خبری از کرونا در رستوران‌ها و کافه‌ها نیست؟

تماشای مشتریانی که بر روی صندلی‌هایی نزدیک به هم در رستوران‌ها نشسته‌اند و مشغول صرف غذا و گپ و گفت هستند، شبیه دیدن صحنه از دوران پیش از کروناست. انگار اینجا خبری از یک همه‌گیری ترسناک جهانی نیست.

چند ماهی است که محدودیت‌های قانونی کرونایی برداشته شده است و تمام مشاغل کار خود را از سر گرفته‌اند. اگرچه در همان بحبوحه همه‌گیری کرونا نیز کسانی بودند که برای خرید غذا از رستوران‌ها، صف می‌بستند اما اکثر شهروندان تمایلی به خرید و صرف غذای بیرون‌پز نداشتند. این میل به مصرف غذای خانگی چندان طولی نکشید و با مهیا شدن امکان حضور در فضای داخلی رستوران‌ها و کافه‌ها، به تدریج شرایط به حالت عادی بازگشت و رستوران‌ها و کافه‌ها میزبان مشتریان شدند. حالا دیگر رونق به این مراکز بازگشته است. برخی از مشتریان حتی حاضرند برای صرف یک وعده غذایی در رستوران مورد علاقه خود، ساعت‌ها در صف‌های طولانی منتظر بمانند. صف‌هایی که در آن نه خبری از رعایت فاصله اجتماعی است و  نه کسی تو را مجبور به پوشیدن ماسک می‌کند.

محیط‌های سربسته بدون ماسک بسیار خطرناکند

بخش خطرناک‌تر اما فضای داخلی رستوران‌ها و کافه‌هاست. مراکز پرطرفدار چندان میلی به رعایت فاصله اجتماعی کافی میان میزها ندارند و تا بتوانند فضا برای پذیرایی از مشتریان بیشتر آماده می‌کنند. مشتریان نیز گویا ترسی به خود راه نمی‌دهند و پشت میزهای غذایی که در فاصله یک متری از میز کنار قرار دارد، می‌نشینند. به تمام این‌ها باید این نکته مهم را نیز اضافه کرد که کسی در رستوران‌ها و کافه‌ها ماسک به صورت ندارد. این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی، استفاده از ماسک را مهم‌ترین عامل در مقابل با ویروس کرونا می‌داند.

فضاهای باز را انتخاب کنید

اگرچه خطر ابتلا به ویروس کرونا، در هر محیطی ممکن است. اما این خطر، در محیط‌های سرپوشیده، بدون تهویه مناسب و با ازدحام جمعیت بسیار جدی‌تر می‌شود. محیطی که کم شباهت به برخی از رستوران‌ها و کافه‌ها نیست. متخصصان از احتمال ورود به موج سوم همه‌گیری کرونا در فصل پاییز خبر می‌دهند. در این شرایط، حضور در محیط‌های بسته رستورانی چندان صحیح به نظر نمی‌رسد. کارشناسان بهداشتی به کسانی که تمایل به صرف غذا در بیرون از خانه دارند، توصیه می‌کنند از رستوران‌ها و کافه‌های برپا شده در فضاهای باز استفاده و از حضور در محیط‌های سرپوشیده تا حد امکان اجتناب کنند.

اگر به رستوران و کافه رفتید چه کنید؟

کسانی که به هر دلیل به رستوران و کافه می‌روند، باید چند نکته اساسی را در نظر داشته باشند:

- محیط‌های سرپوشیده خطرناک هستند، از مسئول رستوران بخواهید تا با باز کردن پنجره‌ها، امکان چرخش هوا را فراهم کنند.

- دستان خود را قبل صرف غذا و بعد از خروج از رستوران ضدعفونی کنید.

- اینکه حال افراد خوب است، نشانه عدم ابتلای آنها به بیماری نیست. تا حد امکان از دیگران فاصله بگیرید و از مسئول رستوران بخواهید بین میز شما و میز کناری فاصله استاندارد را رعایت کند.

- شما نمی‌دانید قاشق و چنگالی که در سرویس شما قرار دارد، ضدعفونی شده یا خیر. خودتان دست به کار شوید.

- از لیوان یک بار مصرف استریل شده استفاده کنید.

- پیش از نشستن از کارمندان رستوران بخواهید میز را ضدعفونی کنند.

- از دست زدن به سطوح و صندلی‌ها خودداری کنید. شاید نفر قبلی که بر روی صندلی نشسته بوده، مبتلا به کرونا باشد.

- از کودکان می‌توانید انتظار داشته باشید که مانند شما تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند، پس به آنها کمک کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.