گروه ایرنا زندگی - در روزهای برگریزان پاییز، درست در همان روزهایی که دمای هوا پایین میآید و کمکم مناظر اطراف برفی میشوند، چیزهای کمی هستند که بهاندازه یک دسر داغ شیرین، شما را راضی و خوشحال کنند. درست است که در این روزهای سرد که دیگر نمیتوان بدون پالتو و لباسهای گرم بیرون رفت، خوردن انواع سوپهای گرم و غذاهای داغ، بسیار لذتبخش هستند؛ اما تنها یک دسر داغ است که هم میتواند میل به شیرینی را رفع کند و هم به وجود شما گرما ببخشد.
اینکه دقیقا چه نوع میانوعده شیرینی در ماههای سردتر سال سرو شود، بستگی به این دارد که در کدام قسمت از جهان ایستادهاید. در بسیاری از کشورها، نسخهای از خمیر داغ سرخ شده در این روزها بهعنوان دسر محبوب زمستانی سرو میشود؛ در حالی که در دیگر مناطق، بیشتر افراد یک پنکیک پر شده یا پودینگ برنج را ترجیح میدهند. با این وجود، یک مسئله در تمام جهان ثابت است؛ هر جایی که هوا سرد است، دسرهای گرم از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. این قاعده حتی گاهی اوقات در جاهایی که هوا هم سرد نیست نیز صدق میکند.
در ادامه شما را با برخی از محبوبترین دسرهای گرم زمستانی در سراسر جهان آشنا خواهیم کرد که مطابق ذائقه ایرانیان نیز است و شما میتوانید آنها را بهراحتی در روزهای سرد در خانه درست کنید و با مزه کردن آنها، طعم سفر به کشورهای دیگر را بچشید.
دونات «اولیبوله»؛ کشور هلند
«اولیبوله» (Oliebollen)، یک دسر گرم شبیه به دونات است که معنی نام آن، «توپهای روغنی» است. این دسر از توپهای خمیر سرخ شده و آغشته به پودر قند تشکیل میشود. برخی از این دوناتها با کاستارد، نوتلا یا میوه پر میشوند. این دسرهای گرم و شیرین در فصل زمستان در سراسر کشور هلند به فروش میرسند و مشهورترین مکان برای خرید آنها، دکههای غذای خیابانی زمستانی با نام «اولیبوله کرامن» (oliebollenkramen) هستند که در سراسر کشور بهصورت موقت برپا میشوند.
دو روایت مشهور درباره چگونگی محبوب شدن این دسر هلندی وجود دارد. در داستان اول گفته میشود که این خوشمزههای شیرین در اوایل دهه ۱۵۰۰، توسط پناهندگان یهودی به هلند وارد شدهاند؛ در حالی که روایت دوم به یک داستان مشهور در دوره بت پرستی اشاره دارد. زمانی که روحی به نام «پرچتا» (Perchta)، شکم مردم را برای دزدیدن غذا پاره میکرد، ولی دونات «اولیبوله» آنقدر چرب بود که شمشیر پرچتا روی پوست یک نفر لیز خورد و نتوانست آن فرد را بکشد. با این وجود که دسر «اولیبوله» نمیتواند شما را از چنین سرنوشتی نجات دهد؛ اما آنقدر لذیذ و گرم است که قطعا میل به شیرینی را در شما راضی خواهد کرد. این غذای زمستانی هلندی، ارتباط ویژهای با جشن سال نو دارد؛ اما در هر زمانی که فرصت پیدا کردید، به شما پیشنهاد میکنیم که این دسر را امتحان کنید.
مواد لازم برای ۱۲ عدد «اولیبوله»
۱۷ گرم مخمر تازه فشرده کیک
یک فنجان شیر گرم
دو و یک چهارم فنجان آرد همهمنظوره
۲ قاشق چایخوری نمک
یک عدد تخممرغ
سه چهارم پیمانه مویز خشک (کشمش بیدانه سیاه)
سه چهارم پیمانه کشمش طلایی
یک عدد سیب پوست کنده و کاملا خرد شده
یک پیمانه روغن گیاهی برای سرخ کردن
یک پیمانه پودر قند
طرز تهیه «اولیبوله»
مرحله اول: مخمر فشرده را با دست خرد کنید و آن را در شیر گرم بریزید. مخمر و شیر را کمی مخلوط کنید و آنها را برای چند دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا مخمر در شیر حل شود. آرد و نمک را با استفاده از الک در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس مخلوط مخمر و شیر را بههمراه تخممرغ در آرد بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید تا یک خمیر نرم به دست بیاید.
مرحله دوم: مویز، کشمش طلایی و سیبهای خرد شده را به خمیر اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. سپس درب کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در محیط گرم بگذارید تا حجم آن، دو برابر شود.
مرحله سوم: روغن را در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت زیاد گاز قرار دهید تا کاملا داغ شود. با استفاده از دو قاشق فلزی، خمیر را بهشکل توپهای کوچک شکل دهید و آنها را با احتیاط در روغن داغ بیندازید. توجه داشته باشید که برای سرخ کردن این دسر، باید «اولیبوله» کاملا در روغن غوطهور باشد.
مرحله چهارم: «اولیبوله» را تا زمانی سرخ کنید که طلایی قهوهای شود. سرخ کردن این دسر شیرین، حدود ۸ دقیقه به طول میانجامد. دوناتهای شما باید نرم باشند؛ اما روغنی نباشند.
اگر روغن زیاد داغ نشده باشد، بیرون دوناتها سفت میشود و داخل آنها روغنی میماند.
مرحله پنجم: دوناتها را روی کاغذ روغنی یا دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. سپس روی آنها پودر قند بپاشید.
مرحله ششم: برای سرو، دوناتها را در ظرف بکشید و آنها را با پودر قند بیشتر تزیین کنید. «اولیبوله» را بههمراه یک لیوان قهوه یا چای، بهصورت گرم سرو کنید.
پودینگ برنج و نارگیل «سامبی»؛ کشور سنگال
«سامبی» (Sombi)، یک پودینگ شیرین برنج است که در تمام طول سال در کشور سنگال خورده میشود. این دسر در ماههای گرمتر سال بهصورت سرد سرو میشود؛ اما سامبی تازه پخته شده در ماههای سردتر، درست بعد از برداشته شدن از روی حرارت، بهصورت گرم به سر میز آورده میشود.
