۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰،‏ ۱۰:۴۰
کد خبرنگار: 3075
کد خبر: 84326931
۱۰۶ نفر

برچسب‌ها

فوت و فن تهیه دلمه برگ مو

حالا که فصل برگ مو است، بهترین فرصت است تا دلمه با برگ مو درست کنیم. پس تا برگ‌ها ترد و تازه هستند دست به کار شوید.

حالا که فصل برگ مو است، بهترین فرصت است تا دلمه با برگ مو درست کنیم. پس تا برگ‌ها ترد و تازه هستند دست به کار شوید.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

  • برگ مو: به مقدار لازم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • برنج: یک پیمانه
  • سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون): ۳۰۰ گرم
  • پیاز: دو عدد
  • لپه: یک پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • مواد لازم برای چاشنی دلمه:
  • آب: یک پیمانه
  • سرکه: نصف پیمانه
  • شکر: یک فاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار کم

طرز تهیه و دستور پخت دلمه برگ مو:

۱. لپه و برنج را جداگانه خیس کنید و بعد نیم پز کنید.
۲. تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.

۳. وقتی رنگ پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. 

 ۴. برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید. در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد، آنها را از روی حرارت بردارید.

۵. مواد را داخل برگ‌ها به صورت بقچه‌ای بپیچید. اگر برگ‌هایی که استفاده می‌کنید تازه هستند باید دو سه دقیقه‌ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند. 

۶. سپس دلمه‌ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

۷. در قابلمه را ببندید تا دلمه‌ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

۸. برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو، آب، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.

۹. دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه‌ها اضافه نکنید .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • محمد IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۲
    17 11
    بنظر من بجای گوشت از گردو و کشمش در دلمه استفاده بشه خیلی بهتره
  • IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۲
    9 4
    عیدتان مبارک
  • AE ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۳
    7 2
    مفید است.
  • سیما IR ۰۶:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۴
    12 6
    سلام رسپی کامل بود فقط برای دلمه برنج خیسیده ونه پخته بهتره بعد دلمه هامون شکیلتر ومجلسی تر میشه
  • سها IR ۰۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
    9 7
    به جای سرکه یا ابلیمو روی دلمه ها میتوان سرکه انگور ریخت و دم کرد طعمش عالی میشود ( ما خانوادگی از قدیم اینطوری درست میکردیم )
  • IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
    14 7
    باسلام بجای شکر ازشیره ی انگور استفاده بشه هم سلامتره وهم خوشمزه تر امتحان کنید
  • خادم IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۶
    7 6
    برای جلوگیری از ته گرفتن دلمه بهتره یه بشقاب ازجنس روحی یا نشکن درون قابلمه به صورت وارنه قرار بدید وبعد دلمه ها رو روی اون بچینید برای چاشنی هم من در یه ظرف مقداری اب کنی نمک وادویه کمی رب گوجه کمی رب انار باهم قاطی میکنم ویواش یواش میریزم روی دلمه ها دم کنی هم بذارید خوب میشه زودتر میپزه وجا میفته
  • خخ IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۶
    7 3
    سلام. مفید بود.💛
  • IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    6 1
    سبزی دلمه اکه با تره وشوید ومرزه باشه خوشمزتره امتحانش کنید
  • ناشناس IR ۰۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    8 4
    من به جای سرکه از رب انار استفاده می کنم به جای سبزی از کشمش یعنی محشر می شه عالیه
  • اقدس هاتفی نیا IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    6 5
    والله ما تبریزیها سبزی دلمه برگمون شویدومرزه وتره به علاوه پیازچه هست برنج هم نیم پز فلان نمی کنیم اگر تورتا داشته باشیم اضافه می کنیم وگرنه که هیچی اخر سر هم سرکه نمی ریزیم پیاز سرخ می کنیم با کره روش میریزم بعدش که نوش جون می کنیم
  • معزی IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    4 4
    دلمه اصیل تبریز رو از من بخواهید سبزی دلمه فقط تره شوید و مرزه هست برنج لپه و بلغور نمک و فلفل اگه داشتید چندتا گل سرخ هم بریزید خامه سواری یاغ دیگه گوشت به درد نمیخوره
  • معزی IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    4 6
    اگر از برگ کشمش استفاده کنید چاشنی دیگه نمی‌خواد چون برگ ترش هست وگرنه در آخر چندتا گوجه سبز بزارید
  • IR ۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    3 1
    بنطر من برنج نیم پز بهتره وبرای چاشنی از رب انار میتوان استفادهکرد البته بعد از دم کشیدن ده دقیقه اخر
  • GR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    7 6
    کشمش و زرشک و قیسی زردآلو هم اگه به مواد اضافه بشه طعمش عالی میشه ...
  • زهرا IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
    3 0
    لطفابفرماییدسرکه یاآبغوره کی اصافه کنیم؟موقع دم گذاشتن برگهاسفت میشود پس کی ..