مصرف نمک همیشه برای بشر یک مکانیسم مهم برای حفظ بقا بوده است. در واقع مغز و بدن ما به گونه‌ای طراحی شده که از نمک برای زنده ماندن لذت ببریم.

انجمن قلب آمریکا توصیه میکند بزرگسالان باید روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم نمک مصرف کنند. این میزان یعنی یک قاشق چای خوری نمک در روز. نمک برای بسیاری از فرایندهای بدن از جمله عملکرد عضلات، و حفظ تعادل مایعات ضروری است ولی ولع مصرف نمک ممکن است نشانهای از یک بیماری یا وضعیت پزشکی باشد.

این نشانه‌ها را در ادامه بخوانید

بیماری آدیسون

 غده فوق کلیه مسئول تولید هورمونهایی است که برای ادامه حیات ضروری هستند. بیماری آدیسون یک اختلال نادر است که منجر به کاهش میزان هورمونهای تولید شده توسط عدد آدرنال میشود. افراد مبتلا به این بیماری تجربه هوس نمک و سایر علائم از قبیل خستگی شدید و یا کمبود انرژی، پریدگی رنگ پوست، فشار خون پایین، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون علت، اسهال بلند مدت، لکههای تیره روی پوست بخصوص پوست صورت را دارند.

استرس

 غدد آدرنال مسئول ترشح و انتشار کورتیزول هستند. این هورمون به تنظیم فشار خون و پاسخ بدن به استرس کمک میکند. تحقیقات نشان میدهد که بدن افراد با سطوح بالاتر سدیم، سطوح پایینتری از کورتیزول را در طول دورههای استرس آزاد میکند. ولع مصرف نمک یکی از راههای بدن برای مقابله با استرس غیر معمول است.

سندرم بارتر

 در افراد مبتلا به این سندرم سدیم جذب نمیشود و هرچه نمک مصرف میکنند، سدیم آن از طریق ادرار از دست میرود. علائم اولیه این سندرم عبارتند از وزن کم، فشار خون پایین، ضعف عضلانی یا درد، احساس نیاز به ادرار مکرر، سنگ کلیه و یبوست.

بارداری

 مادران باردار اغلب اسهال و استفراغ را به عنوان علائم اولیه بارداری تجربه میکنند. هر دوی این شرایط میتوانند منجر به کم آبی بدن و هوس نمک شوند.

در این زمینه بخوانید:

هنگام سرگیجه، ۴ گروه غذایی را نخورید

سیستم ایمنی بدن را با خوردن ۷ ماده غذایی ضعیف نکنید

سندرم پیش از قاعدگی

​​​​چند روز قبل از شروع دوره قاعدگی طیف وسیعی از علائم از جمله نوسانات خلقی، از دست دادن خواب، و حتی میل شدید به غذا تجربه میشود. برای برخی از زنان هوس شدید به مصرف نمک نیز یک علامت دیگر است.

کم شدن آب بدن

 بدن شما به حفظ سطح معینی از مایعات برای عملکرد درست نیازمند است. کاهش سطح مایعات بدن منجر به ولع مصرف نمک میشود. نشانههای دیگر از دست دادن آب بدن عبارتند از سرد شدن پوست و رنگ پریدگی، سرگیجه، احساس تشنگی، سردرد، کاهش ادرار، تغییرات خلق و خوی و تحریک پذیری، سریع شدن ضربان قلب، اسپاسم های عضلانی یا درد.

عدم تعادل الکترولیت

مایعات در بدن شما به حمل مواد معدنی حیاتی کمک میکنند و برای عملکرد درست اندامها ضروری هستند. سدیم موجود در نمک یک ماده معدنی است. مواد معدنی که به نام الکترولیتها شناخته میشوند، در صورت نامتعادل بودن منجر هوس نمک و به بروز علائمی از قبیل سردرد، تهوع و استفراغ، خستگی یا از دست دادن انرژی، گیجی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خوی، سردرد، تشنج و ... میشود.

منبع: healthline

برچسب‌ها