سازهای ناکوک؛ سوتفاهم سینمایی

کارگردان فیلم «سازهای ناکوک» به داستان‌های پایان خوش علاقه دارد و تلاشی برای یک پایان‌بندی جذاب نمی‌کند. در انتهای فیلم با این که هنوز مخاطب نتوانسته است با شخصیت‌ها ارتباط بگیرد، همه چیز به طرز ناگهانی با خوبی و خوشی و شبیه فیلم‌های هندی به پایان می‌رسد.

فیلم سینمایی «سازهای ناکوک» چند روزی هست که اکران آنلاین خود را آغاز کرده است. فیلمی که علی حضرتی پسر الیاس حضرتی نماینده مجلس آن را کارگردانی کرده است و انتقادات جدی از ابتدای فیلم تا پایان‌بندی آن، داشته است. شاید بهتر بود حضرتی عطای کارگردانی را به لقایش ببخشد و در قامت تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار در سینما به کار ادامه دهد.

داستان فیلم درباره چیست؟

هدیه که نقش آن را غزل شاکری در فیلم بازی می‌کند با مشکلات روحی و روانی بسیاری روزگارش را می‌گذراند. هم زمان خواهرش هلیا که هنگامه قاضیانی بازیگر آن است سعی می‌کند شرایط را مدیریت و از بحران خارج کند. خلاصه داستانی که از سمت عوامل فیلم منتشر شده می‌گوید این فیلم در مورد «قصه دو خواهر است که با ورود مردی عاشق، هویت اولی در آستانه فروپاشی و شخصیت دومی در مسیر جدیدی از خودشناسی قرار می‌گیرد.» و مخاطب بعد از دیدن تمامی فیلم چیز بیشتر از این هم دستگیرش نخواهد شد.

شخصیت‌پردازی‌های این فیلم دچار ضعف جدی است. برای مثال یکی از دو خواهر روانشناس است و به جای این که در شخصیت و روند این فیلم نشان داده شود، با دیالوگ‌ها و تاکید بر دکتر بودن او تماشاگر باید متوجه دکتر روانشناس بودن هلیا شود.

هدیه باید شخصیت بیمار و پرچالشی نشان داده شود اما در روند فیلم متوجه نمی‌شویم که او چرا باید تا این حد ذهن درگیری داشته باشد که منجر به بیماری او شده است. فقط بر این که او بیمار است و باید درک شود، تاکید تکرارواری وجود دارد.

هنگامه قاضیانی و غزل شاکری که در فیلم‌های دیگرشان به عنوان بازیگران خوبی شناخته شده‌اند، یکی از بدترین بازی‌های خود را به نمایش می‌گذارند و خبری از بازی هنگامه قاضیانی در فیلم به همین سادگی نیست. حامد کمیلی نیز بازی همیشگی خود را عرضه می‌کند.

با وجود این ضعف‌ها اما گویی کارگردان به داستان‌های پایان خوش و همه  چیز خوب علاقه دارد و تلاشی برای یک پایان‌بندی خوب نمی‌کند. در انتهای فیلم با این که هنوز مخاطب نتوانسته است با شخصیت‌ها ارتباط بگیرد، همه چیز به طرز ناگهانی با خوبی و خوشی شبیه فیلم‌های هندی به پایان می‌رسد. اما اگر از حق نسبت به این فیلم نگذریم باید گفت آواز چنگ تنها نقطه مثبت و دلچسب در این فیلم است.

کارگردان کیست؟

علی حضرتی که فرزند الیاس حضرتی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی است. حضرتی پیش از این تهیه کننده تئاتر و فیلم‌های سینمایی بوده است و « سازهای ناکوک » اولین فیلم بلند او در مقام کارگردان به شمار می رود. حضرتی که کارش را در سینما با تهیه‌کنندگی شروع کرده و در فیلم‌های «نیم‌رخ‌ها»، «خداحافظی طولانی»، «یک قناری یک کلاغ» و «اردک لی»، با چهره‌های سرشناسی چون ایرج کریمی، فرزاد موتمن و بهروز غریب‌پور همکاری با عنوان سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده داشته است.

نویسندگی این کار برعهده علی حضرتی و اصغر عبداللهی و تهیه کننده کار فرشته طائرپور است که دخترش غزل شاکری نیز برایش در این فیلم بازی می‌کند.

در این باره بخوانید:

«عطر داغ» برای زنان ساخته شده است

فرکانس یازده ۶۰ را به جای شنیدن، ببینید

«ایستگاه اتمسفر»؛ جایی که آدم‌ها هوای هم را دارند

۲ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.