گروه ایرنا زندگی - انواع کوکی از آن شیرینیهایی است که بافت بیسکویتی جذابی دارد. در این میان کوکی قهوه یکی از خوشمزهترین کوکیها مخصوصا برای دوستداران قهوه است. برای تهیه کوکی قهوه، میتوانید انواع مغزها مثل گردو یا شکلاتهای مختلف و پنیر خامه ای را به همراه انواع قهوه استفاده کنید. روش تهیه انواع کوکی با قهوه مشابه است و باید خمیر کوکی را درست کرده و بعد از فرم دادن در فر یا تابه بپزید. در این مطلب از سرویس آشپزی قصد داریم طرز تهیه کوکی قهوه به همراه فوت و فن های آن را آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوکی قهوه و شکلات
کره: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر قهوهای: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
شکر سفید: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر کاکائو: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
شکلات (چیپسی نسوز): ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد قنادی: ۱ و نیم لیوان دسته دار فرانسوی
پودر قهوه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱/۴ قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
قهوه یا چای: برای سرو در کنار کوکی قهوه
مدت زمان آمادهسازی و استراحت مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کوکی قهوه: ۱۲ تا ۱۵ دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکی قهوه و شکلات
کوکی قهوه شکلاتی درست مثل کوکی موکا از جذابترین انواع کوکیهاست که به عنوان میان وعده و عصرانه میتوانید با چای یا قهوه میل کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه کوکی با قهوه و شکلات را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا، برای تهیه کوکی قهوه با شکلات، همه مواد و مخصوصا کره را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند و کره نرم شود. آرد، پودر قهوه، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و ۲ تا ۳ بار الک کنید تا ناخالصیهای آنها گرفته شود. این مواد خشک را در یک کاسه بریزید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: کره و شکر را با هم مخلوط کنید
در یک کاسه، کره نرم شده در دمای محیط، شکر سفید و شکر قهوهای را بریزید. بهتر است از هر دو شکر استفاده کنید چون شکر قهوهای باعث نرم شدن و شکر سفید باعث شیرین شدن کوکی میشود.
با دور کُند همزن، به مدت ۲ تا ۳ دقیقه، مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود و حالت مایع و روان بگیرد. سپس تخم مرغ را اضافه کنید و حدود ۵ تا ۷ دقیقه با همزن، هم بزنید تا از لختگی خارج شود.
مرحله سوم: همه مواد کوکی را با هم مخلوط کنید
بعد از ترکیب شدن مواد تر، مواد خشک را طی چند مرحله به کاسهای که مواد تر را با هم مخلوط کردهاید، اضافه کنید و با لیسک در یک جهت (جهت عقربههای ساعت) هم بزنید تا با هم یکدست شوند.
از هم زدن نامنظم برای مخلوط کردن مواد خودداری کنید و زیاد مواد را هم نزنید. در آخر، چیپسهای شکلاتی را اضافه کنید و با لیسک همه را با هم مخلوط کنید تا در همه جای مخلوط پخش شوند.
مرحله چهارم: کوکیها را فرم دهید
کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. سپس از مایه کوکی قهوه، به اندازه یک گردو بردارید و بین دستهایتان گلوله کنید. سپس آنها را کمی فشار دهید تا صاف شوند. کوکی را در سینی بگذارید.
همه کوکیها را به همین شکل آماده کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند و همه قسمتهای آنها سرد شود. در این مدت، فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
مرحله پنجم: کوکیهای قهوه را بپزید
در آخر، سینی حاوی کوکیهای قهوه و شکلات را در طبقه وسط فر بگذارید. ۱۲ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا قسمت زیر کوکیها برشته شود. سپس فر را خاموش کنید و سینی را بیرون بیاورید.
به مدت ۱۰ دقیقه کوکیها را در دمای محیط بگذارید تا سرد شوند. سپس آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید. کوکی را میتوانید به همراه چای یا قهوه سرو کنید یا در ظرف دربسته بگذارید و در جای خنک یا یخچال نگهداری کنید.
بهترین روش نگهداری از کوکی قهوه بدون سفت شدن و تغییر طعم
برای نگهداری کوکیهای قهوه، به این نکته دقت کنید که در طرز تهیه کوکی قهوه، از کره استفاده میشود. اگر کوکی در هوای آزاد یا در یخچال بماند، به خاطر کره به کار رفته در آن، سفت میشود. پس بهتر است آن را به صورت تازه و طی ۳ تا ۴ روز مصرف کنید. در این مدت، برای نرم و تازه بودن کوکیهای قهوه، آنها را در ظرف دربسته و محیط خنک بگذارید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکی قهوه خانگی
چرا کوکی قهوه سفت و خشک میشه؟
دلیل خشک شدن کوکی قهوه ممکن است موارد زیر باشد:
۱- نسبت مواد را رعایت نکردهاید و مقدار آرد و دیگر مواد خشک زیاد بوده است.
۲- حرارت فر باید تنظیم شده باشد.
۳- نباید کوکیها را بیش از حد بپزید.
۴- نباید کوکیها را در جایی نگهداری کنید که هوا به آنها نفوذ کند.
۵- کوکیها در صورت نگهداری در یخچال، سفت میشوند.
چرا کوکی قهوه پودر میشود؟
برای اینکه کوکیهای قهوه بعد از پخت، پودر نشوند و از هم نپاشند، کوکیها را بعد از بیرون آوردن از فر، در دمای محیط بگذارید تا سرد شوند. سپس آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید.
چه کار کنیم که کوکی قهوه ترد شود؟
برای ترد شدن کوکی قهوه، از کرهای استفاده کنید که در دمای محیط، نرم شده باشد. اگر کره را روی حرارت به روش بن ماری، ذوب کنید، کوکی بعد از پخت، سفت و خشک میشود.
چرا کوکی پخش میشود؟
دلیل وا رفتن کوکی و شل شدن کوکی به استراحت ندادن مایه یا خمیر کوکی برمیگردد. خمیر کوکی بعد از آماده شدن و قبل از گذاشتن در فر، باید به اندازه کافی در یخچال بماند و سرد شود. در این صورت هم طعم کرهای و شکلاتی کوکی بهتر میشود و هم کوکیهای حجیمتر و نرمتری خواهید داشت.
چرا کوکی قهوه وا میره؟
هم زدن بیش از حد کره و شکر باعث وا رفتن کوکی میشود.
اگر موقع قرار دادن سینی در فر، داخل فر سرد باشد کوکیها وا میروند.
حتما از کاغذ روغنی کف سینی فر استفاده کنید و روغن را روی سینی فر اسپری نکنید.
چرا کوکی قهوه ترک میخوره؟
دلیل ترک خوردن کوکی موارد زیر است:
۱- مقدار مایعات را در مایه کوکی کمتر از مقدار گفته شده در نظر گرفتهاید.
۲- خمیر کوکی کمتر از حد نرمال، ورز داده شده است.
۳- مقدار آرد بیش از اندازه بوده است.
اگر کوکی به تابه چسبید چه کنیم؟
اگر داخل تابه، کاغذ روغنی نگذاشتهاید و کوکیها به تابه چسبیدند، برای جدا کردن کوکیها، تابه را به مدت ۳۰ ثانیه در فر گرم شده بگذارید. گرمای فر باعث جدا شدن کوکیها از کف تابه میشود.
نظر شما