متاسفانه برخلاف سالهای گذشته حالا خرید یک لپتاپ خوب به سرمایه زیادی نیاز دارد. لپتاپهای معمولی بازار که تا همین چند سال پیش با کمتر از دو میلیون تومان در دسترس بودند حالا به قیمتی بیشتر از شش میلیون تومان رسیدهاند. اگرچه برای خرید این محصولات تمامعیار حالا به بودجه بیشتری نیاز داریم اما پیشرفت فناوری لپتاپها در چند سال اخیر هم باعث شده محصولات قدرتمندتری وارد بازار شوند.
لپتاپهایی که در این لیست معرفی میشوند برای گشتوگذار در اینترنت، کار با نرمافزارهای آفیس، تماشای فیلم و گوشکردن به موسیقی مناسب هستند. البته قدرت سختافزاری این محصولات در انجام سایر فعالیتهای جدیتر مانند تدوین ویدیو یا ویرایش موسیقی هم شما را همراهی میکند. با این حال اگر به دنبال خرید یک لپتاپ تخصصی و مهندسی هستید، شاید بهتر باشد بودجه چند ده میلیونی خود را آماده کنید.
در ادامه نگاهی میاندازیم به بهترین لپتاپهای اقتصادی بازار که در این بازار دگرگونشده هنوز هم ارزش خرید دارند.
لپ تاپ لنوو مدل Ideapad 330 – F
قیمت: حدود ۵.۹۰۰.۰۰۰ تومان
این لپتاپ ۱۵ اینچی با ضخامت ۲۳ میلیمتری و وزن ۲.۲ کیلوگرمی شاید برای جابجایی روزانه گزینه خوبی نباشد اما به عنوان یک لپتاپ اقتصادی، ابعاد مناسبی دارد. بدنه پلاستیکی کیفیت بینظیری ندارد اما فراموش نکنید که با یک لپتاپ میانرده معمولی روبرو هستیم. بنابراین طراحی تقریبا کلاسیک آن هم باعث میشود انتظار محصول مدرنی را نداشته باشیم. دلیل اصلی وزن نسبتا بالا و ضخامت قابل تامل این لپتاپ، وجود درایو نوری است که به شما فرصت استفاده از سیدی و دیویدی را میدهد.
لنوو در این دستگاه از پردازنده Celeron اینتل مدل 3867U استفاده کرده که اگرچه تک هستهای به نظر میرسد و برای مدیریت کارهای بسیار سنگین مناسب نیست اما فرکانس این پردازنده روی ۱.۸ گیگاهرتز تنظیم شده است. بنابراین با توجه به کاری که انجام میدهید، قدرت پردازنده لپتاپ شما هم تغییر میکند. در کنار این پردازنده از ۴ گیگابایت رم DDR4 استفاده شده که شاید مهمترین ویژگی این لپتاپ باشد. با این حال لنوو در این لپتاپ از پردازنده گرافیگی اختصاصی استفاده نکرده و باطری ۲ سلولی آن ۳۰ وات ساعت قدرت دارد که برای حدود ۶ ساعت کار مداوم کافی به نظر میرسد. فراموش نکنید که حافظه لپ تاپ لنوو مدل Ideapad 330 – F هم یک ترابایت است.
لپ تاپ ایسوس مدل X540MB – C
قیمت: حدود ۸.۵۰۰.۰۰۰ تومان
ایسوس به عنوان یکی از تولیدکنندگان شناختهشده بازار لپتاپها علاقه زیادی به تولید محصول پایینرده ندارد. بنابراین شاید این مدل آنها یکی از ارزانارین محصولات آنها باشد که میتوانید این روزها در بازار پیدا کنید. این لپتاپ دو کیلوگرمی با صفحه نمایش ۱۵ اینچی ضخامتی تقریبا ۲۷ میلیمتری دارد. ضخامتی که بدون شک برای یک لپتاپ میانرده قدرتمند زیاد است اما بهتر است به سخت افزار قدرتمند آن هم نگاهی داشته باشید.
این مدل مجهز به پردازندهی مرکزی Pentium N5000 شده و با کمک پردازشگر گرافیکی GeForce MX110 با دو گیگابایت حافظهی گرافیکی مجزا از ۴ گیگابایت حافظهی رم و یک ترابایت حافظه داخلی نیز یاری میگیرد. باتری ۳ سلولی لیتیومیون آن تا ۵ ساعت کار میکند. فراموش نکنید که در کنار طراحی واقعا شیک و مدرن این لپتاپ میتوانید از صفحه نمایش FHD آن هم لذت ببرید. با این حال بهتر است بدانید این لپتاپ هم برای کارهای بسیار سنگین چندان مناسب نیست.
