آنهایی که بیشتر ورزشهای دنیا را به صورت حرفهای دنبال میکنند معمولا علاقه زیادی به فرمول یک ندارند. آنها باور دارند این شاخه از ورزش اتومبیلرانی شباهت زیادی با سایر رشتههای ورزشی ندارد و اصلا شبیه به یک ورزش تمامعیار نیست. بنابراین هواداران فرمول یک، منطق خاص خودشان را دارند. منطقی که البته چندان هم عجیب نیست و البته مستند Formula 1: Drive to Survive هم از این منطق پیروی میکند.
واقعیت این است که رانندگان رشتههای پیچیده اتومبیلرانی مانند فرمول یک از آمادهترین ورزشکاران جهان هستند. آنها برای به نمایشگذاشتن یک عملکرد بینقص نه تنها مجموعهای از دشوارترین تمرینات بدنسازی را پشت سر میگذارند بلکه تمرینات ویژه ذهنی را هم انجام میدهند. شاید سالها پیش، رانندگان فرمول یک نیازی به آمادگی بدنی نداشتند اما این روزها این رشته اتومبیلرانی به یکی از رقابتیترین ورزشهای دنیا تبدیل شده که ثانیهها در آن اهمیت بسیار زیادی دارند.
با این حال فرمول یک رشته محبوبی در جمع اهالی ورزش نیست. این که این ورزش از اتومبیلهای قدرتمند استفاده میکند باعث شده بسیاری از طرفداران ورزش آن را یک ورزش بیش از حد مدرن و به اصطلاح «ماشینی» بدانند که نیاز چندانی به تواناییهای فیزیکی ورزشکارانش ندارد. فارغ از این که این تصور درست است یا نه، آنچه فرمول یک را به ورزش خاصی تبدیل کرده قوانین پیچیده و بسیار زیاد آن است. قوانینی که شاید هواداران این ورزش پس از چندین سال پیگیری اخبار فرمول یک هم هنوز اطلاع دقیقی از آن نداشته باشند.
مستندی که ممکن بود ساخته نشود
سرویس استریم نتفلیکس که پیشتر بهترین فیلمها و سریالهای ساختهشده توسط آنها را به شما معرفی کردیم، مدتی پیش تصمیم گرفت یک مستند سرگرمکننده از ورزش فرمول یک بسازد. این مستند قرار نبود نگاه علمی و دقیق به فرمول یک داشته باشد و صرفا فرصتی برای آشنایی بیشتر مخاطبان عام با این رشته ورزشی بیگانه بود. در همان ابتدا، سنگ بزرگی در برابر ساخت این مستند قرار گرفت. مرسدس بنز و فراری، به عنوان دو تولیدکننده بزرگ اتومبیل در جهان و البته غولهای فرمول یک تصمیم گرفتند با مستند «بران تا بمانی» همکاری نکنند. این که دو تیم محبوب و قدرتمند فرمول یک نمیخواستند بخشی از مستند نتفلیکس باشند، به نظر نگرانکننده میرسید. با این حال نتفلکیس نتوانست ساخت یک مستند هیجانانگیز از فرمول یک را فراموش کند و عزم خودش را جزم کرد تا با سایر رانندگان فرمول یک، همکاری کند.
بنابراین فصل نخست مستند «بران تا بمانی» بدون حضور دو تیم محبوب فرمول یک مقابل دوربین قرار گرفت. با این حال فرمولی که نتفلیکس برای موفقیت مستند Formula 1: Drive to Survive در نظر داشت، تضمین میکرد که این عنوان میتواند محبوبیت بسیار زیادی داشته باشد. آنها قرار بود به زندگی شخصی و زاویه پنهانی از رانندگان فرمول یک بپردازند که حتی برای افرادی که شناختی از این ورزش نداشتند هم جالب به نظر میرسید.
