افشار با «شاید وقتی دیگر» ساخته بهرام بیضایی به سینما ورود کرد و در یک دوره ممنوع‌الکار و ممنوع‌التصویر بود و حالا در جشنواره فیلم فجر ۹۹ توانست سیمرغ بهترین بازیگر زن برای بازی در فیلم «مامان» را از آن خود کند.

جشنواره فیلم فجر ۹۹ به پایان رسید. جشنواره‌ای که در ایران اعتبار بسیاری دارد وعده‌ای نیز متقد جدی آن هستند. این جشنواره سال‌ها است که برگزار می‌شود و با انتخاب‌هایی که هیات داوران برای بهترین بازیگر یا کارگردان دارند، حرف وحدیث‌های بسیاری را ایجاد می‌کنند. امسال هیات داوران این جشنواره تصمیم گرفتند که سیمرغ بهترین بازیگر زن را به رویا اقشار تقدیم کنند. به همین بهانه مروری بر کارنامه رویا افشار داریم.

رویا افشار با نام کامل رویا افشاری‌نسب بازیگر و کارگردان تئاتر است. او متولد سال ۱۳۳۹ در شهر آبادان و دانش آموخته رشته معماری از دانشگاه تهران است. فعالیت خود را در سال ۱۳۵۵ وقتی ۱۶ ساله بود با حضور در پشت صحنه تئاتر و همکاری در ساخت دکور شروع کرد و تا قبل انقلاب در پشت صحنه حضور داشت.

با سریال آینه در سال ۱۳۶۴ به کارگردانی غلامحسین لطفی چهره اش شناخته شد و در ادامه با سریال در خانه سال ۶۶، راویان اخبار در ۶۷ به شهرت رسید. افشار با «شاید وقتی دیگر» ساخته بهرام بیضایی به سینما ورود کرد و در یک دوره ممنوع‌الکار و ممنوع‌التصویر بود و بعد از آن پرقدرت‌تر وارد عرصه هنر شد و حالا در جشنواره فیلم فجر ۹۹ توانست بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در فیلم «مامان» باشد.

سرکوب

فیلم سرکوب داستان یک روز از یک خانواده است. مادر خانواده  که نقش آن را رویا افشار بازی می‌کند  به دلیل مشکل آلزایمر تحت مراقبت توسط یک پرستار است. پدر خانواده همواره به آزار اذیت جسمی و روحی مادر و سه دختر می‌پرداخته و مدتی است که از خانه رفته‌است. دختر بزرگتر یک فرزند مبتلا به اوتیسم دارد. دختر وسط مدتی است با یک مرد دوست شده‌است که بعد از چند هفته متوجه می‌شود که این مرد همانند پدرش به آزار و اذیت جسمی و روحی او می‌پردازد. دختر کوچکتر دانشجو است که کودکی پرتنشی را به همراه پدرش گذرانده‌است.

ایستگاه اتمسفر

فیلم ایستگاه اتمسفر به کارگردانی و نویسندگی مهدی جعفری ساخته شده است. ایستگاه اتمسفر درباره زوج جوانی است که مدتی است از هم جدا شده‌اند، اما این موضوع را از خانواده‌هایشان پنهان کرده‌اند. در حالی که مخاطب هنوز مشغول تجزیه و تحلیل وضعیت موجود است، یک سانحه رانندگی و پیدا شدن سروکله یک طلبکار، دیگر گره افکنی فیلم را شکل می‌دهند. محسن کیایی بازیگر نقش اول این فیلم است و بخشی از این کیفیت را مدیون هنرپیشه مکمل خود است. رویا افشار در نقش مادر همسر وحید، کیفیت درخوری از خود به نمایش می‌گذارد. افشار که مدتی از سطح اول سینما دور بوده، با ایفای این نقش نشان می‌دهد که بازیگر قابل اعتمادی است.

کاکا

فیلم کاکا در مورد مرد شصت ساله ایست که زن دوم و جوانی، دور از چشم خانواده اش می‌گیرد. پسر حسام غافل از اینکه بداند او همسر پدرش است، از پدر و مادرش میخواهد او را برایش خواستگاری کنند. فیلم درگیری دو نسل را در مقابل زیاده خواهی نسل گذشته و مهجور ماندن نسل جدید را نشان می‌دهد. فیلم سینمایی کاکا به مدت سه سال اجازه نمایش نداشت تا ۱۹ شهریور ۹۹ که پروانه نمایش آن صادر شد.

در این باره بخوانید:

همه چیز درباره مراسم اسکار ۲۰۲۱

انصاریان آخرین کات را داد

عروسک‌های محبوب از جناب خان تا کلاه قرمزی

مامان

«مامان» که با وجود جدایی از شوهرش برای خواهر و برادرهای او هنوز همان «نانسی» دختر آبادانیِ با کلاس و دوست‌داشتنی است، برای پسرهایش یک پیرزن بداخلاق و غرغرو است که با تاکسی خود مسافر جابه‌جا می‌کند و در ظاهر بزرگترین مانع خوشبختی آن‌ها در زندگی است. مامان فیلمی به کارگردانی و نویسندگی آرش انیسی و تهیه‌کنندگی مجید برزگر است که رویا افشار برای بازی در این فیلم سیمرغ بهترین بازیگر زن را در جشنواره فیلم فجر ۹۹ از آن خود کرد.

منبع: تحریریه ایرنازندگی

برچسب‌ها