به گزارش ایرنا زندگی - پنیر برشته یک غذای سنتی و خوشمزه شمالی است که از مواد ساده مانند پنیر و تخم مرغ و کره و ادویههایی مانند شوید و فلفل سیاه تهیه می شود. این غذا را به عنوان خورش در کنار برنج شمالی یا به عنوان خوراک یا کوکو در کنار نان سرو می شود.پنیر و تخم مرغ در این غذا باعث مقوی شدن آن می شود و سرخ کردن پنیر با کره، طعم فوق العاده ای ایجاد می کند.
اگر به دنبال یک صبحانه خوشمزه هستید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه پنیر برشته را به شما آموزش دهیم. در روستاهای شمال، این پنیر را با استفاده از پنیرهای محلی تهیه میکنند که معروفترین آنها پنیر سیاهمزگی است. این پنیر خاص متعلق به روستای سیاهمزگی است و در فصل بهار با شیر تازه گوسفند تهیه میشود. اما نگران نباشید! شما میتوانید برای تهیه این املت خوشمزه از پنیر لیقوان، پنیر سفید، پنیر فتا یا حتی پنیر خامهای نیز استفاده کنید و در هر صورت طعمی لذیذ خواهید داشت.
مواد اولیه برای پنیر برشته
اگر میخواهید پنیر برشته دونفره بپزید و از خوردن این غذای ساده لذت ببرید ، همین حالا مواد اولیه لازم برای پنیر برشته شمالی را طبق جدول زیر آماده کنید:
پنیر سیامزگی۴۰۰ گرم
تخم مرغ چهار عدد
سیر دو حبه
زردچوبه وفلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
شوید یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه پنیر برشته
با رعایت این نکات ساده، میتوانید همچون یک شمالی اصیل، پنیر برشتهای خوشمزه تهیه کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. حالا که با اصول اولیه این املت شمالی آشنا شدید، به سراغ طرز تهیه آن میرویم.
مرحله اول
در دستور پخت این پنیر برشته درابتدا باید تابه را روی حرارت قرار دهید و کره یا روغن را داخل آن بریزید تا گرم شود. اگر از کره جامد استفاد میکنید پیشنهاد میکنم کمی روغن داخل آن بریزید تا کره نسوزد. پساز گرم شدن روغن پنیر را داخل آن بریزید. توجه داشته باشید که پنیر را خرد کرده باشید تا سریعتر نرم و ذوب شود. زمانیکه پنیر شروع به ذوب شدن کرد حرارت زیر تابه را کم کنید.
مرحله دوم
در این مرحله سیر رنده شده یا لهشده را به پنیر اضافه کنید و بگذارید کمی تفت داده شود.
مرحله سوم
پساز تفت دادن سیر به ترکیب زردچوبه اضافه کنید.توجه داشته باشید زردچوبه را حتماً در این مرحله اضافه کنید، عدهای در ابتدای کار زردچوبه را تفت میدهند این کار طعم اصلی غذا را از بین میبرد.
مرحله چهارم
در این مرحله تخممرغ را شکسته و با شوید خشک ، نمک و فلفل حسابی مخلوط میکنیم و پساز آن تخممرغهای مخلوط شده را به ترکیب پنیر و سیر اضافه میکنیم و بهآرامی با هم مخلوط میکنید.
پساز مدت زمان کوتاهی که تخممرغها پخته شود غذای شما آماده شدهاست.
چند نکته مهم را با شما در میان میگذاریم که به نوعی فوت کوزهگری تهیه این خوراک خوشمزه محسوب میشوند:
انتخاب پنیر مناسب: در گذشته، پنیر سیامزگی تنها در گیلان یافت میشد، اما با استقبال گردشگران و چشیدن طعم آن، تولید کارخانهای این پنیر نیز آغاز شد و اکنون در شهرهای دیگر نیز به فروش میرسد. اگر برای تهیه پنیر برشته، پنیر سیامزگی در دسترس ندارید، میتوانید از پنیر بلغاری، پنیر فتا یا پنیر لیقوان استفاده کنید. همچنین بهتر است برای تهیه پنیر برشته از پنیر خامهای استفاده نکنید. زیرا به دلیل بافت نرم و شل خود در ترکیب با تخممرغ نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که اگر از پنیر سیامزگی استفاده کردید، نیازی به اضافه کردن نمک نیست؛ زیرا این پنیر خود شور است.
اهمیت شوید و تخممرغ: شوید و تخممرغ از اصلیترین و مهمترین ترکیبات پنیر برشته هستند. بنابراین تا حد امکان این دو ماده را از دستور پخت حذف نکنید. بدون شوید و تخممرغ، دیگر نمیتوان آن را یک پنیر برشته گیلانی اصیل دانست.
استفاده از روغن زیتون : همچنین برای تفت دادن مواد این املت گیلانی، میتوانید از روغن زیتون استفاده کنید.
اینکه پنیر برشته را با نان میل کنید یا برنج، بستگی به سلیقه شما دارد؛ زیرا هر دو روش رواج دارد.
نظر شما