طرز تهیه خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمیرود

خورش مرغ افشاری مجلسی یکی از آن غذاهایی است که از قدیم‌الایام برای مراسم عزا و عروسی برای پذیرایی از مهمانان سرو می‌شده است. خورش مرغ افشاری در واقع همان چلومرغ مجلسی است که طرز تهیه آن به عنوان یک مرغ خوشمزه برای مهمانی و سرو در کنار انواع پلو و برنج بسیار مناسب است.

خورش مرغ افشاری مجلسی یکی از آن غذاهایی است که از قدیم‌الایام برای مراسم عزا و عروسی برای پذیرایی از مهمانان سرو می‌شده است. خورش مرغ افشاری در واقع همان چلومرغ مجلسی است که طرز تهیه آن به عنوان یک مرغ خوشمزه برای مهمانی و سرو در کنار انواع پلو و برنج بسیار مناسب است.

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ افشاری:

  • سینه یا ران مرغ: ۶ تکه
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر:۳ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • شیرنارگیل: ۴ قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • قیسی: ۱۰ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • کره: ۲۰ گرم

طرز تهیه و دستور پخت خورش مرغ افشاری:

1. خورش مرغ افشاری مثل خورش مرغ و آلو است. برگه‌های قیسی را در آب خیس کنید تا نرم شوند. راز درست کردن خوشمزه‌ترین مرغ دنیا برای انواع خورش مرغ یا چلو مرغ و زرشک پلو این است که ۳۰ دقیقه مرغ را در یک آب و نمک ساده بخوابانید. یک ترفند دیگر برای خوشمزه شدن مرغ این است که آن را در یکسری مواد بخوابانید. مثلا در آب پیاز و مقداری زعفران دم کرده غلیظ به مدت ۱ الی دو ساعت این ترفندها بیشتر از جوشاندن مرغ قبل از پختن آن کارساز است.

2. پیاز را نگینی یا خلالی نازک و یکدست خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا تفت بخورند و سبک شوند. وقتی پیازها طلایی شدند حبه‌های سیر را هم خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد تکه‌های مرغ را به همراه کره اضافه کنید و تفت دهید. فلفل، زردچوبه، ادویه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید. ادویه کاری برای خوشمزه شدن مرغ بسیار موثر است، آن را حذف نکنید. وقتی تکه‌های مرغ طلایی شدند مقداری آب جوش اضافه کنید تا حدی که فقط روی تکه‌های مرغ را بپوشاند. اجازه دهید مرغ روی شعله ملایم گاز خوب بپزد.

3. در این فاصله رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. یک راز غلیظ شدن خورش مرغ اضافه کردن رب گوجه تفت داده شده به آن است. رب سرخ شده را به همراه قیسی‌ها به مرغ در حال پخت اضافه کنید. خورشت مرغ افشاری یک خورش غلیظ و کم آب است. در ۵ دقیقه پایانی پخت شیر نارگیل و در صورت تمایل کمی آبغوره به خورش اضافه کنید. یک راز و فوت و فن خوشمزه شدن خورش مرغ همین شیر نارگیل و البته زعفران دم کرده غلیظ است و یک راز دیگر خوشمزگی هم این است که مرغ روی شعله ملایم گاز و کم کم بپزد، در واقع زمان پخت مرغ در میزان خوشمزه شدن آن بسیار موثر است. خورش مرغ افشاری را مثل انواع دیگر خورش مرغ و گوشت با انواع برنج پلو، زرشک پلو یا چلوی ساده سرو کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Kia IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۰
    2 0
    با سلام ممنون از اموزشتون
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
    2 1
    سلام.خواهشا از آموزشهای دستور پخت مرغ نگذارید..وقتی مرغ نیست چه فایده ای دارد.
  • Zohre IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
    0 1
    سلام وقت شما بخیر به نظر غذای خوب و خوش مزه ای میشه،فقط سوال داشتم اینکه میشه مرغ رو به روشایی که گفتید طعم دار کنیم اما بعد حدود چند دقیقه بذاریم قل بخوره و آبشو بریزیم دور و بعد شروع ب پختش کنیم؟ب دلیل گرفتن هورمونش میگم ،هویج هم راه دوم هورمون گرفتنش هست اما میترسم در خورشت بریزم و طعم بد بهش بده...لطفا راهنمایی کنید سوال بعدی هم اینه که در پنج دقیقه آخر پخت،هم شیر نارگیل اضافه کنیم هم زعفران غلیظ دم کرده؟یا فقط شیر نارگیل تنها اضافه کنیم؟!
  • IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
    1 0
    ممنون ولی متاسفانه از این مواد که گفتید نهایت روغنش رودارند همه
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
    2 0
    نوشتین از قدیم الایام این غذا سرو میشده یعنی اون زمان شیر نارگیل بوده؟
  • IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
    1 0
    بافلفل دلمه وهویج هم خیلی خوشمزه و خوش عطر میشه.هویج کم بریزین که شیرین نشه