گروه ایرنا زندگی - جار به ظرفهای شیشهای شبیه به شیشههای مربا گفته میشود که حالت استوانهای و در دار هستند. از جار میتوان برای تهیه دسرهای مجلسی استفاده کرد که متناسب با ذائقه خودتان و مواد در دسترس میتوانید داخل جار را با لایههای کیک و خامه و کرم و میوه و مغزیجات یا مربا و غیره پر کنید.
خوردن دسرهای کیک داخل شیشه با لایهها و طعمهای مختلف همراه با قاشق جذابیت خاص خودش را دارد. معمولا انواع جار کیک شکلاتی، جار کیک ردولوت، جار کیک توت فرنگی و جار کیک تیرامیسو، پرطرفدارترین انواع دسرهای تشریفاتی محسوب میشوند.
دور شیشهها را میتوانید با روبان، نخهای تزئینی، پارچههای طرحدار یا برچسبهای مختلف تزئین نمایید.
جار کیک شکلاتی
مواد لازم:
آرد | ۱ لیوان دسته دار فرانسوی |
شکر دانه ریز | ۳/۴ لیوان دسته دار فرانسوی |
پودر کاکائوی شیرین نشده | ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی |
جوش شیرین | ۱/۲ قاشق چای خوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چای خوری |
روغن نباتی | ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی |
باترمیلک | ۳/۴ لیوان دسته دار فرانسوی |
تخم مرغ | ۱ عدد |
عصاره وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
مواد لازم برای فراستینگ یا لایه های خامهای جار کیک | |
پودر قند | ۳ تا ۴ لیوان دسته دار فرانسوی |
کره بدون نمک (نرم شده) | ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی |
شیر | ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری |
عصاره وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
طرز تهیه:
همه مواد را از ۲ ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند. قبل از شروع مخلوط کردن مواد، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. آرد، شکر، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید. در ظرفی دیگر روغن نباتی، شیر کره ای، تخم مرغ و عصاره وانیل را مخلوط کنید.
ترکیب مواد خشک را در ۳ مرحله به مواد مرطوب اضافه کرده و با لیسک به اندازهای هم بزنید که یکدست شود. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و تا نیمه سینی را با خمیر پر کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. سینی را کناری بگذارید تا کاملا خنک شود. در صورتی که ضخامت کیک زیاد بود، میتوانید به صورت افقی برش بزنید تا نازکتر شود و سپس به اندازه شیشهها با کاتر کیکها را برش بزنید.
برای تهیه فراستینگ جارکیک، پودر قند و کره را با همزن بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود. تا جایی که به مخلوط شیر اضافه کنید تا به قوام دلخواهتان برسد. عصاره وانیل را هم اضافه کرده هم بزنید. فراستینگ را داخل قیف بریزید.
یک لایه کیک داخل شیشه قرار دهید و رویش را با یک لایه فراستینگ پر کنید و این کار را تا پر شدن شیشه ادامه دهید. لایه آخر را با فراستینگ تزئین کنید و رویش خرده کیک بپاشید. برای فیلینگ جار کیک میتوانید از خامه فرم گرفته قنادی هم استفاده کنید.
جار کیک کاراملی
مواد لازم:
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۵۰ گرم |
آرد سفید قنادی | ۵۰ گرم |
بکینگ پودر | یک دوم قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
آب داغ | ۱ قاشق سوپ خوری سر خالی |
خامه شیرین شده قنادی | به مقدار لازم |
شکر | ۷۵ گرم |
شیر | یک سوم پیمانه |
خامه صبحانه | ۱۰۰ گرم |
طرز تهیه:
برای تهیه این جار کیک از کیک اسفنجی دو تخم مرغی استفاده کردیم. برای تهیه کیک اسفنجی دو تخم مرغی آرد قنادی و بکینگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الک کنید. زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و سفیدهها را با دور تند همزن به مدت ۲ دقیقه بزنید تا کف کند سپس حین هم زدن نصف شکر را کم کم به سفیده اضافه کنید و هم بزنید تا سفیدهها کاملا فرم بگیرند و در صورت برگرداند ظرف تکان نخورند.
