گاهی اوقات هدف ما از تماشاکردن فیلم‌های سینمایی سرگرم‌شدن نیست. گاهی به دنبال چالش‌های جدیدی هستیم که داستان‌های پیچیده‌ای را روایت کنند.

آدم‌ها با اهداف مختلفی به تماشای فیلم‌های سینمایی می‌نشینند. گروهی تصمیم دارند تنها با تماشای فیلم‌ها برای مدتی سرگرم شوند و عده‌ای هم به دنبال کسب درک تازه‌ای از هنر و علم سینما هستند. اما اقلیت اندکی هم وجود دارند که به دنبال تجربه داستان‌های جذاب و پیچیده‌اند. سریال‌های جنایی و معمایی، فیلم‌های پیچیده و مستندهای علمی برای این افراد جذاب‌تر از هر محتوای دیگری هستند. آن‌ها به دنبال کسب تجربه‌های تازه‌ای هستند که زندگی آن‌ها را دگرگون می‌کند. در روزهایی که ویروس کرونا دنیا را به کنترل خودش درآورده تماشای فیلم‌های گیج‌کننده می‌تواند سرگرمی حیرت‌انگیزی باشد.

در ادامه تعدادی از معمایی‌ترین فیلم‌های سینما را به شما معرفی کنیم. اگر داستان‌های پیچیده را دوست دارید این فیلم‌های گیج‌کننده را در قرنطینه خانگی تماشا کنید.

The Neon Demon (شیطان نئونی)

نمره منتقدان: ۵۹ از ۱۰۰

فیلم‌هایی که وحشت زیرپوستی عجیبی به تماشاگرشان منتقل می‌کنند، این روزها محبوبیت بسیاری دارند. فیلم «شیطان نئونی» هم یکی از همان فیلم‌های در ظاهر ترسناک و در باطن روانشناختی سینما است که ترس داستانش را با صحنه‌هایی که خلق می‌کند، آهسته آهسته به مخاطب نشان می‌دهد. با این حال منتقدان نسبت به «شیطان نئونی» دیدگاه‌های متفاوتی دارند. برخی تصور می‌کنند این فیلم آن‌قدر که نشان می‌دهد هم پیچیده نیست اما گروهی هم اعتقاد دارند با یکی از گیج‌کننده‌ترین و غیرمنطقی‌ترین فیلم‌های چند سال اخیر سینما مواجه هستیم.

خلاصه داستان: نوجوانی به نام جسی به امید اینکه مدل معروفی شود به لس آنجلس سفمر می‌کند. نمونه کارهایی که او برای داورها ارسال کرده کارهایی جداب و با موضوعاتی ترسناک هستند. کسی که این عکس‌های منزجرکننده را از او می گیرد اصلا علاقه‌ای به دنیای مد ندارد و تنها به دلیل علاقه‌ای که به جسی دارد همراه او شده است. اما دنیای مد برای جسی به اندازه عکس‌هایش ترسناک و خون‌آلود می‌شود.

Synecdoche, New York (بخش‌گویی، نیویورک)

نمره منتقدان: ۶۸ از ۱۰۰

یکی از منتقدانی که فیلم «بخش‌گویی، نیویورک» را با دقت تماشا کرده، اعتقاد دارد این فیلم برای هر انسانی با هر شخصیتی جذاب و خارق‌العاده است. دلیل این حرف شاید جالب باشد؛ یکی از شخصیت‌های اصلی فیلم «بخش‌گویی، نیویورک» در جریان روایت فیلم توسط بازیگران مختلف ایفای نقش می‌شود. به نظر می‌رسد کارگردان فیلم با این کار تلاش کرده تا نشان دهد چگونه انسان‌ها به مرور زمان تغییر می‌کنند و به افراد دیگری تبدیل می‌شوند.

خلاصه داستان: یک کارگردان تئاتر جایزه‌ای مشهور را تصاحب می‌کند. اما زنش او را ترک می‌کند و او برای جبران کمبودهای زندگی، سعی می‌کند تا با پول جایزه‌ای که برنده شده یکی از بهترین تئاترهای زندگی‌اش را کارگردانی کند.

Upstream Color (رنگ سرچشمه)

نمره منتقدان: ۸۶ از ۱۰۰

تکیه بر روایت داستان از طریق تصویرها در کنار کم‌بودن دیالوگ و پیچیدگی‌ِ موضوعی، فیلم «رنگ سرچشمه» را به یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌های سینما تبدیل می‌کند. شاید برقراری ارتباط با این فیلم دشوار باشد اما بسیاری از تماشاگران «رنگ سرچشمه» پس از تماشای آن از زیبایی‌ها و جذابیت‌های گیج‌کننده آن لذت برده‌اند. شاید این فیلم یکی از سینمایی‌ترین تجربیات زندگی شما باشد که بهتر است تماشای آن را در این روزهای قرنطینه خانگی از دست ندهید.

خلاصه داستان: یک مجرم با کمک کرم‌هایی که پرورش می‌دهد، ذهن افراد را به کنترل خود در می‌آورد و از آن‌ها دزدی می‌کند.

در این زمینه بخوانید:

بهترین فیلم‌های علمی تخیلی سال را بشناسید

بهترین فیلم‌های اکشن سال را بشناسید

بهترین فیلم‌های ترسناک سال را بشناسید

Donnie Darko (دانی دارکو)

نمره منتقدان: ۸۷ از ۱۰۰

این فیلم علمی تخیلی یکی از پیچیده‌ترین داستان‌های ممکن را در بستر داستان‌های علمی تخیلی روایت می‌کند. اگر از تماشای فیلم‌های علمی تخیلی معمولی احساس خوبی ندارید، مطمئن باشید با تماشای «دانی دارکو» می‌توانید یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌های علمی تخیلی تاریخ سینما را تجربه کنید. این با وجود داستان گیج‌کننده‌ای که دارد، ظاهر ساده‌ای را به نمایش می‌گذارد که در حقیقت نقطه قوت اصلی فیلم است.

خلاصه داستان: در سال ۱۹۸۸، نوجوانی به نام دانی دارکو در خواب راه می‌رود و از خانه خارج می‌شود. او با یک موجود خرگوش-انسان غول‌پیکر و زشت به نام فرانک ملاقات می‌کند. این موجود عجیب به او می‌گوید که دنیا ۲۸ روز و ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه و ۱۲ ثانیه دیگر به پایان می‌رسد.

Cloud Atlas (ابر اطلسی)

نمره منتقدان: ۶۶ از ۱۰۰

فیلم «ابر اطلسی» با بودجه‌ای بیشتر از ۱۲۰ میلیون دلار به عنوان یکی از گران‌ترین فیلم‌های مستقل تاریخ سینما شناخته می‌شود. هیچ استودیویی بزرگی حاضر به سرمایه‌گذاری روی این فیلم نبود و خواهران واچوفسکی (کارگردانان سه‌گانه ماتریکس) با جمع‌آوری سرمایه موفق شدند این فیلم را بسازند. «ابر اطلسی» یک فیلم حماسی و علمی تخیلی است که تلاش می‌کند ارتباط میان گذشته و آینده تمدن بشری را روایت کند. برخی منتقدین اعتقاد دارند فیلم اصول مدرنیسم و تمدن غرب را بررسی می‌کند.

خلاصه داستان: فیلم از شش داستان کاملا جداگونه تشکیل می‌شود که از سال ۱۸۴۸ میلادی آغاز می‌شود و با عبور از دوران معاصر به ۱۰۶ سال پس از نابودی دنیا می‌رسد.

منبع: تحریریه ایرنازندگی

برچسب‌ها