طرز تهیه سامبی، بسته به فردی که آن را درست میکند، متفاوت است؛ اما مواد اصلی تشکیلدهنده این دسر خوشمزه، برنج، شکر و خامه یا شیر نارگیل هستند. برای تهیه این دسر، مواد لازم را روی حرارت متوسط رو به ملایم گاز میپزند و آن را پس از نرم شدن برنج، سرو میکنند.
سامبی در جوامع سنگالی گاهی با برنج قرمز محلی درست میشود و این نسخه از این دسر را معمولا برای عروسیها سرو میکنند. این دسر شیرین که بیشتر به یک حلیم خامهای شباهت دارد تا یک پودینگ، بهعنوان صبحانه یا عصرانه در سنگال سرو میشود؛ اما شما میتوانید هر زمان که به یک دسر گرم و شیرین نیاز داشتید، سامبی را در خانه درست کنید و از این دسر آفریقایی لذت ببرید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
۴ لیوان شیر نارگیل
یک لیوان نارگیل خرد شده تازه یا خشک شده (بدون شکر)
یک دوم پیمانه شکر قهوهای
یک دوم قاشق چایخوری نمک کوشر
یک عدد غلاف وانیل
۲ لیوان برنج سفید پخته شده
۲ قاشق غذاخور آب لیموی تازه
طرز تهیه سامبی
مرحله اول: شیر نارگیل، نارگیل، شکر، نمک و غلاف وانیل بههمراه دانههای آن را در یک شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید. گاهی آنها را هم بزیند تا حجم مواد کم شود. این مرحله حدود ۵ دقیقه به طول میانجامد.
مرحله دوم: برنج را در شیرجوش بریزید و مواد را هم بزنید و برای ۵ دقیقه بپزید تا دانههای برنج له شوند و دسر شما غلیظ شود. سامبی را از روی حرارت بردارید و آب لیموی تازه را در آن بریزید.
مرحله سوم: سامبی را در کاسه بکشید و بهصورت گرم سرو کنید.
اسنک «چورو» و شکلات داغ؛ کشور مکزیک
سالها قبل از اینکه شکلات، تبدیل به یک خوراکی محبوب جهانی شود، این خوراکی بهعنوان یک نوشیدنی داغ تلخ، مصرف میشده است. «اولمکها» (قدیمیترین تمدن در قاره آمریکا و نخستین تمدن در مکزیک) که در سالهای ۱۲۰۰ تا ۴۰۰ قبل از میلاد مسیح در منطقه جنوب مکزیک امروزی زندگی میکردند، یک نوشیدنی مصرف میکردند که از دانههای کاکائو درست میشد. تمدن مایا نیز پس از اولمکها، این نوشیدنی را با فلفل چیلی مخلوط میکردند و مینوشیدند.
اروپاپیها نیشکر قند را به قاره آمریکا وارد کردند و این شیرینکننده، ترکیب فوقالعادهای با شکلات و نوشیدنیهای شکلاتی ساخت. اسپانیاییها نیز، شیرینی «چورو» (churros) یا بامیه اسپانیایی را زمانی به این منطقه معرفی کردند که هنوز مکزیکی وجود نداشت؛ شیرینی که از خمیر شیرین و پف کرده سرخ شده درست میشد. جالب است بدانید که چورو کماکان در کشور مکزیک از محبوبیت بالایی برخوردار است.
امروزه، ترکیب چورو خیس شده در شکلات داغ، یک دسر کلاسیک در کشور مکزیک به شمار میآید. تعداد زیادی فروشگاه مخصوص چورو در شهر مکزیکوسیتی وجود دارند که در تمام روزهای سال، بدون توجه به آب و هوا، تعداد بیشماری از چوروهای داغ و شکلات داغ را برای مشتریان سرو میکنند.
مواد لازم برای چورو
یک لیوان آب
نصف لیوان چربی مارگارین یا کره
یک چهارم قاشق چایخوری نمک
یک لیوان آرد همهمنظوره
۳ عدد تخممرغ
یک چهارم لیوان شکر
یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین (اختیاری)
۸ لیوان روغن گیاهی یا روغن زیتون
مواد لازم برای شکلات داغ
۱۲۰ گرم شکلات تلخ
۲ لیوان شیر
یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
۴ قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه چورو (بامیه اسپانیایی) و شکلات داغ
مرحله اول: آمادهسازی چورو: یک لیوان آب را در یک شیرجوش بریزید و آن را گرم کنید. سپس کره و نمک را در آن بریزید و مرتب هم بزنید. در ادامه آرد الک شده را در شیرجوش بریزید و مواد را روی حرارت ملایم گاز مخلوط کنید تا یک خمیر گلولهای شکل به دست بیاید. این مرحله حدود یک دقیقه به طول میانجامد.
شیرجوش را از روی حرارت بردارید. تخممرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با همزن برای چند دقیقه هم بزنید. سپس تخممرغها را به خمیر بیفزایید و آنها را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم: روغن را در یک تابه گود بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. سپس خمیر چورو را در یک قیف کاغذی با انتهای ستارهای بریزید و قیف را فشار دهید تا یک رشته خمیری ۱۰ سانتیمتری از قیف در روغن داغ بیفتد. چورو را برای ۳ تا ۴ دقیقه در روغن جوش سرخ کنید تا به رنگ قهوهای یا طلایی دربیاید. در حین سرخ کردن، یک بار چورو را برگردانید تا دو طرف آن کاملا سرخ شود. سپس چوروها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آنهاغ کشیده شود.
مرحله سوم: شکر و پودر دارچین را در یک کاسه مخلوط کنید و چوروها را در این مخلوط بغلتانید. سپس آنها را برای سرو کنار بگذارید.