زرده تخم مرغ، وانیل و بقیه شکر را در ظرفی دیگر هم بزنید تا غلیظ و حجیم و کشدار شود. حین هم زدن آب داغ را کم کم اضافه کنید و با دور تند همزن به هم زدن ادامه دهید تا زرده تخم مرغ خودش را نگیرد. نصف آرد را به زرده ها اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی با هم مخلوط کنید. سپس نصف سفیده تخم مرغ را اضافه کرده به خورد مواد بدهید.
دوباره مابقی آرد و سپس مابقی سفیده تخم مرغ را با حرکات دورانی لیسک در یک جهت با مواد مخلوط کنید تا پف سفیده نخوابد. کف یک قالب مربعی ۲۰ سانتی را کاغذ روغنی بیندازید و خمیر کیک را داخل قالب بریزید و رویش را با لیسک صاف کنید و به مدت ۲۵ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار بدهید.
برای تست پختن، از فرو کردن یک خلال دندان وسط کیک استفاده کنید در صورتی که خمیری به خلال دندان نچسبید یعنی پخت کیک کامل شده است. کیک را کناری بگذارید تا کاملا خنک شود سپس کاغذ روغنی را از کیک جدا کنید. برای تهیه فیلینگ کاراملی شکر را در ظرفی مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم ذوب شود برای این که شکر نسوزد به جای استفاده از قاشق فقط کاسه را حرکت بدهید تا مواد داخلش جا به جا شوند.
صبر کنید تا تمام شکرها ذوب شده و به رنگ کهربایی درآیند. شیر و خامه را مخلوط کنید و کم کم به کارامل اضافه کنید و هم بزنید. مراقب پاشیدن شیر روی حرارت باشید. زمانی که تمام کارامل داخل شیر حل شد و مواد غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید و صبرکنید تا سس کارامل خنک شود. بهتر است سس کارامل را از روز قبل آماده کنید و دخل یخچال نگه دارید.
خامه شیرین قنادی را از فریزر خارج کنید و صبر کنید یخش باز شود سپس با دور تند همزن حدود ۷ – ۱۰ دقیقه بزنید تا کاملا فرم بگیرد. کیک را به اندازه ظرف برش بزنید و کف ظرف قرار دهید. با قلم مو مقداری آبمیوه، نسکافه یا شیر کارامل روی سطح کیک ها بکشید، خامه فرم گرفته را با قیف روی سطح کیک بزنید. سس کارامل را در قیفی دیگر با سر باریک بریزید و روی لایه خامه را فیلینگ کاراملی بزنید.
به همین ترتیب شیشهها را پر کنید و رویشان را با سس کارامل تزئین کنید.
جار کیک ردولوت
مواد لازم:
آرد | ۱/۵ لیوان |
پودر شکر | ۲/۳ لیوان |
کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری |
رنگ خوراکی قرمز | ۴ قطره |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۱/۴ لیوان |
دوغ شیرین (اگر نبود ترکیب ماست و آب) | ۲/۳ لیوان |
اسانس وانیل (خود وانیل ۱ قاشق چایخوری) | ۲ قطره |
خامه فرم گرفته قرمز | به میزان لازم |
برای فیلینگ و تزیین | |
مربا توت فرنگی | به میزان لازم |
خامه فرم گرفته قنادی | به میزان لازم |
شیشه یا جار | به میزان لازم |
ترافل رنگی | به میزان لازم |
طرز تهیه:
کف قالب مستطیل ۳۰ در ۴۰ را کاغذ روغنی بیندازید و دیواره های قالب را چرب کنید. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه روشن کنید تا گرم شود. آرد، پودر شکر، بکینگ پودر و کاکائو را مخلوط کرده و ۲ بار الک کنید. تخم مرغها را به مدت ۵ – ۱۰ دقیقه هم بزنید تا حجیم شوند سپس وانیل را اضافه کرده و مخلوط نمایید.
