قارهی سبز با لایههایی از تاریخ و همپوشانیهای فرهنگی، گنجینهای از دوران و سبکهای مختلف، از دوران قرون وسطی و باستان گرفته تا باروک و سبک هنر نوین، است. شهرهای به زیر آب رفته، برجهای کج و مناطق قدیمی اسرارآمیز همراه با کلیساهای کاتولیک، آبدرههای وسیع و دریاچههای عمیق از دیگر جاهای دیدنی اروپا هستند. این منبع غنی از تاریخ و تمدن، بدون شک محلی شگفتانگیز برای جستوجو از سوی گردشگران است. اگر با تورهای اروپای ایوار راهی این قارهی زیبا شدید، میتوانید چشمانتان را به این زیباییها دعوت کنید.
۱۰. شهر قدیمی دوبروونیک، کرواسی
شهر قدیمی دوبروونیک با خانههای آن به سقف قرمزرنگ، یکی از زیباترین شهرهای قدیمی در اروپا است که ارزش دیدن را دارد. دیوارهای این شهر باستانی به دریای آدریاتیک ختم میشوند و خیابانهای سنگفرش آن انبوهی از رستورانها، کافهها، بوتیکها و موزهها را در خود پنهان کردهاند.
دیوارهای سنگی این شهر که به قرن شانزدهم میلادی تعلق دارند، به داشتن کلیساها و ساختمانهای سبک باروک به خود میبالند. دروازهی پایل (Pile) که در سال ۱۵۷۳ میلادی ساخته شده، ورودی شهر قدیمی با طاقهای سبک رنسانس است. این دروازه در طول شب و با نورانی شدن، زیبایی دوچندان مییابد. تلهکابین دوبروونیک نیز فرصتی برای تماشای خیابانهای باستانی از بالای شهر است.
۹. قلعه نویشوانشتاین، آلمان
قلعه نویشوانشتاین یکی از پروژههای معماری از دوران شاه لودویگ دوم از باواریا )موسوم به شاه دیوانه( است و یکی از قلعههای رؤیایی این منطقه به شمار میآید. درواقع، این قلعه با پلکان مارپیچ و معماری سبک رمانسکِ احیاشده بود که منبع الهامی برای قلعهی انیمیشن زیبای خفته از شرکت والت دیزنی شد.
ساخت این قلعه در سال ۱۸۶۹ آغاز شد، اما متأسفانه لودویگ هرگز نتوانست آن را در طول حیات خود مشاهده کند. او در سال ۱۸۸۶ و در همان سالی که قلعه ساخته شد، درگذشت. نویشوانشتاین در جنوب باواریا و در میان کوهستانهای جنگلی و دریاچههای آینهوار آن واقع شده و ظاهر قلعه در نوع خود شگفتانگیز است.
۸. شهر قدیمی پراگ، چک
شهر قدیمی و قرون وسطایی پایتخت جمهوری چک، با جاذبههای تاریخی خود که آن را به مقصدی محبوب تبدیل کردهاند، میدرخشد. در قلب این شهر، میدان شهر قدیمی قرار دارد که میتوان در آن تالار شهر قدیمی و ساعت نجومی متعلق به سال ۱۴۱۰ را پیدا کرد. این ساعت همچنان قدیمیترین ساعت در حال کار دنیا بهحساب میآید.
پلی که شهر قدیمی پراگ را به شهر جدید پراگ در آنسوی رودخانه ولتاوا (Vltava) وصل میکند، چارلز نام دارد. ساخت این پل در سال ۱۳۵۷ میلادی آغاز شد، اما کار ساخت آن تا اوایل قرن پانزدهم ادامه یافت. در اطراف شهر قدیمی، کافههای فراوانی وجود دارد و یک زندگی شبانهی پرهیاهو، اینجا را به محلی لذتبخش برای اوقات پس از تاریکی هوا تبدیل میکند.
۷. برج کج پیزا، ایتالیا
برج کج و مشهور پیزا در سراسر دنیا به خاطر کجی چهاردرجهاش معروف است. وقتیکه به برج از پایین نگاه میکنید، گویی پیزا در آستانهی سقوط است. این برج ناقوس کج و البته شگفتانگیز در پشت کلیسای پیزا قرار دارد و به سبک رمانسک ساخته شده است.
قدمت برج پیزا به قرن دوازدهم میلادی بازمیگردد. ۱۹۹ سال طول میکشد تا این برج تکمیل شود، اما در دوران ساخت آن به دلیل نرم بودن زمین یکطرف سازه، شروع به کج شدن میکند. امروزه، این برج که ۵۵.۸۶ متر ارتفاع دارد، گردشگرانی از دور و نزدیک را بهسوی خود میکشاند و همه دوست دارند یک عکس یادگاری در مقابل برج کج پیزا داشته باشند.
۶. ساگرادا فامیلیا، اسپانیا
این کلیسای مشهور در بارسلونا که نام رسمی آن «کلیسای دلا ساگرادا فامیلیا» است، زاییدهی افکار معمار مشهور اهل کاتالان، آنتونی گائودی، به شمار میآید. ساگرادا فامیلیا که کار ساخت آن از سال ۱۸۸۲، یعنی تقریباً ۱۴۰ سال قبل، آغاز شده، همچنان نیمهتمام است و انتظار میرود که در سال ۲۰۲۶ کامل شود.