مرحله چهارم: آمادهسازی شکلات داغ: شکلات و نصف شیر را در یک شیرجوش بریزید و آنها را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. مخلوط شیر و شکلات را هم بزنید تا شکلات آب شود. سپس نشاسته ذرت را در بقیه شیر سرد مخلوط کنید. مخلوط نشاسته و شیر را بههمراه شکر به مواد داخل شیرجوش بیفزایید و خوب هم بزنید. شعله گاز را کم کنید و شکلات داغ را بهطور مرتب هم بزنید تا یک مخلوط غلیظ به دست بیاید. این مرحله حدود ۵ دقیقه به طول میانجامد. سپس شیرجوش را از روی حرارت بردارید و آن را هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله پنجم: شکلات داغ را در فنجان بریزید و همراه با چورو سرو کنید. برای خوردن این دسر خوشمزه مکزیکی، چورو را در شکلات داغ بغلتانید.
پنکیک «هوتوک»؛ کشور کره جنوبی
«هوتوک» (Hotteok)، یک دسر کلاسیک کره جنوبی است که معمولا در غرفههای خیابانی به فروش میرسد. این دسر با یک خمیر شیرین شبیه به مایه پنکیک درست میشود و آن را با عسل، دارچین و انواع مغز آجیل پر میکنند. هوتوک با بافت خارجی ترد و برشته و مغزی نرم و جوبدنی، یک دسر واقعا لذیذ است که حتما باید در زمستان آن را امتحان کنید.
گفته میشود که هوتوک توسط مهاجران چینی به کره وارد شد؛ مهاجرانی که در اواخر دهه ۱۸۰۰ تا اواخر دهه ۱۹۲۰ به شهر اینچئون آمدند. آنها یک دسر با خمیر پنکیک درست کردند که در کشور چین بسیار مشهور بود؛ اما برای مواد داخل آن، بهجای مواد غیر شیرین، از مواد شیرین استفاده کردند تا نسخه کرهای این دسر خلق شود.
مواد لازم
۱۵۷ گرم یا یک و یک چهارم پیمانه آرد همهمنظوره
نصف قاشق چایخوری نمک دریایی
یک قاشق چایخوری شکر سفید
یک قاشق چایخوری مخمر خشک فوری
نصف پیمانه یا ۱۲۵ میلیلیتر شیر گرم
روغن آشپزی به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل هوتوک
یک چهارم پیمانه شکر قهوهای
یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین
۲ قاشق غذاخوری مغز آجیل خرد شده (گردو، بادام زمیین، بادام و تخم آفتابگردان)
طرز تهیه هوتوک
مرحله اول: آرد الک شده، نمک، شکر، مخمر و شیر را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا یک خمیر به دست بیاورید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در دمای اتاق رها کنید تا حجم خمیر، دو برابر شود.
مرحله دوم: خمیر را کمی با دستانتان فشار دهید تا حبابهای هوا خارج شوند. دوباره روی کاسه را بپوشانید و آن را برای ۲۰ دقیقه دیگر در دمای اتاق رها کنید.
مرحله سوم: پس از آماده شدن خمیر، دستانتان را به روغن آغشته کنید. سپس خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله چهارم: آمادهسازی مواد داخل پنکیک: همه مواد لازم را در یک کاسه مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: یکی از گلولههای خمیر را در کف دستتان بگذارید و آن را بهشکل پنکیک پهن کنید. سپس یک قاشق غذاخوری از مواد داخل پنکیک را در مرکز خمیر بگذارید و خمیر را از گوشه جمع کنید تا مواد کاملا داخل هوتوک قرار بگیرند.
این مرحله را با بقیه خمیر تکرار کنید تا در نهایت ۶ پنکیک داشته باشید.
مرحله ششم: یک تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید. سپس مقدار خیلی کمی روغن در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم گرم شود. هوتوک را در تابه قرار دهید و آن را برای حدود ۳۰ ثانیه روی حرارت متوسط سرخ کنید تا قهوهای طلایی شود. سپس هوتوک را برگردانید و آن را با کفگیر کمی فشرده کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. پس از حدود یک دقیقه هوتوک را دوباره برگردانید، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید. هوتوک را برای یک دقیقه دیگر بپزید.
مرحله هفتم: هوتوک را در ظرف سرو بکشید و آن را بهصورت گرم سرو کنید.
کلوچه «باکای»؛ ایالت اوهایو
«باکای» (Buckeye)، یک نوع شیرینی است که با خمیر پفکی بادام زمینی درست میشود و معمولا در نهایت آن را در شکلات میغلتانند. نام این شیرینی بهدلیل شباهت زیاد به میوه درخت باکای در ایالت اوهایو به این نام، نامگذاری شده است. باکای، یک شیرینی مشهور و بسیار محبوب در ایالت اوهایو و ایالتهای اطراف آن است. شهروندان اوهایو این شیرینی را معمولا در خانه درست میکنند؛ اما شما میتوانید آن را در تمام قنادیهای شهر نیز پیدا کنید.
دسر باکای در اوایل دهه ۱۹۶۰ یا ۱۹۷۰ توسط آشپزهای خانگی ابداع شد. طرز تهیه این شیرینی خوشمزه شامل کره، کره بادام زمینی، پودر قند و چیپسهای شکلاتی میشود. برای تهیه باکای، در ابتدا کره و کره بادام زمینی با هم مخلوط میشوند و پودر قند بهتدریج به این ترکیب اضافه میشود. سپس این مایه را بهشکل توپهای کوچک درمیآورند و در شکلات ذوب شده میغلتانند. در ادامه شما را با طرز تهیه کلوچه باکای آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم
یک بسته پودر کیک شکلاتی
۲ عدد تخممرغ بزرگ در دمای اتاق
نصف لیوان روغن کانولا
یک لیوان چیپس شکلات نیمه شیرین
یک لیوان کره بادام زمینی
نصف لیوان شکر قنادی
بستنی وانیلی، خامه همزده و کره بادم زمینی آب شده برای سرو
طرز تهیه کلوچه باکای
مرحله اول: فر را در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.
مرحله دوم: پودر کیک، تخممرغ و روغن را در یک کاسه با همزن برقی مخلوط کنید. سپس چیپس شکلات را به خمیر اضافه کنید و هم بزنید. نیمی از خمیر را در کف یک قالب مخصوص بریزید و آن را فشرده کنید.