روغن مایع را اضافه کرده فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. دوغ شیرین را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر هم بزنید. رنگ خوراکی را اضافه کرده مخلوط کنید. آرد را در دو مرحله به مواد اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی با مواد مخلوط کنید. خمیر را داخل قالب ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه در فر بگذرید بپزد و سپس کناری بگذارید کاملا خنک شود.
برای هر شیشه تقریبا به ۲ – ۳ لایه کیک نیاز دارید. مابقی کیک را میتوانید خرد کنید. یک برش کیک را ته شیشه بگذارید و رویش را با خامه فرم گرفته بپوشانید و به همین ترتیب شیشه را پر کنید و روی جار کیک را با مربا توت فرنگی و ترافل تزئین کنید. کیکهای اضافه را هم که خرد کردهاید میتوانید لایه لایه با خامه داخل شیشههای باقیمانده پرکنید. جار کیک ها را حداقل ۲ ساعت قبل از سرو در یخچال بگذارید.
جار کیک تیرامیسو
مواد لازم:
روغن مایع | به مقدار لازم |
تخم مرغ | ۶ عدد |
شکر | نصف پیمانه |
آرد گندم | ۱۵۰ گرم |
آرد ذرت | نصف پیمانه |
بکینگ پودر | یک قاشق چای خوری |
آب جوش | یک پیمانه |
پودر قهوه فوری | یک قاشق سوپ خوری |
زرده تخم مرغ | چهار عدد |
پنیر ماسکار پونه | ۴۰۰ گرم |
شکلات تلخ | ۲۵ گرم |
خامه شیرین و فرم گرفته | ۵۰۰ گرم |
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالبی به ابعاد ۴ * ۳۸ * ۲۸ را با کاغذ روغنی بپوشانید و دیوارههایش را چرب کنید. تخم مرغها را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. ۱ پیمانه شکر را کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود. یک چهارم پیمانه آب جوش را حین هم زدن به آرامی اضافه کنید.
آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کنید و به تخم مرغ اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. خمیر را داخل قالب ریخته و به مدت ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد و سپس ۵ دقیقه کناری بگذارید از حرارت بیفتد و روی توری سیمی برگردانید و صبر کنید کاملا خنک شود. قهوه را با بقیه آب جوش مخلوط کرده و کناری بگذارید خنک شود.
زردههای تخم مرغ را با بقیه شکر هم بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود سپس پنیر ماسکار پونه را اضافه کرده و هم بزنید یکدست شود. کیک سرد شده را برش بزنید و کف شیشه ها بچینید با قلم مو رویشان قهوه بکشید و یکی لایه کرم بزنید و شکلات رنده شده رویش بپاشید و به همین ترتیب شیشه را پر کنید. جار کیک تیرامیسو را به مدت ۳ ساعت در یخچال بگذارید و سپس رویشان را با خامه فرمی و شکلات رنده شده تزئین نمایید.
طرز تهیه جار کیک توت فرنگی
برای تهیه جار کیک توت فرنگی میتوانید روی لایه خامه را حلقههای توت فرنگی بچینید یا این که توت فرنگی برش خورده را دور تا دور شیشه به دیواره بچسبانید و داخل شیشه را پر کنید. روی جار کیک توت فرنگی را با قرار دادن توت فرنگی تزئین نمایید. میتوانید داخل شیشههای جار کیک توت فرنگی هم مقداری مارمالاد توت فرنگی با قیف تزریق کنید.
نکات لازم برای تهیه جار کیک
میتوانید از کرم های دلخواه به عنوان فیلینگ جارکیک استفاده کنید.
روی لایههای خامه را میتوانید با موز حلقه شده، آناناس خرد شده یا برشهای توت فرنگی پر کنید.
به گزارش وب گاه بیتوته، استفاده از گردو و پسته خرد شده هم برای جار کیک بسیار مناسب است.
نظر شما