طرز تهیه دونات خانگی؛ یک سورپرایز خوشمزه

فرقی ندارد اهل کجا باشید، در همه جای دنیا عاشقان دونات برای خوردن این نان شیرین خوشمزه سر و دست می‌شکنند.

دونات در بسیاری از کشورها طرفداران دو آتیشه دارد و همین محبوبیت باعث شده در شکل‌ها و مزه‌های متنوع تهیه شود. اگر شما هم از عاشقان دونات هستید، با این دستور تهیه می‌توانید به راحتی برای خود و خانواده‌تان دونات‌های خوشمزه آماده کنید.

مواد لازم:

  • آرد: پنج پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • کره: ۸۰ گرم
  • شیر: نصف پیمانه
  • وانیل: نصف قاشق چای خوری
  • نمک: کمی

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا برای عمل‌آوری خمیر مایه ۲ قاشق سر خالی خمیر مایه را با نصف پیمانه آب ولرم و یک قاشق چای‌خوری شکر داخل ظرف ریخته، در آن را ببندید و ۱۵ دقیقه به آن فرصت بدهید تا عمل بیاید.

۲. آرد را ۳ بار الک کنید و نمک را به آن بیافزایید. کره و شکر را با همزن مخلوط کنید تا رنگ کره روشن شود. حالا تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کنید. خمیر مایه آماده شده را همراه شیر ولرم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. حالا حدود ۴ پیمانه آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به شکل خمیری یک دست درآید.

۳. باقی آرد را روی تخته بپاشید و خمیر را روی تخته منتقل کنید و به قدری ورز دهید تا به دست نچسبد. باید خمیر را حدود ۸۰ تا ۱۰۰ مرتبه رو تخته بکوبید. هرچه خمیر بیشتر روی تخته کوبیده شود لطیف‌تر می‌شود.

۴. خمیر را داخل کاسه‌ای که از قبل چرب کرده‌اید قرار دهید روی آن را با چاقو به شکل علامت + خراش دهید. سلفون بکشید و با پارچه یا هوله بپوشانید تا ظرف گرم نگه‌ داشته شود. اجازه دهید خمیر حدود ۴۰ دقیقه در این حالت بماند.

۵. خمیر را بیرون آورده و دوباره ورز دهید تا پف خمیر گرفته شود. این کار از ترک خوردن خمیر زمان سرخ کردن جلوگیری می‌کند. روی تخته را دوباره آرد بپاشید با وردنه خمیر را به قطر یک سانت باز کنید. با استفاده از قالب دونات خمیر را قالب بزنید و آنها را جداگانه روی کاغذ روغنی قرار دهید. با استفاده از همان پارچه دوباره روی خمیرهای قالب زده را بپوشانید. (استراحت دوم)

۶. برای سرخ کردن دونات‌ها، داخل ظرف گودی روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت کم داغ شود. دونات‌ها را به کمک کاغذ روغنی به داخل روغن بیاندازید. دونات باید داخل روغن شناور باشد. با استفاده از قاشق بر روی دونات‌ها روغن بریزید تا یک دست سرخ شود. حتما از شعله با حرارت کم استفاده کنید تا دونات کاملا مغز پخت شود. دونات‌های سرخ شده را داخل توری یا روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

۷. می‌توانید دونات‌های خود را با شکلات تخته‌ای آب شده یا پودر قند تزئین کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • سما IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
    7 2
    بدون وانیل نمیشه،؟
  • US ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    3 4
    ممنونم برای این پیشنهاد
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    14 1
    نگفته بودید خمیر مایه تو قسمت مواد لازم
  • IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    5 3
    منظور از پیمانه چیه..مثلاً یک استکان یا یک لیوان .چی؟
    • فاطمه IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
      5 1
      اره من مامانم شیرینی پزه وقتی میگی یه پیمانه با یه استکانه ولی میتونی بری پیمانه از بیرون بخری اگر میخوای ازاین به بعد شیرینی درست کنی
    • اشپز IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
      5 0
      معمولا منظور از پیمانه لیوان دسته دار فرانسوی هست
  • حسان IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    8 0
    عالی
  • مهناز FR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
    3 0
    سلام عزيزم بابت اين آموزش خوبتون ممنونم. من هم همین روش را امتحان کردم و با اینکه اولین بار این روش را امتحان کردم https://bit.ly/2xKvYed همسرم و بچه هام خوردن خیلی خوششون اومد.
  • رادین IR ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
    3 0
    عالی واقعا لذت بردم دستتون درد نکنه