کدام یک از سه روش واکسیناسیون، کرونا را شکست می‌دهد؟

علم و تکنولوژی همیشه دیر است؛ حتی اگر همین حالا هم واکسن کرونا ویروس یا همان کوید ۱۹ ساخته شود بسیاری از مردم بر اثر این بیماری در سراسر دنیا از بین رفته‌اند.

علم و تکنولوژی همیشه دیر است؛ حتی اگر همین حالا هم واکسن کرونا ویروس یا همان کوید ۱۹ ساخته شود بسیاری از مردم بر اثر این بیماری در سراسر دنیا از بین رفته‌اند. با این حال تنها امید رهایی از این ویروس مهلک، واکسن است. در این بین «ایرنا زندگی» مجموعه‌ای از آخرین اخبار مربوط به ساخت واکسن کرونا ویروس که چشم همه به روند پیشرفت آن است را جمع‌آوری کرده، که در ادامه با هم می‌خوانیم.

رقابت شرکت‌ها و دانشگاه‌ها برای تولید واکسن

به گزارش گاردین، حدود ۳۵ شرکت و آکادمی برای ساخت واکسن کوید ۱۹ در رقابت‌ با یکدیگرند و حداقل ۴ شرکت اعلام کرده‌اند که در حال تست این واکسن بر روی حیوانات هستند. اولین شرکتی که از این آزمایش‌ها نتایج قابل اعتماد و خوب بگیرد به دوره بعد یعنی آزمایشات انسانی می‌رود. بر اساس داده‌‎های پزشکی پیش بینی می‌شود شرکت بیوتکنولوژی مادرنا وابسته به بوستون، موفق به گذراندن این دوره شود. گاردین گفته است این پیشرفت را مدیون چین هستند؛ زیرا که چین اطلاعات مربوط به ویروس سارس که بسیار شبیه و به کوید ۱۹ است را در اختیار محققان سراسر دنیا قرار داد. پیش بینی می‌شود این واکسن در خوشبینانه‌ ترین شرایط در خرداد یا تیر ماه به تولید انبوه برسد. حالا ترامپ که سعی در نادیده گرفتن اخبار ورود کرونا ویروس به آمریکا می‌کرد و با همه خبرنگاران دست می‌داد، با بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا، طی هفته گذشته از چند شرکت تولید واکسن بازدید کرده است.

سه روش برای تولید واکسن

کرونا ویروس، ویروسی است که خود را به بافت‌های ریه می‌رساند و در سلول‌های ریه جا می‌گیرد و با استفاده از سلول تکثیر می‌کند سپس قبل از خروج سلول را می‌کشد. این ویروس از ریبونوکلئیک و کپسول‌های پروتئینی ساخته شده و از همین نظر بسیار شبیه به ویروس سارس (سال ۲۰۱۲ در چین) است. همه‌ی واکسن‌ها بر اساس یک چهارچوب مشخص ساخته می‌شوند، به این گونه که همه یا قسمتی از سیستم ایمنی بدن را هوشیار می‌کنند و گلبول‌های سفید برای مبازه با ویروس پادتن مخصوص به آن ویروس را می‌سازد. مطلبی که واضح است، موضوع از بین رفتن ویروس‌ها به وسسیله گرما یا مواد شیمیایی است. حالا یکی از جدیدترین روش‌ها برای ساخت واکسن، استخراج کدهای پروتئینی و ژنتیکی ویروس است که با فعال کردن سیستم ایمنی بدن به ویروس‌ها می‌چسبند و آنها را خنثی می‌کنند؛ اما تکنولوژی‌ جدیدتری که کمپانی مادرنا و دیگر شرکت‌های بوستون از آن استفاده می‌کنند، ساخت واکسن بر اساس ساختار ژنتیکی ویروس ، بدون در نظر گرفتن پروتئین است. در حال حاضر اکثریت دنیا امید به ساخت این واکسن دارند.

برداشت از: گاردین

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • Huh AU ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
    0 0
    دستان بشویید و به چشم و بینی ودهان و....نزنید. ویروسی که داعماً تغییر میکنه و مثل دی ان ا از فرد به فرد متفاوته که واکسن نداره.