مرحله سوم: شکر قنادی و کره بادام زمینی را در یک کاسه دیگر مخلوط کنید. سپس آن را روی خمیر داخل قالب پخش کنید.
مرحله چهارم: بقیه خمیر را نیز در میان دو لایه کاغذ مخصوص شیرینیپزی قرار دهید و آن را با وردنه بهشکل یک دایره با قطر قالب خود دربیاورید. سپس آن را روی مواد در قالب قرار دهید.
مرحله پنجم: قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و آن را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. پس از این مدت، یک خلال دندان در کلوچه فرو کنید و اگر تمیز بیرون آمد، کلوچه شما آماده است.
مرحله ششم: کلوچه باکای را با بستنی وانیلی، خامه همزده و کره بادم زمینی آب شده سرو کنید.
دسر گیلاس «آماراتو» بههمراه دامپلینگ؛ ایالت ویسکانسین
ترکیب طعم بادام و گیلاس، یک مزه جادویی و خارقالعاده است که هیچ کس نمیتواند در برابر آن مقاومت کند. دسر گیلاس «آماراتو» بههمراه دامپلینگ (Amaretto Cherries with Dumplings)، با بافتی سبک و پفی، یک دسر بهشتی است که میتوانید آن را با سس شکلاتی و بستنی سرو کنید. این دسر خوشمزع متعلق به ایالت ویسکانسین است و معمولا در روزهای سرد سال سرو میشود.
مواد لازم
۲ عدد کمپوت گیلاس
یک چهارم لیوان شکر
یک چهارم لیان نشاسته ذرت
یک هشتم قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری عصاره بادام
مواد لازم برای دامپلینگ
یک لیوان آرد همهمنظوره
یک چهارم لیوان شکر
یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
نصف قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده
یک هشتم قاشق چایخوری نمک
یک سوم لیوان شیر ۲ درصد چربی
۳ قاشق غذاخوری کره آب شده
بستنی وانیلی برای سرو
طرز تهیه دسر گیلاس «آماراتو» بههمراه دامپلینگ
مرحله اول: هسته گیلاسهای کمپوت را درآورید و یک چهارم آب کمپوت را کنار بگذارید. سپس گیلاسها را بههمراه آب کمپوت در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.
مرحله دوم: شکر، نشاسته ذرت و نمک را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و یک چهارم لیوان آب کمپوت باقیمانده را در آن بریزید. سپس این مخلوط را به گیلاسها در شیرجوش اضافه کنید. ترکیب مواد را برای نیم ساعت روی حرارت با درب بسته پزید تا گیلاسها نرمتر شوند و شکر و نشاسته کاملا حل شوند. در آخر عصاره بادام را در شیرجوش بریزید و مواد را کنار بگذارید.
مرحله سوم: آمادهسازی دامپلینگ: آرد الک شده، شکر، بیکینگ پودر، پوست لیموی رنده شده و نمک را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر، شیر و کره ذوب شده را با هم هم بزنید. سپس مخلوط مواد تر را به مواد خشک اضافه کنید و آن را هم بزنید تا یک خمیر مرطوب به دست بیاورید.
مرحله چهارم: خمیر دامپلینگ را روی مخلوط گیلاس بریزید، درب شیرجوش را ببندید و آن را برای ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز روی یک شعله پخشکن قرار دهید تا دسر شما بپزد. پس از گذشت این مدت، یک خلال دندان در وسط دسر فرو کنید و اگر تمیز بیرون آمد، دسر شما آماده سرو است.
مرحله پنجم: دسر گیلاس «آماراتو» بههمراه دامپلینگ را بهصورت گرم با بستنی وانیلی سرو کنید.
سوفله شکلات با سس خامه مخصوص؛ کشور فرانسه
سوفله شکلات، یک دسر فرانسوی است که تخممرغ و شکلات از مواد اصلی تشکیلدهنده آن هستند. برای درست کردن این دسر لذیذ و گرم فرانسوی، سفیدههای زده شده تخممرغ با شکلات آب شده، کره و زرده تخممرغ مخلوط شده و سپس پخته میشوند. در نتیجه، یک کیک پفدار و زیبا درست میشود که مقاومت در برابر آن واقعا مشکل است.
یکی از مشکلات مربوط به سوفلهها این است که بلافاصله پس از بیرون آوردن آنها از فر، پف آنها میخوابد؛ به همین دلیل، باید سوفله را بلافاصله پس از پخت، سرو کرد. سوفله با طعم قوی شکلات، بافتی سبک و پفی دارد و بهراحتی در دهان آب میشود. با ادامه خوردن سوفله و نزدیک شدن به مرکز آن، بافت دسر نرمتر و کاستاردیتر میشود. پس اگر بهدنبال یک دسر متفاوت و ویژه هستید، به سراغ تهیه سوفله شکلاتی بروید.
سوفله شکلات را میتوان بهتنهایی یا با پودر قند و توتفرنگیهای خرد شده سرو کرد؛ اما اگر بهدنبال یک دسر گرم زمستانی مجلسی هستید، سس خامه انگلیسی (Creme Anglaise Sauce) را برای این دسر درست کنید. این سس مخصوص، یک سس کاستاری شیرین و خامهای است که در واقع یک بستنی وانیلی گرم است. ترکیب سس خامه انگلیسی با سوفله شکلاتی فرانسوی، یک دسر بینظیر خلق میکند. جالب است بدانید که زردههای تخممرغی که در تهیه سوفله هدر میروند، برای تهیه این سس مخصوص استفاده میشوند.
مواد لازم برای سس خامه انگلیسی
۳ قاشق غذاخوری خامه پرچرب
۲ قاشق غذاخوری شیر
یک عدد زرده تخممرغ بزرگ
یک قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
نصف قاشق چایخوری وانیل
مواد لازم برای سوفله
یک پیمانه شکلات خرد شده نیمه شیرین
یک قاشق غذاخوری کره بدون نمک خرد شده در دمای اتاق
۳ عدد سفیده تخممرغ بزرگ در دمای اتاق
۲ عدد زرده تخممرغ بزرگ در دمای اتاق
یک هشتم قاشق چایخوری کرم تارتار
مواد لازم برای ظرف سوفله
یک قاشق غذاخوری کره بدون نمک در دمای اتاق
یک قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
طرز تهیه سوفله شکلات با سس خامه مخصوص
مرحله اول: آمادهسازی سس خامه انگلیسی: خامه و شیر را در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا آرام گرم شوند. سپس آنها را از روی حرارت بردارید و داخل یک پارچ اندازهگیری بریزید.
