به گزارش گروه ایرنا زندگی_ در چند سال گذشته تعداد زندانیان سالخورده در ژاپن به طور فزاینده ای افزایش یافته است. به گزارش سی ان ان، این وضعیت نشان دهنده پیری جامعه و مسئله گسترده تنهایی در ژاپن است که به گفته نگهبانان آنقدر جدی است که زنان سالخورده زندان را به تنهایی ترجیح می دهند و حتی حاضرند برای ماندن در زندان بهایی بپردازند.
تاکایوشی شیراناگا، افسر زندان زنان توچیگی، واقع در شمال توکیو، میگوید: افرادی هستند که میگویند برای زندگی همیشه در اینجا حاضرند20000 یا 30000 ین معادل 130-190 دلار در ماه بپردازند.
آکییو، زنی 81 ساله که به دلیل دزدی غذا در زندان است به خبرنگار سی ان ان گفت: "افراد بسیار خوبی در این زندان هستند و احتمالا این زندگی برای من پایدارترین است."
زنان در توچیگی باید در واحدهای تولیدی زندان کار کنند، اما تا زمانی که در اینجا از شرایط بهتری نسبت به بیرون برخوردار باشند، آن را یک تجارت منصفانه می دانند. آنها وعده های غذایی منظم، خدمات پزشکی رایگان، و مراقبت از سن خود، و مهمتر از همه، همراهی که در خارج از خانه ندارند را در قبال این کار دریافت می کنند.
زندانی 51 ساله دیگری بنام "یوکو" که در 25 سال گذشته پنج بار به اتهامات مربوط به مواد مخدر بازداشت و محکوم شده گفت که هر بار که به اینجا باز میگردد، احساس می کرد که جمعیت زنان زندان پیرتر شده است و برخی افراد عمدا کارهای بدی انجام میدهند و گرفتار میشوند تا اگر پولشان تمام شد دوباره به زندان بازگردند.
زندان راهی برای فرار از فقر و انزوا
آکییو همان زندانی 81 ساله معنای انزوا و فقر را خوب می داند. این دومین بار است که او پس از 60 سالگی به دلیل سرقت مواد غذایی در زندان به سر می برد. او درباره انتخاب خود توضیح داد: اگر ثبات مالی و سبک زندگی راحت داشتم، مطمئناً این کار را نمیکردم.
هنگامی که او دومین سرقت را انجام داد، با حقوق بازنشستگی بسیار ناچیزی که هر دو ماه یک بار پرداخت می شد زندگی می کرد. او با کمتر از 40 دلار در کیف پولش و دو هفته تا بازنشستگی بعدی تصمیم به سرقت گرفت. و در نهایت به عنوان یک مجرم به زندان محکوم شد. او که هیچ حمایتی از خانواده نداشت، دیگر به آینده یا اتفاقی که برایش میافتد اهمیتی نمیداد. پسر 43 ساله او که قبل از زندانی شدن با او زندگی می کرد، اغلب به او می گفت: "کاش می رفتی."
دزدی تا حد زیادی رایج ترین جرمی است که توسط زندانیان سالخورده در ژاپن، به ویژه در میان زنان انجام می شود. بر اساس دادههای دولتی به نقل از سیانان، در سال 2022، بیش از 80 درصد از زندانیان زن مسن در سراسر کشور ژاپن به دلیل سرقت در زندان بودند و برخی این کار را برای زنده ماندن انجام داده اند.
شیراناگا، افسر این زندان به خبرنگار سی ان ان گفت: «کسانی هستند که به دلیل سرد بودن یا گرسنگی به اینجا می آیند، چنانچه بیمار باشند میتوانند در حین زندان از معالجه پزشکی رایگان بهرهمند شوند، اما پس از خروج، باید از پس خود برآیند، بنابراین برخی میخواهند تا آنجا که ممکن است در اینجا بمانند.
ژاپن کشور سالمندان
از هر پنج زن زندانی در توچیگی، یک نفر سالخورده است و زندان خدمات خود را برای رفتار مناسب با آنها تطبیق داده است. در ژاپن، تعداد زندانیان 65 ساله و بالاتر بین سالهای 2003 تا 2022 تقریباً چهار برابر شده است که منجر به تغییر در ماهیت حبس شده است. شیراناگا همچنین به سی ان ان گفت: "اکنون باید پوشک زندانیان را عوض کنیم، به آنها کمک کنیم حمام کنند، غذا بخورند. در این مرحله، اینجا بیشتر یک خانه سالمندان است تا یک زندان پر از مجرمان محکوم."
مگومی، یک نگهبان زن زندان در توچیگی، گفت که بخشی از مسئله برای زندانیان سابق عدم حمایت در هنگام ادغام مجدد در جامعه است. او گفت: «حتی پس از رها شدن و بازگشت به زندگی عادی، کسی را ندارند که از آنها مراقبت کند. همچنین افرادی هستند که توسط خانواده هایشان رها شده اند و پس از ارتکاب مکرر جرم، آنها جایی برای رفتن ندارند."
مقامات به این مشکل اذعان کرده اند و وزارت رفاه اجتماعی در سال 2021 اعلام کرد که زندانیان سالخورده ای که پس از خروج از زندان مورد حمایت قرار می گیرند، نسبت به افراد بدون حمایت، بسیار کمتر احتمال دارد که دوباره مرتکب جرم شوند. از آن زمان، وزارت تلاش های خود را در مراکز مداخله زودهنگام و حمایت اجتماعی برای کمک به افراد مسن آسیب پذیر افزایش داده است.
وزارت دادگستری همچنین برنامه هایی را برای زندانیان راه اندازی کرده است که راهنمایی هایی را برای زندگی مستقل، بهبودی از وابستگی به مواد و بازسازی روابط خانوادگی ارائه می دهد.
دولت اکنون در حال بررسی پیشنهادهایی برای ارائه مسکن مقرون به صرفه برای افراد مسن بیشتر است و ده شهرداری در ژاپن در حال آزمایش طرح هایی برای حمایت از افراد مسن بدون خویشاوندان نزدیک هستند.
با این حال، مشخص نیست که آیا این تلاش ها در کشوری با امید به زندگی بالا و پایین ترین نرخ تولد در جهان کافی است یا خیر. کشوری که بچه های کافی در آن متولد نمی شوند و برخی شرکتها بجای تولید پوشک، فقط برای بزرگسالان پوشک تولید می کنند.جمعیت سالمندان به سرعت در حال رشد است به طوری که طبق گفته دولت ژاپن تا سال 2040 به 2.72 میلیون کارگر مراقبت اجتماعی نیاز خواهد داشت که اکنون در تلاش است افراد بیشتری را برای ورود به این بخش و واردات کارگران خارجی برای پر کردن شکاف ها تشویق کند.
مگومی گفت که این در زندان توچیگی مشهود است، جایی که ماموران مکرراً از زندانیان مراقبت های بهداشتی واجد شرایط می خواهند که مراقبت های پزشکی را به سایر زندانیان مسن ارائه دهند.
یوکو، یک زندانی 51 ساله، یکی از این مراقبان است. او گفت که مدارک خود را در آخرین دوره محکومیت خود به دست آورد و هنگامی که کارکنان زندان برای مراقبت از سالمندان کافی نیستند، به آنها کمک می کند تا حمام کنند، لباس عوض کنند و در اطراف حرکت کنند.
در تمام این مدت، زندان های ژاپن همچنان مملو از زندانیان با موهای سفید است.