مدت‌هاست که موضوع عدم استفاده از کارت‌خوان در مطب‌های پزشکان و بی‌توجهی آنها به پرداخت مالیات به موضوع داغی در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده؛ در این گزارش چند عدد را بررسی می‌کنیم تا مشخص شود با رقم مالیات پزشکان چه کارهایی می‌توان کرد.

اخیرا رئیس سازمان مالیاتی از نصب کارتخوان در ۵۰ صنف خبر داده است. چیزی که از همان ابتدا به ذهن می‌رسد، ماجرای فرار مالیاتی پزشکان است. اگر حتی یک بار هم گذرتان به مطب پزشکان افتاده باشد، با این مساله برخورد کرده‌اید که برخی‌شان اصرار دارند که پول ویزیت را به صورت نقدی دریافت کنند.

اما در این گزارش قصد داریم چند عدد را بازگو کنیم تا مشخص شود میزان فرار مالیاتی پزشکان چقدر است و با این عدد چه کارهایی می توان انجام داد:

۱. بر اساس آمارهای رسمی ٤٠‌درصد اقتصاد ایران مالیات می‌دهند، ٤٠‌درصد از پرداخت مالیات معافند و ٢٠‌درصد هم از زیر بار مالیات شانه خالی می‌کنند و مالیات نمی‌دهند. به عبارتی تنها ٤٠‌درصد اقتصاد ایران مالیات می‌دهند و ٦٠‌درصد دیگر یا هنوز در تور مالیاتی نیستند یا به دلایل متعدد معاف شده‌اند.

۲. رئیس سازمان امور مالیاتی عنوان کرده که رقم مالیاتی قشر پزشکان غیردولتی حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم پرداخت می‌شود و مابقی را می‌توان فرار مالیاتی محسوب کرد. یعنی معادل یک هزار میلیارد تومان.

منبع: روزنامه همشهری

۳. عدد فرار مالیاتی پزشکان به این معناست که در صورت جلوگیری از فرار مالیاتی این قشر، حداقل یک هزار میلیارد تومان به درآمدهای کشور اضافه می‌شود.

۴.  گفته شده که برای تغییر واحد پول ملی و حذف سه صفر رقمی در حدود ۳ هزار میلیارد تومان نیاز است. یعنی اگر جلوی فرار مالیاتی پزشکان گرفته می‌شد، یک سوم بودجه تغییر واحد پول ملی تامین شده بود.

 ۵. حاج محمودی مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران پیش از این گفته بود که سازمان بیمه سلامت، سالانه بیش از هزار میلیارد تومان برای درمان بیماران خاص در کشور هزینه می‌کند؛ رقمی درست معادل فرار مالیاتی پزشکان.

منابع آمارها: اقتصادآنلاین، اقتصاد۲۴ و خبرگزاری صدا و سیما