زرده تخممرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی در یک کاسه برای ۳۰ ثانیه هم بزنید. سپس مخلوط خامه و شیر داغ را بهتدریج به این مواد اضافه کنید و در حین اضافه کردن، مرتب سس را هم بزنید. توجه داشته باشید که مخلوط شیر و خامه را باید خیلی آهسته در کاسه بریزید؛ زیرا در غیر این صورت، تخممرغ میپزد.
پس از مخلوط شدن مواد، آنها را در یک شیرجوش تمیز بریزید و آنها را روی حرارت متوسط گاز قرار بدهید. سس را برای یک تا دو دقیقه مرتب هم بزنید تا غلیظ شود و یک بافت کاستاردی پشت قاشق شما شکل بگیرد. سپس سس را کنار بگذارید یا برای نگهداری آن را در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم: آمادهسازی ظرف سوفله: فر را در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. با استفاده از یک برس یا قلم مو، کره نرم شده را به تمام ظرفهای مخصوص سوفله (رمکین) بمالید تا کاملا چرب شوند. سپس برای هر رمکین، نصف قاشق غذاخوری شکر دانه ریز بردارید و روی ظرف بتکانید تا کره را در تمام سطوح ظرف پوشش دهد. ظرفها را بتکانید تا شکر اضافه بیرون بریزد. سپس رمکینها را در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم: آمادهسازی سوفله: شکلات را به روش بنماری روی بخار آب، ذوب کنید. سپس آن را از روی بخار آب بردارید و کره خرد شده در دمای اتاق را به آن اضافه کنید.
سفیدههای تخممرغ و کرم تارتار را در یک کاسه متوسط مخلوط کنید. سپس با همزن برقی آنها را هم بزنید تا استیف پیکها (stiff peaks) روی سفیدهها تشکیل شوند و زمانی که پرهها را از ظرف خارج میکنید، استیف پیکها به همان شکل باقی بمانند. کاسه سفیدهها را در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم: زردههای تخممرغ را به مخلوط کره و شکلات آب شده اضافه کنید و هم بزنید تا یک ترکیب یکدست داشته باشید. سپس سفیدهها را از یخچال دربیاورید و با استفاده از یک لیسک، یک چهارم سفیدهها را بهآرامی به مخلوط شکلات اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه بهتدریج سفیدهها را به مخلوط شکلات اضافه کنید و با لیسک بهآرامی آنها را مخلوط کنید. مخلوط شما در نهایت یک رنگ نخواهد شد؛ اما شما بخشهای سفیدی در آن خواهید دید.
مرحله پنجم: مایه سوفله را در دو رمکین آماده شده بریزید، تا جایی که تا سر آنها پر شود و اگر اضافه ماند، بقیه را کنار بگذارید.
مرحله ششم: با استفاده از یک چاقو، روی سوفله را کاملا صاف کنید. سپس نوک انگشت اشاره خود را تا انتهای داخل رمکین بزنید و یک کانال کوچک بین سوفله و لبه ظرف ایجاد کنید. در ادامه با استفاده از دستمال، لبه و دور ظرف سوفله را تمیز کنید و آنها را روی یک کاغذ مخصوص شیرینیپزی قرار دهید و در طبقه پایین فر بگذارید.
مرحله هفتم: سوفلهها را برای ۱۱ تا ۱۳ دقیقه بپزید تا پف کنند و بالا بیایند. درب فر را در این زمان باز نکنید؛ زیرا در غیر این صورت، پف سوفله میخوابد. توجه داشته باشید که سوفلهها چند دقیقه پس از بیرون آمدن از فر، پف خود را از دست میدهند؛ پس بلافاصله آنها را سرو کنید.
مرحله هشتم: سوفله را با سس خامه انگلیسی سرو کنید و لذت ببرید.
نکات مهم برای تهیه سوفله شکلاتی و سس خامه مخصوص
توجه داشته باشید که سس خامه انگلیسی، پف سوفله را به سرعت میخواباند؛ پس در زمان سرو بر سر میز، آن را روی سوفله بریزید.
سس خامه انگلیسی را میتوان بهصورت سرد یا گرم سرو کرد.
شما میتوانید سوفلهها را از یک روز قبل آماده کنید و در رمکین بریزید. روی آنها را با سلفون بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید؛ سپس برای سرو، آنها را در فر قرار دهید و بپزید.
کیک ردولوت مغزدار؛ ایالت مریلند
کیک مخمل قرمز که بهدلیل نام انگلیسی آن، آن را با نام ردولوت میشناسند، یک نوع دسر از نوع کیک لایهای است که در رنگهای قرمز تیره، قرمز روشن یا رنگهایی با سایه قرمز قهوهای تهیه میشود. کیک ردولوت با طعمهای وانیلی و شکلاتی درست میشود و معمولا روی آن را با خامه سفید میپوشانند.
مواد تشکیلدهنده کیک ردولولت، سرکه سفید، کره، آرد، پودر کاکائو و چغندر (یا رنگ غذا) هستند. این کیک، یک دسر فوقالعاده زمستانی است که برای سرو در روز ولنتاین نیز بسیار مناسب است. خاستگاه این کیک به ایالت مریلند و قدمت آن به قرن بیستم برمیگردد. در ادامه طرز تهیه کیک ردولوت مخصوص را به شما آموزش خواهیم داد. شما میتوانید کیک ردولوت را با میوه تازه، انواع توتها و پودر قند تزیین کنید.
