استیک هم غذای گرانی است هم فوت و فنهای مخصوص به خودش را دارد؛ اما گاهی هم دلمان هوس یک غذای گران میکند و باید به خودمان جایزه بدهیم.
مواد لازم:
- گوشت راسته یا فیله گوساله: ۴۰۰ گرم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- سس خردل: ۲ قاشق غذاخوری
- سس باربیکیو: ۲ قاشق غذاخوری
- سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه و نمک: به میزان کافی
- روغن مخصوص سرخ کردنی: ۴ قاشق غذاخوری
مـواد لازم برای سس قارچ:
- قارچ ورقه شده: ۲ لیوان
- پیاز: ۱ عدد خرد شده
- شیر: ۱ لیوان
- آرد: ۱ قاشق غذاخوری
- عصاره گوشت گوساله: یک عدد
- فلفل سیاه: به میزان دلخواه
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا تکهای از راسته و یا فیله گوساله را به اندازه کف دست و با ضخامت یک بند انگشت برش بزنید.
۲. بهتر است برش ها از یک سمت پهن و از سمت دیگر باریک باشند.
۳. سپس تکههای برش خورده گوشت را روی تخته گوشت قرار دهید و روی آنها کیسه فریزر بکشید. بعد با بیفتک یا گوشتکوب خوب آنها را بکوبید تا پهن شوند و به ضخامت یک سانت دربیایند.
۴. روغن زیتون، سس سویا، سس خردل، باربیکیو و نمک و فلفل سیاه را باهم مخلوط کنید و سپس برشهای آماده شده گوشت استیک را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دراین مخلوط قرار دهید تا گوشت مزه دار شود.
۵. تابهای چدنی انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. بعد مقدار کمی روغن داخل آن بریزید.
۶. سپس گوشتهای مزه دارشده را تک تک داخل تابه انداخته و با حرارت ملایم دو طرف آن را سرخ کنید.
۷. حتما در زمان پخت استیک را چندین بار برگردانید. برگرداندنهای بیشتر باعث میشود که استیک خیلی سریع تر پخته شود. اگر هم بخواهید استیک آبدار باشد باید کمتر آن را سرخ کنید. استیک در کنار سس قارچ و سبزیجاتی مثل هویج، کلم بروکلی و سیبزمینی پخته بسیار خوشمزه و لذیذ میشود.
طرز تهیه سس قارچ:
۱. برای درست کردن سس قارچ ابتدا باید پیاز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
۲. بعد قارچهای ورقهای شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس شیر را با آرد، فلفل سیاه و عصاره گوشت گوساله مخلوط کرده و به پیاز و قارچ تفت داده شده اضافه کنید و بگذارید تا سس روی حرارت بجوشد و کمی غلیظ شود.
۳. به سس غلیظ شده میتوانید در صورت تمایل مقداری کره یا خامه هم اضافه کنید و سپس این سس خوشمزه را در کنار استیکتان سرو کنید و از خوردن استیک لذیذتان لذت ببرید.
نظر شما