فوت و فن‌های تهیه خورشت قرمه‌سبزی

قرمه‌سبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا می‌کند بهترین نوعش را درست می‌کند.

قرمه‌سبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا می‌کند بهترین نوعش را درست می‌کند.

نسبت دقیق سبزی‌ها در قرمه‌سبزی

مهم‌ترین قسمت این فوت و فن سبزی قرمه‌سبزی است که نسبت آن باید دقیق باشد:

تره: ۴۰۰ گرم

گشنیز: ۲۰۰ گرم تا ۱۵۰ گرم

جعفری: ۳۰۰ گرم

شنبلیه: ۵۰ گرم

برگ چغندر یا اسفناج: ۲۰۰ گرم

پیازچه: ۵۰ گرم

نکته مهم: سبزی‌ها نه باید درشت خرد شوند نه ریز؛ کاملا متوسط

نکته مهم: هنگام سرخ‌کردن سبزی قرمه‌سبزی، ابتدا اجازه دهید تا سبزی آب بیندازد و وقتی آب آن گرفته شد روغن را اضافه کنید و بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.

انتخاب دقیق گوشت

گوشت قرمه‌سبزی باید تکه‌ای باشد؛ بنابراین از گوشت چرخ‌کرده اصلا استفاده نکنید. اگر از گوشت گوسفندی و استخوان‌دار استفاده کنید، قورمه‌سبزی خوشمزه‌تر می‌شود و سعی کنید گوشت قورمه‌سبزی را در اندازه بزرگ خرد کنید. گوشت قورمه‌سبزی باید با حرارت کم و پیاز فراوان در مدت طولانی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کاملاً سرخ و اصطلاحاً قورمه شود.

نکته مهم: سبزی قورمه را می‌توان همراه با اضافه کردن آب به خورشت اضافه کرد؛ اما برای اینکه خاصیت و طعم سبزی بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از یک الی ۲ ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبیا به خورشت سبزی اضافه کنید.

چقدر لوبیا بریزیم؟

یکی دیگر از مهم‌ترین قسمت‌های قرمه‌سبزی، لوبیا است. لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و تازه آن است، لوبیاهایی است که می‌توان در قرمه‌سبزی استفاده کرد. استفاده از این لوبیاها کاملا سلیقه‌ای است و بهتر است لوبیا چیتی و قرمز را از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. لوبیای سوم که تازه است، لوبیای درشتی است که در قرمه‌سبزی بسیار خوشمزه‌ می‌شود. مقدار لوبیایی هم که ریخته می‌شود نه باید خیلی کم باشد نه خیلی زیاد.

جا افتادن قرمه‌سبزی

پخت کامل قرمه‌سبزی حداقل ۵ ساعت زمان می‌برد اما اگر از زودپز استفاده کنید، می‌توانید همه مواد را باهم بریزید و ۲ ساعت زمان کافی است تا یک قرمه‌سبزی عالی و جا افتاده درست کنید.

نکته مهم: لیمو عمانی را حتما قبل از ریختن در خورشت، با چنگال سوراخ و در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

رب اضافه نکنید

در بعضی مناطق به خورش قورمه‌سبزی رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌شود؛ اما این کار توصیه نمی‌شود، زیرا طعم رب گوجه‌فرنگی باقی مزه‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده و از بین می‌برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • علی IR ۰۴:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
    26 20
    بازگشایی مدارس. حتی در صورت مریضی .حضوری خیلی بهتر است.
    • محمدی IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
      21 5
      نه غیر حضوری بهتره حضوری بریم کرونا میگیریم در ضمن اینجا درباره پخت قورمه سبزی بود نه مدارس
    • مش مندلی IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
      0 0
      آره قرمه سبزی هم خوشمزه س
  • برزو IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
    0 0
    میشه گفت ایرانی ترین طعمی هست که داریم و جالب اینه که هر خونه یی هم طعم قرمه سبزی مخصوص به خودش رو داره
  • ناشناس IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
    2 0
    الان همه بخاطره گرونی قاطی کردن مگه مردم میتونن گوشت بخرن که از قرمه سبزی بنویسن
  • مسلم منجزی IR ۰۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
    0 0
    قرمه غ باید تو جنوب بخوری بقیه جاها که من دیدم خورشت چمن درست میکنن سبزی حد اقل یک ساعت باید با چربی دنبه گوسفند سرخ بشه
  • مریم IR ۰۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
    0 0
    عالی
  • مریم IR ۰۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
    0 0
    عالی
  • مروارید IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
    0 0
    عالی بود