به گزارش گروه ایرنا زندگی- این زن این موفقیت را برداشت جدیدی از زندگی میداند. پزشکان امیدوارند با موفقیت این پیوند امید به زندگی را در بیماران بسیاری که در انتظار پیوند کلیه هستند، روشن کنند.به گزارش یورونیوز این زن آلابامایی با وجود گذشت 61 روز از پیوند کلیه اش کاملا سالم و پرانرژی بوده و در پیاده روی های طولانی در شهر نیویورک از خانواده اش پیشی میگیرد و معتقد است حالش هر روز رو به بهبودی است.
این بهبودی سبب می شود روحیه تلاش درجهت تحقق پیوند حیوان به انسان روز به روز بیشتر شود. تاکنون تنها چهار آمریکایی دیگر پیوندهای آزمایشی اعضای خوک به انسان به صورت ویرایش شده ژنی - دو قلب و دو کلیه - دریافت کرده اند و هیچ کدام بیش از دو ماه عمر نکرده اند.
دکتر رابرت مونتگومری، رهبر تیم پیوند لونی با دیدن حال خوب بیمار خود گفت: اگر او را در خیابان می دیدید، نمی دانستید که او تنها فردی در جهان است که با یک عضو خوک در داخل بدنش راه می رود. او عملکرد کلیه لونی را «کاملاً طبیعی» دانست و اظهار امیدواری کرد که لونی تا حدود یک ماه دیگر پس از انجام معاینات بیشتر و گذراندن دوره نقاهت، بتواند نیویورک را به به قصد خانه خود در آلاباما ترک کند. او به این پیوند بسیار خوشبین است و امیدوارتر است این کلیه تا مدت زیادی به خوبی کار کند.
دانشمندان در تلاشند تا با تغییر ژنتیکی خوکها بتوانند اندامهای آنها را برای رفع کمبود شدید اعضای قابل پیوند انسان شبیهتر کنند. بیش از 100 هزار نفر در لیست پیوندهای ایالات متحده قرار دارند که بیشتر آنها به کلیه نیاز دارند و هزاران نفر در انتظار جان خود را از دست می دهند.
پیوند عضو خوک تاکنون فقط برای افرادی که هیچ گزینه ای برای زنده ماندن نداشتند با مجوز سازمان غذا و دارو آمریکا صورت گرفته و تعداد معدود بیمارستانهایی که آنها را امتحان میکنند، اطلاعات خود را در مورد اینکه چه چیزی مؤثر بوده و چه چیزی مؤثر نیست، به اشتراک میگذارند، تا برای اولین مطالعه رسمی در جهان در مورد پیوند خارجی که انتظار میرود در سال جاری آغاز شود، به اشتراک میگذارند. به تازگی موسسه یونایتد تراپیوتیکس، که کلیه لونی را تامین میکرد، از سازمان غذا و داروی آمریکا برای شروع آزمایشی اجازه درخواست کرده است.
دکتر تاتسو کاوای Tatsuo Kawai از بیمارستان عمومی ماساچوست، که سال گذشته اولین پیوند کلیه خوک در جهان را رهبری کرد و با یک توسعه دهنده خوک دیگر به نام eGenesis همکاری می کرد، گفت: تجربه لونی بسیار ارزشمنداست. او از نظر جسمی در وضعیت بهتری نسبت به بیماران قبلی قرار داشته و پیشرفت او میتواند اطلاعات مهمی برای بهبود تلاشهای آینده در این حوزه فراهم کند.
لونی در سال 1999 کلیه ای را به مادرش اهدا کرد. عوارض بارداری بعدی باعث فشار خون بالا شد که به کلیه باقی مانده او آسیب رساند، و در نهایت از کار افتاد، چیزی که در بین اهداکنندگان زنده بسیار نادر است. او هشت سال تحت دیالیز بود تا اینکه پزشکان به این نتیجه رسیدند که او احتمالاً هرگز عضوی اهدایی دریافت نخواهد کرد چرا که بدن لونی سطح فوق العاده بالایی از آنتی بادی هایی را ایجاد کرده بود که به طور غیر طبیعی آماده حمله به کلیه های انسانی دیگر بود. به همین سبب لونی 53 ساله به دنبال آزمایش پیوند خوک رفت.هیچکس نمیدانست که این پیوند دربدن فردی با این سطح بالای آنتیبادیهای بیش فعال که به شدت حساس هستند چگونه کار میکند.
تیم مونتگومری از نزدیک بهبودی او را از طریق آزمایش خون و اندازه گیری های دیگر پیگیری کرد. حدود سه هفته پس از پیوند، آنها نشانههای ظریفی پیدا کردند که نشان میدهد بدن شروع به رد پیوند کرده است. پزشکان با این نشانه ها به لطف آزمایشی در سال 2023، زمانی که یک کلیه خوک به مدت 61 روز در داخل یک مرد متوفی که بدنش برای تحقیقات اهدا شده بود، کار میکرد، یاد گرفتند که به دنبال آن باشند.
مونتگومری گفت که آنها توانستند لونی را با موفقیت درمان کنند و از آن زمان هیچ نشانه ای از رد شدن پیوند وجود ندارد.
مری میلر دافی، خواهر متوفی که در سال 2023 این آزمایش بر روی بدن برادرش انجام گرفته گفت: احساس بسیار خوبی است که بدانم تصمیمی که برای دانشگاه نیویورک گرفتم برای استفاده از برادرم تصمیم درستی بود و به مردم کمک کرده است.
لونی نیز به نوبه خود در تلاش برای کمک به دیگران است به نحوی که مونتگومری آن را سفیر افرادی مینامد که از طریق رسانههای اجتماعی با او تماس گرفتهاند و ناراحتی خود را از انتظار طولانی برای پیوند و تعجب در مورد کلیه خوک به اشتراک میگذارند. او با افرادی که امیدی به پیوند با بدن خوک ندارند صحبت میکند. آنها را متقاعد به انجام این پیوند نمیکند فقط از آنها می خواهد که به ندای قلب شان گوش دهند.
هیچ راهی برای پیشبینی مدت زمان کارکرد کلیه جدید لونی وجود ندارد، اما اگر از کار بیفتد، امکان دیالیز دوباره او وجود دارد. مونتگومری در این خصوص گفت: حقیقت این است که ما واقعاً نمیدانیم موانع بعدی چیست زیرا این اولین بار است که تا این حد پیش میرویم. ما باید همچنان به دقت او را زیر نظر داشته باشیم
نظر شما