مواد لازم
یک سوم لیوان شکلات سفید خرد شده
۳ قاشق غذاخوری کره بدون نمک آب شده
یک چهارم لیوان شکر سفید دانه ریز
یک عدد تخممرغ بزرگ
یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده
نصف قاشق غذاخوری رنگ خوراکی قرمز
پودر قند برای تزیین
مواد لازم برای مغز کیک
۵۰ گرم پنیر خامهای
یک قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
یک قاشق چایخوری رنگ خوراکی قرمز
طرز تهیه کیک ردولوت مغزدار
مرحله اول: شکلات سفید را به روش بنماری، روی بخار آب یک قابلمه پر از آب جوش، ذوب کنید. در این حین، شکلاتها را هم بزنید تا ذوب شوند. قابلمه را از روی حرارت بردارید؛ اما کاسه شکلاتها را از روی قابلمه برندارید تا گرم بمانند. سپس کره ذوب شده را به شکلات اضافه کنید و آنها را هم بزنید. در ادامه شکر را به این مخلوط بیفزایید و مواد را هم بزنید.
مرحله دوم: تخممرغ را به شکلاتها اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سپس آرد و پودر کاکائوی الک شده را در کاسه بریزید و خوب آنها را مخلوط کنید تا یک خمیر به دست آید. در آخر، رنگ خوراکی قرمز را به مواد کیک اضافه کنید.
مرحله سوم: داخل دو رمکین را با کره چرب کنید. سپس مقدار کمی آرد در رمکینها بتکانید. چند بار رمکینها را تکان دهید و زیر و رو کنید تا آرد اضافه آنها بیرون بریزد.
مرحله چهارم: خمیر را بهصورت مساوی در دو رمکین بریزید. سپس مواد لازم برای مغز کیکها را در یک کاسه مخلوط کنید و در یک قیف با سر فلزی بریزید. سر قیف را داخل کیکها کنید و بهصورت مساوی، کیکها را با این مواد پر کنید. سپس آنها را برای ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در فریزر قرار دهید.
مرحله پنجم: در این حین، فر را رد دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. رمکینها را از فریزر دربیاورید و در یک سینی در فر قرار دهید. آنها را برای ۱۴ تا ۱۶ دقیقه بپزید.
مرحله ششم: کیک را از فر دربیاورید و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. سپس دور کیک را با یک چاقوی تیز جدا کنید و کیک را با احتیاط در ظرف سرو برگردانید. روی کیک را با پودر قند تزیین کرده و سرو کنید.
کلوچه تابهای شکلاتی با بادام و مارشمالو
کلوچه تابهای شکلاتی، یک دسر گرم و فوقالعاده ساده زمستانی است که با تکههای بادام و مارشمالو، دل همه را به آب میاندازد. بافت برشته لبه این کلوچهها در کنار بافت نرم مغز آنها، یک ترکیب بینهایت دلپذیر را میسازد که هر کسی را عاشق خود خواهد کرد.
مواد لازم
یک چهارم پیمانه پودر کاکائوی تلخ
سه چهارم قاشق چایخوری بیکینگ پودر
نصف قاشق چایخوری نمک دریایی
نصف قاشق چایخوری پودر اسپرسو
۶ قاشق غذاخوری کره بدون نمک در دمای اتاق
دو سوم فنجان شکر قهوهای
یک عدد تخممرغ بزرگ
یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
نصف فنجان چیپس شکلاتی
نصف فنجان بادام خرد شده
نصف فنجان مارشمالو
طرز تهیه کلوچه تابهای شکلاتی با بادام و مارشمالو
مرحله اول: فر را در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. سپس تابه مورد نظر خود را با کره چرب کنید و آن را روی یک سینی مخصوص فر قرار دهید.
مرحله دوم: آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین، نمک و پودر اسپرسو را در یک کاسه مخلوط کنید. سپس آن را کنار بگذارید.
مرحله سوم: کره و شکر را در یک کاسه دیگر برای دو تا سه دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا رنگ آنها روشن و بافت آنها حجیم شود. سپس تخممرغ و وانیل را به آنها اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه مواد خشک را به این مواد بیفزایید و خوب هم بزنید. در انتها چیپس شکلات، بادام و مارشمالوها را نیز در مایه کلوچه بریزید.
مرحله چهارم: خمیر را در تابه بریزید و روی آن را با کمی چیپس شکلات، بادام و مارشمالوی بیشتر بپوشانید. سپس آن را برای ۱۸ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا لبههای کلوچه طلایی و برشته شود؛ اما مرکز آن کماکان کمی نرم مانده باشد.
مرحله پنجم: اجازه دهید تا کلوچه برای ۵ دقیقه خنک شود و سپس آن را سرو کنید.
سیب داغ کرهای
سیب داغ کرهای (HOT BUTTERED APPLE)، یک نوع دسر شبیه به پای بدون خمیر هستند که شما میتوانید آنها را بهتنهایی یا همراه با پنکیک، وافل و غیره سرو کنید. این دسر برای زمانهایی که سیب اضافه و رسیده در یخچال دارید، فوقالعاده است و بهسادگی در خانه آماده میشود.
مواد لازم
۱۲ عدد سیب کوچک
یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
یک چهارم لیوان شکر قهوای یا سفید
نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین
نصف قاشق چایخوری میخک آسیاب شده
یک قاشق چایخوری وانیل
یک چهارم قاشق چایخوری نمک
۳ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
۴ قاشق غذاخوری کره
نصف لیوان آب
طرز تهیه سیب داغ کرهای
مرحله اول: پوست سیبها را بکنید و آنها را در یک آرامپز قرار دهید. سپس آب لیمو، شکر قهوهای، دارچین، میخک، وانیل، نمک و نشاسته ذرت را به سیبها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سیبها به همه مواد آغشته شوند.
مرحله دوم: کره را خرد کنید و روی سیبهای مزهدار شده بریزید. سپس آب را بهآرامی به مواد اضافه کنید تا ادویهها از روی سیبها شسته نشوند. در آرامپز را بگذارید و دمای آن را زیاد کنید تا سیبها برای دو ساعت بپزند.
مرحله سوم: پس از دو ساعت، سیبها را خوب هم بزنید، دوباره در آرامپز را بگذارید و سیبها را برای یک ساعت دیگر بپزید.
مرحله چهارم: سیبهای کرهای را گرم سرو کنید.
