دریاچه تار؛ مقصدی رویایی برای طرفداران آرامش

چند کیلومتر دور از شهر پرهیاهوی تهرانی، می‌توان سکوت و آرامشی یافت که مثال زدنی است. دریاچه افسانه‌ای تار که گفته می‌شود گنجینه‌ای ارزشمند در دل خود دارد، کجاست؟

نام دماوند؛ گوشواره تهران، با سرسبزی و زیبایی عجین است. طبیعت با این منطقه بسیار سخاوتمند بوده و از نعمت کم نگذاشته است. یکی از همین نعمت‌ها، تار است؛ دریاچه‌ای که  میان دو کوه دوبرار و زرین کوه بساط خود را پهن کرده است.

دریاچه‌ای طبیعی از آب شیرین

می‌گویند دریاچه آب شیرین تار، در اثر لغزش زرین‌کوه ایجاد شده‌است. دریاچه بیش از یک کیلومتر طول، ۴۰۰ متر پهنا و حدود ۵۰ متر عمق دارد و چند سالی است که به لطف اداره محیط زیست به زیستگاه قزل‌آلای خال قرمز و ماهی زردک تبدیل شده است.

بارش‌های فصلی تنها بخش کوچکی از آب دریاچه را تامین می‌کند. سرشاخه‌های اصلی آب این دریاچه از رودهای تار و هویر گرفته شده است و بخش دیگر آن از چشمه‌های آب شیرین کوه‌های قره‌داغ، سیاه‌چال و شاه‌نشین در شمال و آبراهه‌های فصلی از جنوب تامین می‌شود.

هویر؛ دریاچه‌ای چسبیده به تار

با نیم ساعت پیاده‌روی از شرق دریاچه تار، دریاچه هویر رخ نمایی می‌کند. تار و هویر مانند دو فرزند طبیعت هستند که در فاصله ۵۰۰ متری از هم قرار دارند و کوه‌های البرز از آنها میزبانی می‌کنند. کوه دوبرار این دو دریاچه را از هم جدا کرده است. دریاچه هوبر به طور میانگین ۹۰۰ متر طول و ۱۵۰ عرض دارد و عمق آن به ۱۵ متر می‌رسد.

مقصد عاشقان هیجان و آرامش

دقیقا درست فکر کردید شاید به نظر ممکن نباشد که در جایی هم هیجان وجود داشته باشد و هم آرامش اما در با سفر به دریاچه تار هر دو ممکن می‌شود. بعد از عبور از دماوند و مسیر چنار شرق، جاده‌ای باریک، خاکی و کوستانی با سربالایی و سراشیبی‌های تند و پیچ‌های خطرناک و پرتگاه‌های بسیار در مقابل روی شماست. حتما در این مسیر ۲۰ کیلومتری، هیجانی را لمس خواهید کرد که می‌توانید به عنوان تجربه‌ای خاص از آن یاد کنید.

بعد از این همه هیجان، نوبت به آرامش و سکوت دریاچه می‌رسد. به دریاچه که می‌رسید تا چشم کار می‌کند، کوه است و آب. هیچ آبادی در اطراف نیست و شما تنها مهمانان دریاچه هستید. اگر از سر و صدای گاه به گاه گروه‌های آفرودی قسر در رفتید، اقامتی آرام در تار خواهید داشت.

در این زمینه بخوانید:

رمز و رازهای الموت، سفری به تاریخ و طبیعت در اطراف تهران

لفور، پهنه بی‌کران زیبایی در نزدیکی تهران

اگر مسافر تار هستید، بخوانید

اگر قصد سفر به دریاچه تار را دارید، رعایت چند نکته ضروری است. کیسه زباله مهم‌ترین وسیله لازم برای سفر به دریاچه تار و البته هر مکان گردشگری دیگری است. اطراف دریاچه زیبا و عاری از زباله است، لطفا شما هم این زیبایی را حفظ کنید.

وضعیت سلامت خودروی خود را بررسی کنید و ابزار و آچار همراه داشته باشید. با توجه به اینکه دریاچه در منطقه‌ای کوهستانی و به دور از سکونت قرار دارد، باید وسایل مورد نیاز خود برای مدت زمان اقامت را همراه داشته باشید. از مهم‌ترین وسایل خوراک، مواد غذایی و آب است. لباس نیز مورد بعدی است که حتما باید به آن توجه کرد. دریاچه روزهای گرم ولی شب‌های سرد دارد حتما لباس گرم همراه داشته باشید. کفش مناسب کوهنوردی بپوشید مخصوصا اگر قصد گشت‌وگذار اطراف دریاچه را دارید. با توجه به روزهای گرم و آفتابی اطراف دریاچه، همراه داشتن کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب ضرری است.

بسیاری از گردشگران تمایل به شب ماندن در کنار دریاچه را دارند، اگر شما هم قصد اقامت شبانه دارید حتما زیرانداز، چادر، کیسه‌خواب، پتوی مسافرتی و چراغ قوه یا هد لامپ با خود ببرید. بسیاری از کسانی که شب را در کنار دریاچه تار به صبح می‌رسانند، تمایل به برپا کردن آتش دارند. دو نکته را باید در نظر داشته باشید. هیچ هیزمی اطراف دریاچه نیست پس باید همراه خود هیزم داشته باشید و مهم‌تر اینکه اگر آتشی برافروختید حتما قبل از رفتن از خاموش شدن آن مطمئن شوید.

برای اینکه سفر راحتی داشته باشید، مسیر دقیق را از بومی‌ها پرس و جو کنید. به توصیه‌های محیط بان توجه کنید و در صورت بروز حادثه‌ای که از کنترل‌تان خارج است با اورژانس تماس بگیرید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • امیر آقا IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۳۱
    0 0
    این همون دریاچه ای هست که شنا، آتش، چادر و هر چیز دیگه در اطرافش ممنوعه؟ البته زیباست ولی برای اقامت اصلا مناسب نیست. مگر برای افرودبازها