فوت و فن‌ تهیه رب انار؛ سالم و خانگی

هرچند رب انار کارخانه‌ای با برندهای مختلف در بازار هست اما بی‌شک ناخالصی‌هایی در آن وجود دارد. بنابراین بهتر است این چاشنی را در خانه درست کنیم.

یکی از جذاب‌ترین مراحل آشپزی اضافه‌کردن چاشنی‌هاست؛ تنها ترکیبی از جسارت و خلاقیت کافی است تا با بازی‌کردن با چاشنی‌ها طعم و ذائقه مورد علاقه‌مان را پیدا و لذیذترین غذاها را درست کنیم. یکی از این چاشنی‌ها، رب انار است که ترکیب آن در غذاهای مختلف طعم متفاوتی را ایجاد می‌کند. هرچند رب انار کارخانه‌ای با برندهای مختلف در بازار هست اما بی‌شک ناخالصی‌هایی در آن وجود دارد. بنابراین بهتر است این چاشنی را در خانه درست کنیم.

مواد لازم برای تهیه رب انار:

  • انار ترش: ۸ کیلوگرم
  • آب: ۳ پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه و دستور پخت رب انار:

۱. انارها را با دقت دانه دانه کنید و مراقب باشید تا پوشش سفید دانه‌ها به آنها نچسبند. دانه‌های انار را به همراه آب داخل قابلمه بزرگی بریزید و بگذارید تا حدودا ۴۰ دقیقه خوب بجوشد. در حین اینکه انارها خوب می‌جوشند، با گوشت‌کوب آنها را له کنید.

۲. حالا با استفاده از یک ظرف بزرگ برای جمع‌آوری آب انار و یک آبکش روی آن، محتوای قابلمه را صاف کنید. دانه‌ها را درون آبکش خوب له کنید تا فقط هسته‌های دانه‌ها روی آبکش باقی بماند. هسته‌ها را جدا کنید و برای اطمینان از وارد نشدن هسته‌ها به درون آب انار چند بار آن را صاف کنید.

۳. آب انار را به قابلمه انتقال دهید و آن را آنقدر خوب بهم بزنید تا غلیظ شود و حالت رب مانند پیدا کند. سپس نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

فوت و فن‌ها:

- در صورتی که انار ‌آب‌دار باشد به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار حاصل می‌شود.

- هر چه رب غلیظ‌تر شود دیرتر خراب و فاسد می‌شود و رنگ آن نیز تیره‌تر.

 - معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می‌کنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزان‌تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی‌کند و آن چه مهم است این است که انار آب‌دار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه‌ای رنگ و خشک باشد.

- بهترین رنگ رب انار، قهوه‌ای کمرنگ تا قهوه‌ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده‌اند.

- رب انار را داخل ظروف شیشه‌ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف در شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

- سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که بیرون از یخچال باشد باید نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک‌زدگی رب جلوگیری شود.

- در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می‌کنند که هم طعم رب را ترش‌تر می‌کند و هم شکل بافت رب انار را تغییر می‌دهد. در این مواقع شما دانه‌های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می‌کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • ناشناس IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۲
    0 0
    سلام من رب انار درست میکنم اصلا داخل یخچال نمی گذارم و شده تا دوسال رب انار داشته باشم البته موقع استفاده ازقاشق خشک استفاده می کنم حالا من این طور درست میکنم ابتدا انار را دون می‌کنم بعد می دهم بیرون با آب میوه گیری آبش را بگیرد بعد با پارچه سفید نازک یاطوری که دانه های انار را بگیرد بعد روی اجاق می گذارم تاعین عسل کش بیاورد نه خیلی سفت نه خیلی شل بعد خاموش میکنم تا سرد شود داخل ظرف در دار یاشیشه تو آشپزخونه نگهداری می کنم کفک هم نمی زند
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۳
    0 0
    دانه های سالم و قرمز انار را درون مخلوط کن بریزید، شیر موز را چطوری درست می کنید ؟ همون جوری ، و سپس صاف کنید . انارهایی که پوست آنها کرم رنگ است ، شیرین است و انارهایی که پوست قرمز دارد ، ترش و یا ترش و شیرین است . موقع صاف کردن از یک تنظیمی، چیزی استفاده کنی که ذره های هسته عبور نکند . [دانه ها را بلافاصله دور نریزید ،روی آنها ، کمی آب بریزید و برای خودتان شربت انار درست کنید و نوش جان کنید .
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۳
    0 0
    دانه های سالم و قرمز انار را درون مخلوط کن بریزید، شیر موز را چطوری درست می کنید ؟ همون جوری ، و سپس صاف کنید . انارهایی که پوست آنها کرم رنگ است ، شیرین است و انارهایی که پوست قرمز دارد ، ترش و یا ترش و شیرین است . موقع صاف کردن از یک تنظیمی، چیزی استفاده کنی که ذره های هسته عبور نکند . [دانه ها را بلافاصله دور نریزید ،روی آنها ، کمی آب بریزید و برای خودتان شربت انار درست کنید و نوش جان کنید .
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۳
    0 0
    ما انار دانه می کنیم بعد با استفاده از آب میوه گیر آب آن ها را می گیریم می ذاریم یک شبانه روز کنار بعد روز دیگر آن ها را صاف می کنیم و در قابلمه می ریزیم تا بجوشد و غلیظ شود