گروه ایرنا زندگی - بورک پفی ترکیه یکی از محبوبترین انواع بورک در دنیاست. بورک پفی ترکیه شباهت زیادی به پیراشکی دارد و با ذائقه ایرانی همخوانی خوبی دارد. در ترکیه غذای بورک پفی را همراه با سوپ اوزگلین سرو میکنند ولی شما میتوانید غذای بروک پفی را به تنهایی هم سرو کنید.
غذای بورک پفی
مواد لازم:
تخم مرغ | ۱ عدد |
ماست | ۴ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد | ۲ لیوان |
تخم خرفه | ۱ قاشق مربا خوری |
طرز تهیه
تخم مرغ را با دور تند همزن برقی بزنید تا بکدست شود سپس ماست را اضافه نمایید. نمک و تخم خرفه را اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود. نیمی از آرد را به همراه بکینگ پودر الک کنید و به تخم مرغ اضافه کرده و ورز دهید. مابقی آرد را جداگانه الک کرده و به تدریج اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی درست شود.
روی میز کار آرد بپاشید و خمیر را با وردنه به فطر ۱ سانتی متر باز کنید و با کاتر مثلثی قالب بزنید. تابهای را روی حرارت متوسط قرار بدهید. به اندازهای که خمیر در تابه شناور شود، روغن مایع اضافه کنید و صبر کنید داغ شود. برشهای خمیر را در تابه بریزید تا سرخ و پفکی شوند.
میتوانید بورکها را پشت و رو کنید تا تمام سطح بورک طلایی شود سپس روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافهاش کشیده شود و سپس با سس یا دیپ دلخواه سرو نمایی.
بورک پفکی ترکیه
مواد لازم:
آرد گندم | نصف لیوان |
تخم مرغ | دو عدد |
کره | یک قاشق غذا خوری |
آب | نصف لیوان |
سرکه | یک قاشق غذا خوری |
نمک | یک قاشق مربا خوری |
کره | ۱۵۰ گرم |
مواد لازم میانی | |
پنیر سفید | ۲۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
جعفری خرد شده | به میزان لازم |
روغن مایع آفتابگردان | برای سرخ کردن بورک |
طرز تهیه
برای تهیه خمیر بورک پفکی آرد را چند بار الک کنید. تخم مرغ، کره ذوب شده سر، آب، سرکه و نمک را مخلوط کرده و به آرد اضافه کنید و ورز دهید. خمیر را دو قسمت کرده، گرد کنید و رویش را بپوشانید تا ۲۰ دقیقه استراحت کند.
روی سطح کار را آرد پاشی کنید و خمیر را با وردنه باز کنید. روی خمیر کره نرم شده بمالید و تا کنید و دوباره با وردنه باز کنید. کره مالی و تا کردن را ۵ بار دیگر تکرار کنید. برای خمیر دوم همین کار را تکرار نمایید.
برای تهیه مواد میانی پنیر را با چنگال خرد کنید و نصف لیوان جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید. تخم مرغ، نمک و فلفل را افزوده هم بزنید یکدست شود. خمیر را برای بار آخر با وردنه باز کنید و با لیوان قالب بزنید.
یک طرف خمیر را با فاصله از لبهها مواد پنیری بگذارید و سمت دیگرش را روی مواد تا بزنید و با پشت چنگال لبههای خمیر را به هم بفشارید تا چفت شوند سپس دو طرف بورکها را در روغن داغ شناور سرخ کنید تا طلایی شود و روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافه شان کشیده شود.
بورک پفی گوشت
مواد لازم:
آرد سفید | ۵۰۰ گرم |
ماست | ۲ ق غذا خوری |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
بیکینگ پودر | ۲ ق چای خوری |
آب | به مقدار لازم |
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، آویشن | به مقدار لازم |
مواد لازم برای مواد میانی بورک پفی | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
جعفری | ۲ ق غذا خوری |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه
آرد، بکینگ پودر، نمک، فلفل سیاه، آویشن و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. در کاسهای دیگر تخم مرغ و ماست را مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شود. مواد خشک را به موادتر اضافه کرده مخلوط کنید و کم کم آب اضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی بدست آید که به دست نچسبد.
خمیر را در نایلون بگذارید و حدود ۱ – ۲ ساعت در یخچال استراحت بدهید. برای تهیه مواد میانی بورک پفکی پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده تفت دهید و نمک و فلفل سیاه بزنید. جعفری را ساطوری کرده با گوشت مخلوط کرده و شعله را خاموش کنید.
روی میز کار را آرد پاشی کنید و چانههای کوچک از خمیر بردارید و به شکل گرد با وردنه باز کنید. یا این که میتوانید بعد از باز کردن خمیر را قالب بزنید تا همه یکدست شود. وسط دایرههای خمیر را از مواد گوشتی بریزید.
لبههای خمیر را کمی آب یا زرده تخم مرغ بزنید و دایره را تا کنید و با دست یا چنگال لبههای خمیر را به هم بچسبانید تا حالت نیم دایره بگیرد. بورک پفکی را باید در روغن داغ سرخ کنید تا پف کند و ترد شود. صبر کنید هر دو طرف طلایی شود و سپس روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافهاش را بگیرد و با سس دلخواه سرو نمایید.
نظر شما