در شرایط شیوع کرونا ماندن در خانه امنترین راه جلوگیری از ابتلا به کرونا نامیده میشود، اما نه برای آن افرادی که با خانه ماندن درگیر خشونت خانگی میشوند. بسیاری از زنان و کودکان با ماندن در خانه مورد آزار و اذیت و خشونت قرار میگیرند. همچنین برخوردهای جسمی و کلامی با تعداد زیادی از کودکان در خانهها افزایش داشته است.
خشونت خانگی در فرانسه چگونه است؟چندی پیش خبرگزاری اروپایی یورو نیوز در مورد زنی در شهر نانسی در شرق فرانسه نوشت. این زن به نزدیکترین داروخانه محله رفته و با گفتن رمزواژه «ماسک ۱۹» به متصدی داروخانه فهماند که قربانی خشونت خانگی به دست همسرش شده است. پس از آن متصدی داروخانه که این رمز را میشناخت، موضوع را به پلیس خبر داد و مأموران پس از دقایقی، با مراجعه به منزل آن زن، همسرش را بازداشت کردند. این راه حل را اسپانیاییها و به تبع آن فرانسویها برگزیدند تا بتوانند از طریق مراجعه به داروخانه، خشونت خانگی را مخابره کنند.
در این زمینه بخوانید:
نمونه فرانسه به جایی رسیده است که وزارت برابری جنسیتی فرانسه از افزایش خشونتهای خانگی در اولین هفته قرنطینه شهروندان برای کنترل شیوع ویروس کرونا خبر داد.
در این شرایط خانه مکان امنی برای زنان و کودکان به شمار نمیرود و بسیاری از آنها درگیر شرایطی هستند که نه میتوانند به سادگی از خانه خارج شوند و شرایط ایزوله شدن در خانهها، آنها را به خطر انداخته است.
افزایش نگرانی در ایران
در شرایط جدیدی که به علت کرونا بر جهان حاکم است، آمار خشونتهای خانگی هم افزایش پیدا کرده است. افرادی که ماهها قبل از فضای خارج از منزل استفاده میکردند و آرامش میگرفتند، این روزها عصبانی و ناآرامتر میشوند. خانواده پرجمعیتی که مجبور هستند کنار هم ساعتهای زیادی را در خانه کوچک سرکنند و همین امر موجب خشونت شده است. یا خانوادههایی که نمیتوانند دورکاری کنند و شرایط سختی را تحمل میکنند. در شرایط موجود حمایت بیشتر از آسیبپذیرترین قشرها مانند زنان و کودکان، یکی از اهداف خدمات اجتماعی در کشورها است. اما در ایران چه امکاناتی وجود دارد؟
در صورت خشونت خانگی چه کار کنیم؟
در ایران امکاناتی وجود دارد که میتوانیم در هنگام خشونت خانگی از آن استفاده کنیم. اورژانس اجتماعی یکی از این سامانهها است. برای تماس گرفتن با اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ تماس بگیرید و شرایط خود را توضیح دهید.
همچنین زنان ، کودکان و سالمندان نیز می توانند خشونتهای خانگی را به تلفن صدای مشاور با شماره ۱۴۸۰ اطلاع دهند و از کارشناسان این مرکز کمک بگیرند. این صدای مشاور نیز متعلق به سازمان بهزیستی کشور است و بارها تأکید شده است که در صورت آسیب دیدن با این شماره تماس بگیرید.
نظر شما