این کلیسای شگفتانگیز که به سبکهای هنر مدرن و گوتیک ساخته شده، دارای ۸ منارهی عظیم است و هنوز به ۱۰ منارهی دیگر نیاز دارد. این اثر عظیمالجثه از گائودی موج گردشگران را به خاطر منارههای پیچدرپیچ و انحناهای فراواقعی، به بارسلون میکشاند، درحالیکه گویی ناودانیهای شگفتانگیز آن به شکل سر و تن انسان و جانوران متعلق به دنیایی دیگر هستند.
برای مشاهده تورهای اسپانیا ایوار روی لینک زیر کلیک کنید
www.eavar.com/tour/category/spain
۵. تاور بریج، انگلستان
تاور بریج (Tower Bridge) که اغلب با پل لندن اشتباه گرفته میشود، یک شاهکار متعلق به اواخر دورهی ویکتوریا است که شکوه لندن در عرصهی جهانی را به نمایش میگذارد. این پل که در سال ۱۸۹۴ افتتاح شد، در نزدیکی برج لندن، دیگر جاذبهی پایتخت انگلیس، قرار داشته و از روی رودخانه تیمز عبور میکند.
این پل در نوع خود یک پل متحرک است که نیروی خود را از موتورهایی میگیرد که در برجهای شمالی و جنوبی پل، به سبک نئوگوتیک، قرار دارند. تاور بریج شاهکاری از مهندسی قرن نوزدهم میلادی به شمار میآید. این پل همچنان تا به امروز در حال کار است و حتی با چراغها و روشناییهای در طول شب، مدرنیزه هم شده است.
۴. آکروپولیس، یونان
آکروپولیس در آتن، یک منظرهی باشکوه است. این تپهی عظیم محل شماری از محوطههای باستانی است که به قرن پنجم پیش از میلاد تعلق دارند. برخی از جاذبههای مطرح آکروپولیس معبد آتنا و از همه مهمتر پارتنون هستند.
پارتنون که در دوران اوج امپراطوری آتنیها در سال ۴۴۷ پیش از میلاد ساخته شده، نمادی از یونان است و با ستونهای بیشمار خود شما را حیرتزده میکند. این محوطه که وقف آتنا شده، در قرن ششم میلادی تبدیل به یک کلیسای مسیحی شده و در دههی ۱۴۶۰ میلادی و پس از حملهی عثمانیها به یک مسجد تبدیل میشود. پس از تاریک شدن هوا، آکروپولیس غرق در نور شده و میتوان آن را از اطراف آتن تماشا کرد.
۳. کاخ ورسای، فرانسه
ورسای بنایی است که به هیچ کجا شباهت ندارد. وقتیکه صحبت از کاخها میشود، بدون شک اولین نامی که به ذهن میرسد، ورسای است. این ساختمان مجلل در گذشته اقامتگاه اصلی خاندان سلطنتی فرانسه از سال ۱۶۸۲ تا ۱۷۸۹ و انقلاب کبیر فرانسه بود.
نمای بیرونی کاخ به طرز استادانهای ساخته شده است، اما نماهای داخلی نیز چیزی از نمای بیرونی کم ندارند. برخی اتاقهای کاخ بهاندازهی خود ساختمان مشهور هستند. برای مثال میتوان به تالار آینه با دکوراسیون مجلل و طلاکاریشدهی آن اشاره کرد. باغ هندسی ورسای نیز با درختان مخروطی، کانالها و فوارهها تزئین شده است.
۲. کانال های آمستردام، هلند
آمستردام به خاطر کانالهای آن شهرت دارد. درواقع، بیش از ۱۰۰ کیلومتر کانال در اطراف پایتخت هلند کشیده شده است. این کانالها موجب خلق ۹۰ جزیره شده و نیازمند ۱۵۰۰ پل برای عبور هستند. آبراههای منتهی به آمستردام به «ونیز شمال» معروف شدهاند.
گراختِنگوردل (Grachtengordel) یا کمربند کانال، منطقهی کانالهای آمستردام است که ۴ کانال اصلی حلقههایی هممرکز در اطراف شهر تشکیل دادهاند. این کانالها که در قرن هفدهم میلادی حفر شدهاند، در گذشته برای جابجایی، بهعنوان فاضلاب و آب شرب و هر چیز دیگری مورد استفاده قرار میگرفتند. در شهر جدید آمستردام، این کانالها تبدیل به منظرهای دلانگیز شدهاند. در پشت این کانالها خانههای قرن هفدهمی آمستردام قرار دارند که به زیبایی هر چه بیشتر شهر افزودهاند.
۱. کولوسئوم، ایتالیا
کولوسئوم نمادی تمامعیار از قدرت امپراطوری روم در دوران شکوه آن است. این مکان که به سال ۷۲ میلادی تعلق دارد، بهمنظور میزبانی از ۵۰,۰۰۰ تماشاگر طراحی شده بود و در آن زمان بزرگترین آمفیتئاتر دنیا محسوب میشد. در این مکان هر مراسمی، از شکار حیوانات و اعدامها گرفته تا نبرد گلادیاتورها، برگزار میشد. کولوسئوم حتی با آب برای انجام نبردهای دریایی ساختگی نیز پر میشد.
اگرچه از کولوسئوم تقریباً یک خرابه برجای مانده، اما این بنا همچنان نمادی در شهر رم است. قدم در داخل کولوسئوم گذاشته و گشتی در آن بزنید. در گوشهای بنشینید و خود را بهعنوان یک تماشاگر در دوران روم باستان تجسم کنید که در حال تماشای نبردهای بزرگ و حیرتانگیز در میدان مسابقه است.
نظر شما