پودینگ سیبزمینی پخته شیرین
پودینگ سیبزمینی پخته شیرین (Baked Sweet Potato Pudding)، یک دسر شیرین و پرملات است که بهصورت گرم با بستنی وانیلی سرو میشود. از مواد تشکیلدهنده این دسر میتوان به پوره سیبزمینی شیرین پخته، خامه، تخممرغ، آب و پوست لیمو، انواع ادویهجات، نارگیل، شکر و بادام اشاره کرد.
مواد لازم
۴ لیوان پوره سیبزمینی شیرین پخته
نصف لیوان خامه پرچرب همزده
۳ عدد تخممرغ
۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
یک قاشق غذاخوری پوست لیموی رنده شده
نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
نصف قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده
یک چهارم قاشق چایخوری میخک آسیاب شده
یک لیوان نارگیل خرد شده
یک سوم لیوان شکر قهوهای
یک سوم لیوان بادام
بسنی وانیلی برای سرو
طرز تهیه پودینگ سیبزمینی پخته شیرین
مرحله اول: سیبزمینی، خامه، زرده تخممرغ، آب لیمو، پوست لیمو و ادویه جات را در یک کاسه باب همزن هم بزنید تا یک خمیر یک دست به دست آورید. سپس دو سوم لیوان نارگیل خرد شده را به مایه بیفزایید.
مرحله دوم: سفیدههای تخممرغ را در یک ظرف جداگانه با همزن با دور متوسط هم بزنید تا پیکهای نرم روی سفیده شکل بگیرد. سپس بهتدریج شکر قهوهای را به سفیدهها اضافه کنید و با همزن بزنید تا استیف پیکها روی سفیده شکل بگیرند و شکر حل شود.
مرحله سوم: یک چهارم سفیدهها را با لیسک به مخلوط سیبزمینی اضافه کنید و بهآرامی هم بزنید. سپس بقیه سفیدهها را بهتدریج به کاسه اضافه کنید هم بزنید.
مرحله چهارم: مایه پودینگ را در یک قالب چرب شده بریزید و روی آن را با بادام و بقیه نارگیل خرد شده تزیین کنید. قالب را برای ۵۰ تا ۵۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت قرار دهید تا بپزد.
مرحله پنجم: پودینگ سیبزمینی را با بستنی وانیلی سرو کنید.
پودینگ خرما با سس «باتراسکاچ»؛ کشور استرالیا
پودینگ چسبناک خرما با سس «باتراسکاچ» (STICKY DATE PUDDING WITH BUTTERSCOTCH SAUCE)، یک دسر مخصوص استرالیایی است که شباهت زیادی به پودینگ تافی انگلیسی دارد. این دسر برخلاف نام پیچیدهاش، بسیار ساده درست میشود و طعم و مزهای بینهایت لذیذ دارد.
این دسر در تمام رستورانهای استرالیا از رستورانهای مجلل و لاکچری گرفته تا غذاخوریهای ساده سرو میشود. بافت نرم، اسفنجی و سبک پودینگ خرما با سس غلیظ و تیره باتراسکاچ، این دسر را تبدیل به یکی از محبوبترین دسرهای گرم زمستانی کرده است.
مواد لازم برای پودینگ خرما
۱۸۰ گرم خرمای بدون هسته خرد شده
۳۱۰ میلیلیتر یا یک و یک چهارم لیوان آب
نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
۱۶۵ گرم یا سه چهارم لیوان شکر قهوهای
۶۰ گرم یا یک چهارم لیوان کره نرم شده و خرد شده
۲ عدد تخممرغ
۱۵۰ گرم یا یک لیوان آرد الک شده
مواد لازم برای سس باتراسکاچ
۵۰ گرم یا سه و نیم قاشق کره
۲۲۰ گرم یا یک لیوان شکر قهوهای
۲۵۰ میلیلیتر یا یک لیوان خامه
یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
طرز تهیه پودینگ خرما با سس باتراسکاچ
مرحله اول: خرما و آب را در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید. سپس آنها را از روی حرارت بردارید و بیکینگ پودر را به آنها اضافه کنید و هم بزیند تا خرماها له شوند. این مخلوط را کنار بگذارید تا خنک شود و در این حین، گاهی آنها را هم بزنید.
مرحله دوم: کره و شکر را با همزن دستی در یک کاسه بزنید. سپس تخممرغها را یکی یکی به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یک مخلوط سبک و یکدست به دست بیاورید.
مرحله سوم: مخلوط خرما را به این مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس بهآرامی آرد الک شده را به آنها اضافه کنید.
مرحله چهارم: مایه پودینگ را در هشت قالب کوچک بریزید، بهطوری که دو سوم قالب پر شود. سپس قالبها را روی سینی گود فر قرار دهید و کمی آب در سینی بریزید تا یک سوم پایینی قالبها را در بر بگیرد.
مرحله پنجم: قالبها را برای ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۳۵ درجه فارنهایت قرار دهید تا پودینگها به رنگ طلایی قهوهای دربیایند.
مرحله ششم: آمادهسازی سس باتراسکاچ: کره، شکر، خامه و وانیل را در یک شیرجوش کوچک مخلوط کنید و آنها را روی حرارت ملایم بپزید تا کره آب شود و شکر حل شود. سپس سس را به جوش آورید. در ادامه شعله گاز را کم کنید و سس را برای تا دقیقه دیگر بپزید تا غلیظ شود.
مرحله هفتم: پودینگهای داغ را در ظرف سرو برگردانید و سس باتراسکاچ را روی آنها بریزید. نوش جان!
«بیور تیل»؛ کشور کانادا
«بیور تیل» (BeaverTail)، یک دسر کانادایی است که بهعلت شکل ظاهری به این نام، نامگذاری شده است و مواد تشکیلدهنده آن هیچ ربطی به سگ آبی (Beaver) ندارند. این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به دونات دارد با آرد گندم کامل درست میشود و در نهایت بهشکل دم یک سگ آبی درمیآید. خمیر این دسر در روغن سرخ میشود و برای سرو، آن را با مخلوط دارچین و شکر، شکلات و فندق، خامه و شیره افرا، تکههای آبنبات، میوه یا هر ماده دلخواه دیگری تزیین میکنند. این دسر بهصورت گرم سرو میشود و یکی از پرطرفدارترین دسرهای گرم کانادایی در فصل زمستان به شمار میآید.