لپ تاپ لنوو مدل Ideapad 130 – Z
قیمت: حدود ۱۴.۶۰۰.۰۰۰ تومان
با ۲۳ میلیمتر ضخامت و ۲.۱ کیلوگرم وزن، این لپتاپ گرانقیمت لنوو شاید ابعاد جالبی نداشته باشد اما طراحی زیبا و سختافزار قدرتمند آن میتواند دیدگاه شما را تغییر دهد. سختافزار بهکاررفته در IdeaPad 330 برای امور مهندسی و برنامهنویسی البته نیمه حرفهای مناسب است. پردازنده مرکزی CORE I7 8550U اینتل با ۱۲ گیگابایت رم از نوع DDR4 به غولی قدرتمند تبدیل میشود که یک ترابایت حافظهی داخلی را یدک میکشد. لنوو با انتخاب پردازنده گرافیکی مدل MX110 از اینویدیا به کاربر کمک میکند تا تجربه خوبی برای بازیهای ویدیویی داشته باشد و پردازنده مرکزی با قدرت چهار گیگاهرتزی همه چیز را کامل میکند
اگرچه قطعات این لپتاپ مصرف انرژی زیادی ندارند اما لنوو هم تلاش زیادی برای استفاده از یک باطری قدرتمند به خرج نداده و به همین دلیل با یک باتری دوسلولی با ظرفیت ۳۰ واتساعت روی آن قرار گرفته است که برای حدود پنج ساعت فعالیت مداوم کافی به نظر میرسد.
لپ تاپ ایسوس مدل VivoBook M570DD – A
قیمت: حدود ۱۶.۵۰۰.۰۰۰ تومان
طراحی متمایز و جذاب لپ تاپ ایسوس مدل VivoBook M570DD – A شاید بزرگترین برگ برنده آن باشد. صفحه نمایش ۱۵ اینچی آن با کیفیت FHD نوید یک صفحه نمایش بینقص را میدهد. ایسوس در این لپتاپ از پردازنده Ryzen 5 مدل R5-3500U استفاده کرده که تا ۲.۵ گیگاهرتز قدرت میدهد. اگر تصور میکنید ۸ گیگابایت رم برای این لپتاپ کافی نیست شاید باید به پردازنده گرافیکی GeForce GTX 1050 GDDR5 توجه کنید که به تنهایی ۴ گیگابایت حافظه دارد.
ایسوس این لپتاپ را به شدت نازک طراحی کرده و همین هم باعث شده خبری از درایو نوری در آن نباشد. باطری سه سلولی آن ۴۸ وات قدرت دارد و این یعنی باطری نه چندان قدرتمند این لپتاپ، شما را در بهترین حالت سه ساعت همراهی میکند. اگر کیفیت سیستم صوتی لپتاپ هم برای شما اهمیت دارد، شاید بد نباشد که بدانید این مدل ایسوس از سیستم قدرتمند بلندگوهای داخلی استریو 2 وات با تکنولوژی ASUS SonicMaster استفاده میکند.
لپ تاپ ایسوس مدل ZenBook UX433FLC – A
قیمت: حدود ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان
در چند سال اخیر تولیدکنندگان لپتاپ با حذف محصولات اولترابوک، لپتاپهای کوچک را به عنوان محصولات اصلیشان معرفی میکنند. بنابراین در آینده نزدیک باید خرید لپتاپهای با صفحه نمایش بسیار بزرگ را فراموش کنیم. این لپتاپ ۱۴ اینچی با صفحه نمایشی که چندان بزرگ نیست، حاشیه صفحه نمایش بسیار اندکی دارد. به همین دلیل ابعاد بسیار کوچک آن باعث شده تنها ۱.۱ کیلوگرم وزن داشته باشد. این لپتاپ با یاریگیری از پردازنده اینتل 10510U با فرکانس باورنکردنی ۴.۹ گیگاهرتزی به یک محصول بسیار قدرتمند تبدیل میشود.
با ۱۶ گیگابایت رم و حافظه ۵۱۲ گیگابایت از نوع SSD سرعت به یک شوخی بزرگ برای لپ تاپ ایسوس مدل ZenBook UX433FLC تبدیل میشود. برای بازیهای ویدیویی و کارهای سنگین گرافیکی هم میتوانید روی قدرت بالای پردازنده گرافیکی GeForce MX250 حساب باز کنید. با این حال مانند بسیاری از لپتاپهای سبک و جمع و جور بازار، این لپتاپ هم از درایو نوری بهرهای نمیبرد.
نظر شما