گروه ایرنا زندگی - لیپوساکشن یک جراحی زیبایی برای از بین بردن تودههای چربی است که در آن چربی با استفاده از کانولای متصل به پمپ تخلیهکننده از بدن خارج می شود.
مهمترین نکته در خصوص این جراحی آن است که نباید روی این روش به عنوان روش مناسبی برای درمان چاقی حساب کنید. لیپوساکشن فقط برای افرادی توصیه میشود که وزن نسبتاً متعادلی دارند ولی بدنشان شکل مناسبی ندارد؛ با این حال، باز هم بهدلیل عوارض جانبی این عمل، بهتر است افراد برای خوش فرم کردن اندامشان از روشهای دیگری مانند رژیمهای درمانی و ورزشهای مناسب استفاده کنند.
افرادی که به علت چاقی، دچار دردهای استخوانی و دردهای ستون فقرات هستند، افراد مبتلا به بیماری دیابت و همچنین افرادی که فشار خون بالایی دارند، باید از انجام این عمل خودداری کنند.
خطرهای لیپوساکشن
بافت چربی هم مانند سایر بافتهای بدن زنده و فعال است و رگ های خونی فراوانی دارد. به همین دلیل تراشیدن این بافت منجر به ایجاد ضایعات شدید در شبکه رگهای خونی بدن میشود و گاهی بدن هرگز قدرت ترمیم کامل این ضایعات را پیدا نمیکند.
گاهی به علت خونریزی حین عمل، کلیه ها آسیب می بینند و یا تکههایی از رگِ آسیبدیده، در جریان خون به حرکت در می آید و باعث کاهش خونرسانی به اندام هایی مانند قلب و مغز و بروز سکته قلبی یا مغزی می شود.
همچنین عمل لیپوساکشن ممکن است باعث پاره شدن پرده نازکی شود که اعضای داخل شکم را در بر می گیرد. پس احتمال دارد که فرد در معرض خطر عفونت شدید و گاهی مرگ قرار گیرد. پوست ناحیه لیپوساکشن نیز غالبا متعاقب عمل، دچار چروکیدگی دائمی میشود.
متاسفانه با همه این عوارض، بعد از لیپوساکشن در اکثر موارد نهتنها نتیجه دلخواه به دست نمیآید، بلکه با انجام این عمل بافت چربی با سرعت بیشتری در بدن ذخیره میشود و فرد مجددا چاق خواهد شد.