«بیور تیل»، یک دسر قدیمی در لیست دسرهای کلاسیک زمستانی نیست؛ اما این مسئله، خوشمزگی و محبوبیت این دسر را تحتالشعاع قرار نمیدهد. «بیور تیل» در سال ۱۹۷۸ توسط «گرنت» و «پام هوکر» (Grant and Pam Hooker) ابداع شد؛ فردی که این خوشمزههای شیرین را در یک غرفه غذای خیابانی در اوتاوا میفروخت. در حال حاضر بیش از ۱۴۰ فروشگاه زنجیرهای «بیور تیل» در سراسر جهان وجود دارند و مشهورترین آنها در حاشیه کانال «Rideau Canal» قرار دارد؛ مکانی که بزرگترین پیست اسکی در فضای آزاد جهان است.
مواد لازم برای تهیه ۲۰ عدد «بیور تیل»
نصف لیوان آب گرم
۵ قاشق چایخوری مخمر خشک فعال
یک لیوان شیر گرم
یک سوم لیوان شکر سفید
یک و نیم قاشق چایخوری نمک
یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
۳ عدد تخممرغ همزده
یک سوم لیوان روغن گیاهی
۵ لیوان آرد گندم کامل
روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم
مواد لازم برای تزیین «بیور تیل»
۲ لیوان شکر سفید
نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
طرز تهیه «بیور تیل»
مرحله اول: آب گرم، مخمر و یک سرانگشت شکر را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و اجازه دهید تا مخمر فعال شود و یک لایه خامهای روی مواد شکل بگیرد. این مرحله حدود ۵ دقیقه به طول میانجامد. سپس شیر، یک سوم لیوان شکر، نمک، عصاره وانیل، تخممرغها و یک سوم لیوان روغن گیاهی را مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر حل شود.
مرحله دوم: نصف آرد را به مواد اضافه کنید و خمیر را هم بزنید تا کاملا سفت شود. خمیر را روی یک سطح آردی قرار دهید و مقدار بیشتری آرد به آن اضافه کنید و ورز دهید تا دیگر چسبناک نباشد. خمیر را برای ۱۰ دقیقه دیگر ورز دهید تا کاملا نرم و یکدست شود. سپس خمیر را بهشکل یک گلوله دربیاورید و آن را در یک کاسه چرب شده قرار دهید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و خمیر را برای یک ساعت در دمای اتاق رها کنید تا حجم آن، دو برابر شود.
مرحله سوم: خمیر را از کاسه دربیاورید و آن را باز ورز دهید تا هوای اضافه خمیر خارج شود. یک تکه کوچک بهاندازه تخممرغ از خمیر جدا کنید و آن را بهشکل یک بیضی با ضخامت ۶ میلیمتر درآورید. سپس آن را زیر یک پارچه قرار دهید تا بقیه رولهای خمیری خود را نیز درست کنید.
مرحله چهارم: روغن را در یک قابلمه گود بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. روغن باید حداقل ۱۰ سانتیمتر عمق داشته باشد. سپس شکر و پودر دارچین را در یک کاسه مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: شیرینیها را یکی یکی در روغن جوش بیندازید و برای یک تا دو دقیقه سرخ کنید تا طلایی قهوهای شوند. سپس آنها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. در آخر، شیرینیها را در مخلوط شکر و پودر دارچین بغلتانید و آنها را بهصورت گرم سرو کنید.
شیرینی پالمیه؛ کشور فرانسه
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، شیرینی پالمیه (Palmier Cookie) که با نانم شیرینی پالمیر نیز شناخته میشود، برخلاف دیگر شیرینیهای فرانسوی، طرز تهیهای ساده دارد. این شیرینیها که شبیه به رولهای دارچینی ساده هستند، یک دسر گرم فوقالعاده برای سرو در روزهای سرد سال در کنار یک فنجان چای یا قهوه به شمار میآیند. شیرینی پالمیه، یک نوع شیرینی بهشکل قلب است که با خمیر هزارلا درست میشود. «پالمیر» بهمعنای درخت نخل است و دلیل این نامگذاری، شباهت این شیرینی با برگ درخت نخل است. در این نوع شیرینی خمیر هزارلا ۳ تا ۶ بار تا میشود.
مواد لازم برای ۶۴ عدد پالمیه
یک قاشق غذاخوری پودر دارچین
یک لیوان و ۴ قاشق غذاخوری شکر
۴ عدد خمیر هزارلا
یک قاشق غذاخوری پنیر خامهای
نصف لیوان پودر قند
یک قاشق غذاخوری پنیر خامهای
نصف لیوان پودر قند
یک قاشق غذاخوری شیر
یک چهارم قاشق چایخوری عصاره وانیل
طرز تهیه شیرینی پالمیه
مرحله اول: فر را در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.
مرحله دوم: شکر و دارچین را مخلوط کنید. سپس یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را روی سطح کار خود بریزید و روی آن، یک لایه خمیر هزارلا قرار دهید. یک چهارم لیوان از مخلوط شکر را روی خمیر بپاشید. سپس خمیر را چند بار تا کنید تا بهشکل یک مستطیل کوچکتر دربیاید. در ادامه خمیر را بهشکل زیر برش بزنید. این مرحله را با بقیه خمیرهای هزارلا تکرار کنید.
مرحله سوم: شیرینیها را روی یک کاغذ مخصوص شیرینیپزی در یک سینی مخصوص فر بچینید و باقیمانده مخلوط شکر و دارچین را روی آنها بپاشید. سپس آنها را در فر قرار دهید و برای ۶ دقیقه آنها را بپزید تا قهوهای طلایی شوند. در ادامه آنها را برگردانید و برای ۴ دقیقه دیگر در فر بپزید.
مرحله چهارم: در همین حین، پنیر خامهای، پودر قند، شیر و وانیل را مخلوط کنید تا به غلظت دلخواه خود برسید.
مرحله پنجم: پالمیهها را از فر دربیاورید و اجازه دهید تا برای ۵ تا ۱۰ دقیقه خنک شوند. سپس آنها را با سس پنیر خامهای سرو کنید.
نظر شما