گروه ایرنا زندگی - سسها یکی از هیجانانگیزترین چاشنیها در دنیای آشپزی هستند که بسیار محبوب و پر طرفداراناند. سسها در انواع و طعمهای گوناگون موجودند که برای سرو غذاهای اصلی، پیش غذا و سالادها استفاده میشوند.سسها در دنیای فست فود نیز بسیار پر کاربرد و محبوب هستند، طوری که میتوان گفت هرکدام از این فست فودها با نوع خاصی از سسها سرو میشوند.
امروز میتوانید انواع سس را در طعمها و رنگهای گوناگون داخل سوپر مارکتها و فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید. اما تهیه سس در منزل نیر کار سادهای است و نیاز به صرف زمان زیادی ندارد.
اگر خواهان تهیه چند مدل سس خوشمزه خانگی هستید، در ادامه این مطلب با آموزش ۵ مدل سس مناسب برای سرو فینگرفود، غذاهای سرخ کردنی و سوخاری همراه ما باشید.
۱ ـ دیپ چدار
دیپ نوعی سس غلیظ است که پایه آن معمولا شیر، خامه ترش، ماست یا پنیر نرم است. دیپ چدار یا سس زرد یک سس غلیظ خوشمزه است که برای سرو انواع غذاهای گوشتی مانند استیک، ساندویچ همبرگر، چیز برگر، هات داگ، پاستا و سبزیجات کبابی و گریل شده بسیار مناسب است.
مواد لازم:
آرد گندم: ۱ قاشق مرباخوری
شیر: نصف لیوان
کره: ۲۵ گرم
پنیر چدار یا گودا: ۵ ورقه
نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا کره را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس آرد را به کره اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا بوی خامی آرد از بین برود. حالا شیر را به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی شیر شروع به جوشیدن کرد، کمی نمک توی آن بریزید و بعد ورقههای پنیر چدار را به آن اضافه کنید. با قاشق تند تند هم بزنید تا ورقههای پنیر کاملا در شیر حل شوند. توجه داشته باشید که این دیپ بعد از مدتی ماندن سفت میشود. در صورتی که هنگام سرو متوجه شدید دیپ شما خیلی سفت شده است، داخل ماهی تابه چند دقیقه آن را حرارت بدهید.
۲ ـ سس تارتار
سس تارتار یکی از انواع سسهای خوشمزه و پر طرفدار است که پایه آن سس مایونز است و همراه با غذاهای دریایی مثل میگو سوخاری، میگو پفکی یا سایر غذاهای سرخ شده مانند جوجه چینی، ناگت مرغ، قارچ سوخاری و سیب زمینی سرخ شده استفاده میشود.
مواد لازم:
سس مایونز: ۴ قاشق غذاخوری
خیارشور رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز کوچک: ۱ عدد
جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مایونز رقیق شود؛ سپس پیاز را که به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کردهاید، به مایونز اضافه کنید. در مرحله بعد خیارشور، جعفری خرد شده، نمک و فلفل سیاه را داخل سس بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
۳ ـ سس مخصوص سوخاری و سرخ کردنی
Fry sauce نوعی سس و چاشنی خوشمزه است که همراه با سیب زمینی سرخ شده، مرغ و قارچ سوخاری سرو میشود.
مواد لازم:
سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
سس کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری
سرکه سیب: ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چایخوری
سیر رنده شده: ۱ حبه
نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید و سرکه سیب را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا سس رقیق شود؛ سپس سیر رنده شده، سس کچاپ، پاپریکا، فلفل قرمز و کمی نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
۴ ـ سس خردل
این سس که با پایه مایونز و سس خردل تهیه میشود، برای سرو در کنار انواع فست فود و فینگرفود مناسب است.
مواد لازم برای تهیه سس خردل
سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه مناسب بریزید و آبلیمو را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا سس کمی رقیق شود؛ سپس پیازچه خرد شده، سس خردل و نمک را به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدست شود.
۵ ـ سس سیر
این سس که پایه آن مایونز و سیر رنده شده است، یک سس لذیذ و بسیار پر طرفدار است که برای سرو انواع ساندویچ، قارچ سوخاری و یا فیله استرپیس از آن استفاده میشود.
مواد لازم:
سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
سیر رنده شده: ۱ حبه درشت
پیازچه: ۱ عدد
جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان دلخواه
طرز تهیه
به گزارش وب گاه فرادید، ابتدا سس مایونز را همراه با آبلیمو داخل یک کاسه مناسب بریزید و هم بزنید تا سس رقیق شود؛ سپس سیر رنده شده، جعفری و پیازچه خرد شده و کمی نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس شما یکدست شود.
نظر شما