تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۳

علائم بسیار جدی و هشدار دهنده‌ای وجود دارد که بیانگر مشکلات قلبی است و هرگز نباید نادیده گرفته شوند، البته راه‌هایی هم برای پیشگیری از حملات قلبی وجود دارد.

گروه ایرنا زندگی - اگر مشکلی در قلب وجود داشته باشد، چگونه باید متوجه آن شد؟ تقریبا بیشتر مشکلات قلبی علائم و نشانه‌هایی دارند. بعضی از این نشانه‌ها ممکن است که در قفسه سینه نباشند، به همین دلیل فرد مورد نظر متوجه این مشکل از سمت قلب نمی‌شود. پس اگر در این زمینه شک دارید، حتما باید چکاپ شوید.

افراد بالای ۶۰ سال، دارای اضافه وزن، دیابت، کلسترول بالا یا فشار خون بالا باید بیش از همه وضعیت قلبی خود را تحت کنترل داشته باشند تا خطر کمتری آنها را تهدید کند. حال در این قسمت علائمی را به شما معرفی می‌کنیم که نشان دهنده مشکلات قلبی می‌باشد.

علائم هشدار دهنده حمله قلبی

۱. ناراحتی قفسه سینه از حس درد تا تیر کشیدن

یکی از رایج‌ترین خطرات قلبی، مشکلات رایج در قفسه سینه است. اگر رگ قلبی شما گرفته باشد، حمله قلبی ایجاد می‌شود و احساس درد، سفتی، تنگی و فشار روی قفسه سینه خود خواهید داشت. هرکس به نوعی این تجربه را احساس می‌کند. بعضی از افراد این مشکل را اینگونه توصیف می‌کنند که انگار یک فیل روی قفسه سینه آنها نشسته است و بعضی دیگر آن را شبیه به احساس سوزش می‌دانند. این احساس بیشتر از چند دقیقه طول می‌کشد و ممکن است هنگام استراحت یا انجام فعالیت‌های فیزیکی باشد که معمولا با لمس کردن، علائم شدیدتری خواهد داشت. پس حتما باید آن را توسط پزشک بررسی کنید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

۲. حالت تهوع، سوزش معده، دل درد یا سوء هاضمه

بعضی از افراد هنگام مواجهه با حملات قلبی، این نشانه‌ها را از خود بروز می‌دهند. حتی ممکن است بالا هم بیاورند. خانم‌ها معمولا بیشتر از آقایان این علائم را از خود بروز می‌دهند. البته که دل درد مستقیما به دلیل مشکل قلبی نیست. بلکه ممکن است به دلیل پرخوری هم باشد اما در هر حال باید اطلاعات کافی را از علائم داشته باشید.

۳. دردی که به بازوها می‌رسد

یکی دیگر از علائم حملات قلبی، دردی است که در طرف چپ بدن ایجاد می‌شود و در نتیجه از قفسه سینه آغاز می‌شود و به خارج از آن انتقال پیدا می‌کند اما اساسا افرادی هستند که هنگام حمله قلبی فقط در دست و بازو درد را احساس می‌کنند.

۴. احساس سرگیجه و سبک شدن سر

موارد زیادی هستند که می‌توانند سرگیجه و یا بهم خوردن تعادل را ایجاد کنند. مثلا اگر به اندازه کافی غذا یا نوشیدنی مصرف نکرده باشید یا اینکه مدت زمان زیاید سر پا ایستاده باشید اما اگر ناگهان استقامت خود را از دست دادید، تنگی نفس گرفتید یا در قفسه سینه خود درد داشتید، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید. این علائم به این معنا است که فشار خون شما افت کرده، چون قلبتان آن طور که باید نمی‌تواند پمپاژ کند.

۵. چانه درد یا گلودرد

معمولا چانه یا گلودرد به خودی خود به قلب ربطی ندارد اما می‌تواند به دلیل مشکلات ماهیچه قلب، سرماخوردگی یا مشکلات سینوسی رخ دهد.

۶. به راحتی خسته شدن و خستگی بیش از حد

اگر ناگهان احساس خستگی کردید و نتوانستید مثل گذشته کارهایتان را انجام دهید، مثلا به سختی از پله‌ها بالا رفتید یا به سختی خریدهای خود را از داخل ماشین بیرون آوردید؛ حتما به پزشک مراجعه کنید. این تغییرات مهمتر از علائمی مثل درد می‌باشند.

خستگی بیش از حد و ضعف بی دلیل بدن می‌تواند نشانه حملات قلبی مخصوصا در خانم‌ها باشد.

۷. خروپف کردن

کاملا طبیعی است که هنگام خواب خروپف کنید اما گاهی اوقات میزان این خروپف به قدری زیاد می‌شود که خواب شما را آشفته می‌کند و ممکن است که به تنگی نفس هم منجر شد. این اتفاق فشار زیادی را به قلب وارد می‌کند و در نتیجه در اسرع وقت باید به پزشک مراجعه کرد.

۸. عرق کردن

عرق سرد نمی‌تواند هیچ دلیل دیگری به جز سیگنال حمله قلبی داشته باشد که البته با علائم دیگری نیز همراه خواهد بود.

۹. سرفه‌ای که متوقف نمی‌شود

در بیشتر موارد، سرفه نشانه حمله قلبی نیست اما اگر بیماری قلبی داشته باشید و یا در معرض خطر باشید، باید توجه بیشتری به این سرفه‌ها کنید. اگر این سرفه‌های بیش از حد طولانی شد و یا با ترشحات صورتی و سفید همراه بود، می‌تواند نشانه نارسایی قلب باشد. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که قلب نتواند به درخواست‌های بدن پاسخ دهد، در نتیجه مقداری خون به داخل ریه ها نشت می‌کند.

۱۰. ورم قوزک، ساق و کف پا

این مشکلات می‌تواند نشانه پاپماژ نشدن خون به طور موثر باشد. زمانی که قلب نتواند با سرعت کافی پمپاژ خون داشته باشد، خون در رگ‌ها می‌ماند و ورم اتفاق می‌افتد. نارسایی قلب در این شرایط، وضعیت را برای دفع آب از کلیه‌ها و سدیم از بدن سخت‌تر می‌کند که همگی عاملی برای ورم می‌باشند.

۱۱. ضربان نامنظم قلب

اگر حس کردید که ضربان قلب شما مثل همیشه نیست، به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر موارد مشکلات مربوط به ضربان نامنظم قلب به زودی حل می‌شود که معمولا عامل آن مصرف قهوه و کافئین و یا کم‌خوابی است.

۱۲. تعریق بی دلیل

به گزارش وب گاه نمناک، چنانچه کاملا بی‌دلیل و تحرک عرق می‌کنید، حتما باید به پزشک مراجعه و قلب خود را چک کنید به خصوص اگر این حالت بیش از یک هفته طول بکشد.

راه‌های پیشگیری از حملات قلبی شامل موارد زیر است:

- در صورت مشاهده کوچک‌ترین علائم به پزشک مراجعه کنید تا خطر حملات قلبی در شما کاهش پیدا کند.

- سیگار را ترک کنید: مخصوصا اگر بالای ۵۰ سال سن دارید.

- حتما یک برنامه ورزشی منظم داشته باشید: ۳۰ دقیقه ورزش کردن خطر حملات قلبی و سکته را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

- رژیم غذایی سالم داشته باشید: بیش از حد از روغن و نمک استفاده نکنید.