سرداشی کبابی است که در همدان طبخ میشود و شیوه پخت آن با کباب در تبریز بسیار نزدیک است. پخت آن بسیار راحت است و در زندگی شهری نیازی به لوازمی که برای کباب درست کردن مانند منقل وآتش سخت قابل استفاده است، ندارد.
با اینکه برخی این غذا را با کباب تابهای اشتباه میگیرند اما یک تفاوت اصلی میان این دو غذا است که استقاده از سیبزمینی این تفاوت را ایجاد میکند و گیاه مرزنجوش طعم ویژهای به آن میدهد.
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
- پیاز: ۳ عدد
- سیبزمینی: ۲ عدد
- گوجهفرنگی: ۱ عدد
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- فلفل سبز و انواع ادویهها: با توجه به سلیقه
- مرزنجوش: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱.سیبزمینی و پیاز را پوست بگیرید و خوب بشویید. سپس پیاز و سیبزمینی را رنده کنید و آب آنها را بگیرید.
۲.گوشت را داخل چرخ گوشت بریزید و با سیبزمینی و پیاز رنده شده چرخ کنید.
۳.نمک، فلفل، و سایر ادویههایی که تمایل دارید را به مخلوط چرخ شده اضافه کنید و آنقدر ورز دهید که چسبندگی خود را از دست بدهد.
۴.سینی فر یا کف تابه خود را با مقداری کره چرب کنید. مخلوط گوشت، سیبزمینی، و پیاز را روی سطح آن پخش کنید.
۵.در صورتی که چربی گوشتی که استفاده کردهاید کم است، در این مرحله مقداری روغن اضافه کنید.
۶. یک سیبزمینی و یک گوجهفرنگی را ورقه ورقه کنید. ورقههای سیبزمینی و گوجهفرنگی را روی سطح مخلوط گوشت بچینید.
۷. در این مرحله میتوانید با توجه به ذائقه انواع فلفل دلمه و فلفل تند را هم قطعه قطعه کنید و کنار گوشت قرار دهید.
۸. فر را در دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی یا ماهیتابه را داخل آن قرار دهید.
۹. مخلوط کباب سرداشی باید بین ۱ الی ۲ ساعت داخل فر قرار بگیرد تا خوب مغزپخت شود.
۱۰. ورقههای سیبزمینی و گوجهفرنگی باید برشته شوند.
در این باره بخوانید:
طرز تهیه کراکت مرغ و پنیر؛ یک غذای فستفودی در خانه
فوت و فنها:
- برای مزهدار کردن گوشت میتوانید از انواع ادویهها مانند سماق، مرزنجوش، دارچین، و زردچوبه استفاده کنید.
- قرار دادن چند شاخه کوچک رزماری کنار گوشت، عطر خوبی به کباب میدهد.
- کباب سرداشی اصیل در ظرف رویی و داخل تنور سنگی مخصوص نان سنگگ تهیه و پخت میشود.
نظر شما