چرا باید مستند «بران تا بمانی» را تماشا کنیم؟
از همان ابتدا به شما گفتیم که اگر به دنبال کسب اطلاعات فنی و مهندسی از ماشینهای فرمول یک و تاریخ این مسابقات هستید، بهتر است مستند «بران تا بمانی» را کنار بگذارید یا با چنین هدفی به تماشای این مستند ننشینید. به عبارت دیگر، مستند اختصاصی نتفلیکس از دنیای فرمول یک عنوان تخصصی و علمی نیست و بیشتر جنبه سرگرمی و عامهپسندانه دارد. همین هم باعث میشود هواداران جدی و حرفهای فرمول یک از تماشای آن لذت ببرند و افرادی که هیچ شناختی از این رشته ورزشی ندارند، به تماشای آن ترغیب شوند.
مستند «بران تا بمانی» با بهرهگیری از تصاویر هیجانانگیز و باورنکردنی فرمول یک در چند فصل اخیر نشان میدهد از کارگردانی خوبی بهره میبرد. آنها گریز اندکی به تاریخچه مسابقات فرمول یک در چند سال اخیر میزنند و تلاش میکنند با شوخیهای بیپایان به مخاطبان خودشان نزدیک شوند. به عبارت دیگر، نتفلیکس یک برنامه تلویزیونی بانمک از فرمول یک ساخته که میتواند برای مدتی طولانی شما را سرگرم کند.
با رانندههای فرمول یک همراه شوید
نتفلیکس تا امروز دو فصل از مستند سریالی «بران تا بمانی» را منتشر کرده است. فصل اول در سال ۲۰۱۹ منتشر شد و فصل دوم هم چند ماه پیش در سال ۲۰۲۰ به مخاطبان ارائه شد. با این حال ماهیت و داستان دو فصل مستند، تفاوتهای عمدهای بایکدیگر دارد. در فصل نخست، این فرصت را دارید تا به عنوان یک تماشاگر همراه رانندههای شناختهشده فرمول یک شوید. میتوانید مسیر راه پیداکردن آنها به فرمول یک را تماشا کنید و از علایق و زندگی شخصی آنها اطلاعات جالبی دست پیدا کنید.
در اینباره بخوانید:
جذابترین فیلمهای نتفلیکس که باید تماشا کنید
جذابترین سریالهای نتفلیکس که ارزش تماشا دارد
بهترین فیلمهای کمتر دیدهشده سینما که به اندازه لیاقتشان دیده نشدهاند
در کنار شناخت بیشتر رانندگان فرمول یک، در فصل نخست مستند «بران تا بمانی» گفتگوهای متعددی با عوامل تیمهای گوناگون فرمول یک وجود دارد. برای مثال میتوانید با مدیر ورزشی تیم هاس همکلام شوید تا تلاشهای دشوار او برای جذب سرمایهگذار را تماشا کنید و یا از اشتباهات تیم فنی ردبول اطلاعات بیشتری به دست بیاورید. در فصل دوم، روایت مستند اندکی تغییر میکند و به عنوانی کلیتر تبدیل میشود. بنابراین مستند Formula 1: Drive to Survive یک عنوان همهجانبه است.
آیا این مستند میتواند اطلاعات بیشتری درباره فرمول یک به ما ارائه دهد؟
پاسخ این سوال ریشه در انتظارات شما از یک مستند گفتگومحور دارد. این که چه انتظاری از یک مستند نهچندان پیچیده دارید، مستند «بران تا بمانی» را برای شما محبوب یا منفور میکند. اگر شناخت زیادی درباره فرمول یک ندارید، این مستند میتواند همه چیز درباره این ورزش در چند سال اخیر را به شما ارائه دهد. اگر هم از هواداران جدی فرمول یک هستید، مستند «بران تا بمانی» میتواند اطلاعات حاشیهای و جزییات جانبی بسیار جالبی را در اختیار شما قرار دهد. اگر به دنیای ورزشهای موتوراسپرت و فرمول یک علاقه دارید، تماشای «بران تا بمانی» را فراموش نکنید.
نظر شما