مهدی کرم پور کارگردان جوانی است که در آثارش به خوبی دغدغهها، مشکلات، چالشها و در یک کلام زندگی همنسلانش را به خوبی به تصویر میکشد.
او متولد سال ۱۳۵۵ در تهران است و در زمینههای نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی فعالیت داشته و دارد. کارگردانی که مدعی است نسبت به مسائل اجتماعی بیتفاوت نیست و فیلم آخرش «سوفی و دیوانه» زمانی که روی پرده سینما بود به علت همین نگرش کرمپور قرار بود نیمبها فروخته شود که این اتفاق رخ نداد.
کرمپور که فارغ التحصیل کارگردانی است و سینما را با ساخت فیلمهای کوتاه داستانی و مستند آغاز کردهاست از دسته کارگردانانی است که طرفداران و مخالفان جدی دارد. امری که خود کرمپور به آن آگاه است.فیلم کم میسازد و در ۱۸ سالی که فیلمسازی را آغاز کرده است تنها ۵ فیلم بلند ساخته است و باید آنها را دید تا در مورد او قضاوت درست داشت.
چه کسی امیر را کشت؟
داستان فیلم «چه کسی امیر را کشت؟» در مورد شخصی به نام امیر است که تا آخرین سکانس فیلم او را نمیبینیم. امیر برای ببیننده ابتدا شخصیتی مثبت است اما راویان شخصیت امیر هر کدام به روایت خود را از امیر دارند و بعدهای شخصیتی او به تماشاگر نشان داده میشود و حتی میتوان گفت کسانی که امیر را روایت میکنند خود را معرفی میکنند.
امیر از زوایه دید همسرش، دختر همسرش، شریک کاری، دوست نزدیکش، همرز قدیمی و روانشناس همسرش تعریف میشود. او توسط تمامی این افراد کشته شده است و حالا دوربین ناظری است بر کند و کاو شخصیتها تا آنچه روایت میکنند را مخاطب قضاوت کند.
نیکی کریمی، خسرو شکیبایی، محمدرضا شریفینیا، آتیلا پسیانی، امین حیایی، مهناز افشار، الناز شاکردوست و علی مصفا بازیگران «چه کسی امیر را کشت؟» هستند.
طهران تهران
«طهران تهران» فیلم دو اپیزودی است که داریوش مهرجویی اپیزود اول بهنام «طهران: روزهای آشنایی» را ساخته و اپیزود دوم بهنام «تهران: سیم آخر» ساخته مهدی کرمپور است.
این فیلم قرار بود سه قسمت داشته باشد و قسمت وسط را سیفالله داد کارگردانی کند که او پیش از شروع ساخت فیلم درگذشت و این اپیزود هیچگاه ساخته نشد.
در این باره بخوانید:
نگاهی به کارنامه جعفری جوزانی؛ کارگردانی که فیلمهایش مهم است
«تهران طهران: سیم آخر» اپیزود دوم درباره یک خواننده است که سعی دارد کنسرت بگذارد و درست هنگامی که تمامی گروه برای اجرا آماده هستند باز هم مجوز آنها لغو میشود. فیلمی که نه تنها ماجرای نسلی است که برخی مجبور به مهاجرت میشوند و برخی دیگر سرنوشت غمباری دارند که اپیزود اول فیلم که به مهرجویی ساخته به نوعی تقابل دو نسل را تکمیل میکند.
سروش صحت، طناز طباطبایی، رعنا آزادی ور، رضا یزدانی نیز در این اپیزود نقش آفرینی کردند. علی لقمانی این اثر را فیلمبرداری کرد و کارن همایون فر موسیقی متن آن را ساخت.
پل چوبی
فیلم «پل چوبی» جزو فیلمهای توقیفی و تحریمی حوزه هنری بود و در نهایت فیلم پس از ۳۰ مورد اصلاحیه و ۹ دقیقه کوتاه شدن توانست اکران شود.
این فیلم در مورد زوجی به نام بهرام و شیرین است که در آستانه دهمین سالگرد ازدواجشان قصد مهاجرت از ایران را دارند. در تبوتاب پیش از انتخابات ریاستجمهوری کارهای سفرشان به مشکل برمیخورد و تنها راه پیش رو پیشنهاد استاد قدیمیشان کامران صبوحی است.
صبوحی که مدتی قبل به آنها گفته شیرین برای گرفتن ویزا و فراهمکردن مقدمات مهاجرت نزد او در دبی برود و امیر در آن مقطع به دلیل علاقه قدیمی صبوحی به شیرین مخالفت کرده است. یک ماه مانده به انتخابات شیرین میرود و کارها بهدلیل حوادث پس از انتخابات برای امیر بیشتر گره میخورد.
بهرام رادان، مهناز افشار، هدیه تهرانی، مهران مدیری، آتیلا پسیانی، فرهاد اصلانی، برزو ارجمند و امید روحانی در این فیلم سینمایی مقابل دوربین تورج اصلانی نقش آفرینی کردهاند. کارن همایونفر موسیقی متن این فیلم را ساخته و بهرام دهقانی این اثر را تدوین کرده است.
نظر شما