آیا جملاتی مانند «آیا این لباس به سن من می‌خورد؟» و «با این لباس احساس بهتری دارم» را شنیده‌اید؟ اغلب ما زنان، بلافاصله در جواب به سوال اول می‌گوییم «مگر چند سالت است» و در جواب به سوال دوم، چیزی نمی‌گوییم چون برای همه ما قابل حس؛ اما غیر قابل بیان است که با لباسی احساس بهتر داریم و فکر می‌کنیم روزمان را می‌سازد؛ اما آیا این جملات از ریشه درست است که جواب «مثبت» یا «منفی» ما درست باشد؟!

لباس پوشیدن ما، بسته به سلیقه، نوع تفکر، حس تنوع، وضع مالی و چهارچوب جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم تعیین می‌شود. حال عامل دیگری وجود دارد که ناخواسته بیشتر مردم از آن پیروی می‌کنند، آن عامل سن است. کمتر افرادی برای کودکان زیر ۷ سال در مراسم عروسی، رنگ مشکی انتخاب می‌کنند و برای پدرداماد رنگ کت و شلوار جیگری را می‌پسندند.
پس خواسته یا ناخواسته این موضوع وجود دارد؛ اما افراط در این موضوع، که فکر می‌کنیم هر چیز به روز و زیبا مناسب سن ما نیست، به مرور زمان باعث افسردگیدر ما می‌شود که اولین نشانه آن معضل بزرگ انتخاب لباس است. دقت کنیم، الویت با رنگ و مدلی است که با آن راحت باشیم. اگر با مدل و رنگ ‌لباسی احساس راحتی کردیم آن را بخریم و خود را به خاطر بالارفتن سنمان سرزنش نکنیم؛ البته باید توجه داشته باشیم لباس‌هایی که انتخاب می‌کنیم، لطمه‌ای به شخصیت و زندگی حرفه‌ای ما وارد نکند.

تاثیر لباس‌هایمان بر حالات روحی و مغزی ما

لباس‌های مختلف می‌توانند بر حالات روحی ما اثر بگذارند، ببینیم تا به حال اثر مثبت‌ کدام‌یک را از خود گرفته‌ایم:

۱. لباس‌های شما می‌توانند به شما قدرت بدهند: برخی لباس‌ها از جمله لباس‌های رسمی به شما اعتماد به نفس خاصی می‌دهد که باعث ایجاد حس قدرت در ناخودآگاه مغز شما می‌شود. کت و شلوار آبی‌کاربنی یا سورمه‌ای نمونه بارز این نوع لباس‌هاست.

۲. لباس‌هایی که شما را متفکرتر می‌کنند: مطالعات نشان می‌دهند که علاوه بر حس قدرت، لباس‌های رسمی ما را تبدیل به تفکر با سرعت بالاتری هم می‌کند.

۳. لباس‌هایی که ما را مجبور به ورزش سخت می‌کنند؛ اما ذهن ما، آن را آسان درک می‌کند: لباس‌های ورزشی قرمز به علت محرک بودن رنگ آن، ما را مجبور به سخت ورزش کردن می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند در المپیک ۲۰۰۴ ورزشکاران قرمز رنگ موفقیت بیشتری در مسابقات، نسبت به ورزشکاران رنگ آبی داشته‌اند.

در این زمینه بخوانید:

نکاتی که برای خریدن شلوار باید به آنها دقت کنیم

۴. لباس‌هایی که شما را باهوش‌تر می‌کنند: برخی کارها لباس‌های فرم مخصوص به خود را دارند و با پوشیدن آن لباس‌ها و مشغول شدن به کار مخصوص، هوش شما برای انجام آن کار افزایش می‌یابد.

۵. لباس‌هایی که باعث بهتر تمرکز کردن می‌شوند: وقتی شما لباسی مناسب به تن داشته باشید، که به شما حس حرفه‌ای بودن در کارتان را بدهد، دومین اثر مستقیمی که دارد، تمرکز بیشتر بر موضوع در حال بررسی است.

۶. لباس‌های ورزشی میل به ورزش را در شما بیدار می‌کند: لباس‌هایی که برای ورزش هستند چه در داخل باشگاه و چه در فضای بیرونی، این حس که وقت تمرین بدنی است را در ذهن شما بیدار می‌کند و مغز شما را آماده ورزش‌های فیزیکی می‌کند.

۷. لباس‌هایتان می‌تواند شما را خوشحال‌تر کند: وقتی شما لباسی را بپوشید که خوشحالتان می‌کند و با آن احساس رضایت دارید باعث بالابردن حس امید در شما می‌شود، که در فعالیت‌های روزانه اثری مثبت بر کارهایتان دارد.

۸. لباس‌هایی که می‌تواند باعث کاهش وزن شما شود: زمانی که لباس‌های شما تنگ می‌شوند و دیگر به راحتی قبل نیستند، ملموس‌ترین هشداری‌ است که دریافت می‌کنید، شما در حال اضافه وزن و تغییر سایز هستید.

برداشتی از: گاردین و ریدرز دایجست