فروشگاه نرمافزاری هوآوی یا AppGallery در حال حاضر سومین مارکت نرمافزاری بزرگ دنیا به حساب میآید. این در حالی است که رقبای این فروشگاه نرمافزاری، نامهایی نظیر پلی استور گوگل و اپاستور اپل هستند که سابقه سالها حضور در بازار را در کارنامه دارند.
به دلیل محدودیتهایی که از سوی دولت آمریکا جهت جلوگیری از پیشرفت سریع هوآوی وضع شد، هوآوی نیز به سمت توسعه فروشگاه نرمافزاری اختصاصی خود رفت. این شرکت از روشهای متفاوتی استفاده کرده تا کاربران و البته توسعهدهندگان را به استفاده از این فروشگاه نرمافزاری و توسعه عناوین پرطرفدار برای آن تشویق کند. یکی از این روشها بهکارگیری فرمولی جذاب برای تقسیم کردن درآمد حاصل از توسعه اپلیکیشنها با توسعهدهندگان است.
البته این طرح شرایط مخصوص به خود را دارد. به عنوان نمونه اعتبار آن ۲۴ ماه از زمان تایید توافقنامه توسط توسعهدهنده است و میزان درآمد هم به نوع اپلیکیشن بستگی دارد.
به عنوان مثال در دسته اپلیکیشنهای آموزشی، میزان درآمد از اولین ماه تا ماه دوازدهم به طور کامل یعنی ۱۰۰ درصدی به توسعه دهنده اختصاص خواهد یافت و از ماه سیزدهم تا بیست و چهارم ۹۰ درصد از درآمد به توسعهدهنده و ده درصد به هوآوی تعلق میگیرد. هوآوی اعلام کرده در شرایط استاندارد این تقسیم درآمد ۸۰ به ۲۰ به سود توسعهدهنده است.
در بخش توسعه بازیهای ویدئویی هم در بازه زمانی ماه اول تا دوازدهم ۸۵ درصد از درآمد به توسعه دهنده و ۱۵ درصد به هوآوی اختصاص خواهد یافت. از ماه سیزدهم تا بیست و چهارم باز هم همین روال طی خواهد شد. هوآوی تقسیم درآمد استاندارد یعنی بدون احتساب شرایط یادشده و پس از گذشت دو سال را ۷۰ به ۳۰ به سود توسعه دهنده اعلام کرده است.
در دستههای دیگر نظیر اپلیکیشنهای چندرسانهای، ابزار، ارتباطات، کتاب، عکاسی، غذا و نوشیدنی، مسافرت و مسیریابی و... باز هم از ماه اول تا دوازدهم درآمد کامل متعلق به توسعه دهنده است و از ماه سیزدهم تا بیست و چهارم ۸۵ درصد به توسعهدهنده و ۱۵ درصد به هوآوی تعلق خواهد گرفت. در شرایط استاندارد ۷۰ درصد درآمد نصیب توسعهدهنده شده و هوآوی تنها ۳۰ درصد از درآمد را برمیدارد.
با این اوصاف به جز دسته بازیهای ویدئویی تقریباً در تمام بخشها توسعهدهنده در اولین سال عرضه اپلیکیشن تا ۱۰۰ درصد درآمد را در اختیار دارد. با پایان بازه دو ساله عرضه اپلیکیشن در AppGallery توزیع درآمد بین هوآوی و توسعهدهنده، به ترتیب ۳۰ به ۷۰ خواهد بود.
گوگل و اپل از تمام اپلیکیشنها در فروشگاههای نرمافزاری خود درآمد ۳۰ درصدی را برداشته و ۷۰ درصد را به توسعهدهنده میدهند.
سال گذشته میلادی Epic Games از قراردادن بازی محبوب خود یعنی Fortnite در پلیاستور گوگل جلوگیری کرد؛ زیرا به گفته مسئولان این شرکت گوگل باید سهمی کمتر از ۳۰ درصد از درآمد حاصل از فروش این بازی برمیداشت. Epic Games با توسعه فروشگاه آنلاین بازی مخصوص به خود ۸۸ درصد را به توسعهدهنده و ۱۲ درصد را به عنوان سهم خود اختصاص داده است.
به نظر میرسد هوآوی بتواند با این راهبرد برنامهنویسان زیادی را جذب AppGallery کند و میتوانیم در آینده منتظر موفقیت بیشتر این فروشگاه نرمافزاری باشیم.
نظر شما