از جمله آبزیان فراوان دریاچه محسوب میشدند که بهدلیل تردد گردشگران و صید بیرویه اینگونهها با کاهش جدی روبهرو هستند. علاوه بر این، اثری از سمورها نیز وجود ندارد.
جاذبههای اطراف دریاچه مارمیشو
چادرهای عشایر
یکی از جالبترین مناظری که در این سفر خواهید دید، چادرهای ایلات و عشایر است که در این منطقه اتراق کردهاند. آشنایی با نحوه زندگی عشایر بسیار جذاب است و در کنار بازدید از دریاچه و دیدن مناظر اطراف آن میتواند خاطرهانگیز باشد.
زنبورداران
اگر کمی خوششانس باشید، ممکن است در بین راه گذرتان به زنبورداران این منطقه بخورد و این فرصتی است تا بتوانید طعم واقعی عسل طبیعی را به سفرهتان هدیه کنید.
آبشار مارمیشو
علاوه بر بازدید از دریاچه مارمیشو میتوانید از آبشار زیبایی دیدن کنید که در نزدیکی دریاچه و در مسیر رودخانه نازلوچای قرار گرفته است. این آبشار فصلی است و در فصول پرباران، آبش زیاد میشود و صدای آن را میتوان از چند صد متری شنید. اتراق در کنار آبشار مارمیشو و استفاده از طبیعت بینظیر آن را از دست ندهید.
بهترین زمان بازدید از دریاچه مارمیشو
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، از آنجا که دریاچه مارمیشو در منطقه کوهستانی آذربایجان غربی واقع شده است، برای استفاده هرچه بیشتر از منظره و طبیعت، در روزهای خوش آب و هوای بهار و تابستان به بازدید از دریاچه بروید. در زمستان هوای سرد و بارش برف بر منطقه حاکم است و احتمال میرود که دریاچه یخ بزند و به شما این امکان را ندهد تا آن طور که باید از دریاچه لذت ببرید.
نکات بازدید از دریاچه مارمیشو
هوای بسیار مطبوع و خوب باعث شده است که اینجا محلی عالی برای کمپهای یک روزه باشد.
با توجه به مرزیبودن منطقه، هنگ مرزی اجازه شب مانی را نمیدهد و حداکثر تا ساعت چهار بعدازظهر اجازه ورود به منطقه را خواهید داشت.
صبحها از ساعت ۹ اجازه ورود داده میشود.
از ریختن زباله در این منطقه زیبا بپرهیزید.