طرز تهیه دیگچه مشهدی؛ دسری مقوی

بر سیاق دیگر غذاها و دسرهای خطه خراسان، زعفران در پخت دیگچه مشهدی نقش اساسی دارد.

«دیگچه مشهدی» از دسرهای محلی است که در استان خراسان پخت می‌شود و اسم‌ دسر نشانگر پخت بیشتر این دسر در مشهد است.

بر سیاق دیگر غذاها و دسرهای خطه خراسان زعفران در پخت دیگچه مشهدی نقش اساسی دارد.این دسر مشهدی به شله زرد و شیر برنج شباهت دارد و برای پخت درست نیاز است که فوت و فن‌های آن به خوبی یاد گرفته شود.

مواد لازم:

  • برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
  • آب: ۲ پیمانه
  • شیر پر چرب: ۲ لیتر (۸ و نیم پیمانه)
  • گلاب: ۱/۲ پیمانه
  • شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • زعفران: به مقدار دل‌خواه

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید.بگذارید خوب بپزد می‌توانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید.

۲. زمانی که آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود.

۳. به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود.

۴. در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.

۵. حالا زمان آن رسیده است که دیگچه مشهدی را دم کنید.

۶. در این مرحله زعفران دم کرده را در گوشه‌ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود.

۷. دسر دیگچه را مانند برنج به مدت نیم ساعت دم کنید و ضروری است که حرارت خیلی کم باشد.

۸. بعد از خنک شدن این دسر را با خلال پسته و زعفران میل کنید.

در این باره بخوانید:

طرز تهیه مربای زردآلو؛ طعمی باورنکردنی

طرز تهیه کوفته خمیری؛ از خوردنش پشیمان نمی‌شوید

چطور در خانه شیره توت سفید درست کنیم؟

فوت و فن‌ها:

- برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد. می‌توانید از قالب مخصوص دسر استفاده کنید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =