گرچه سفر کردن برای انجام کار، برگزاری جلسه یا بستن قرارداد و انجام پروژههای مختلف دردسرهای خاص و خستگیهای خودش را دارد، اما با انجام یکسری از کارها میشود تا حد امکان از این خستگیها کم کرده و از سفر کاری هم لذت برد.
انجام مقدمات
مشخص است که برای شروع سفر ابتدا باید بلیط تهیه کرد. اگر شرکت و یا اداره خودش مسوولیت تهیه بلیط و اقامت شما را در شهر مورد نظر به عهده بگیرد که چه بهتر؛ اگرنه شما باید ابتدا به فکر تهیه بلیط و پیدا کردن جایی برای اقامت باشید. بهتر است برای اینکه درگیریهایتان بیشتر اذیتتان نکند، این کار را به یک آژانس مسافرتی بسپارید تا صفر تا صد کار را برایتان انجام دهد.
برنامهریزی برای سفر
از آنجا که سفرهای کاری معمولا یکی دو روزه و یا بدون اقامت شبانه هستند، برنامهریزی برای استفاده هرچهبهتر از وقت یک کار بسیار مهم و تاثیرگذار در روند سفر است. برای بهبود روند فعالیتهایتان در سفر بهتر است برنامههای کاری اعم از تعداد جلسات و یا مکانهایی که باید به آنها سر بزنید و هر نوع فعالیت دیگر مرتبط با کار را به ترتیب زمانبندی یادداشت کنید تا خستگی ناشی از طی مسیر باعث نشود چیزی از قلم بیفتد. اگر مسافرت کاریتان بیش از یک روز است میشود این امید را داشت که بتوانید زمانی را هم برای برای گشتوگذار خودتان در نظر بگیرید. اگر مطمئن هستید که بین جلسات کاری وقت اضافه دارید، حتما به دنبال جا دادن برنامههای کوتاه در این زمانهای آزاد بینابین، باشید.
اهمیت تحقیق کردن
درست است که صرفا برای تفریح و گشتوگذار راهی این سفر نشدهاید، اما آگاهی داشتن از جایی که به آن پا میگذارید کاری عاقلانه و آیندهنگرانه است. ممکن است شهری که به هر دلیلی به آن سفر کردهاید، جاها و مناطقی داشته باشد که واقعا دلتان بخواهد آنها را ببینید. اگر اینطور است، از قبل درباره اینکه اینطور مناطق در کجای شهر واقع شدهاند یا اینکه شما چطور میتوانید در زمان حضور در شهر از آنها بازدید کنید، کمی تحقیق کنید. برای برنامهریزی دقیقتر خیلی خوب است اگر سعی کنید نقشه کاملی از منطقهای که در آن هستید را دانلود کنید. شاید جاها و یا فعالیتهایی باشد که همکارانتان هم علاقهمند به دیدن و انجام آنها باشند، با تحقیق پیش از سفر، میتوانید به آنها هم راهنمایی بدهید.
همراهی با جمع
اگر سفر کاری به صورت انفرادی است که هیچ؛ اما اگر با یک جمع در حال سفرید باید جوری برنامهریزی کنید که برنامهتان با جمع هماهنگ باشد. همیشه در جمعی که با هم سفر میکنند، اختلافنظر و سلیقه هست؛ یکی دوست دارد زود بخوابد، یکی دیر. یکی میخواهد غذا بخورد، اما آنیکی گرسنه نیست. اگر میخواهید به شما خوش بگذرد، تابع نظر جمع باشید. این به این معنی نیست که برای سلیقه خودتان ارزشی قائل نباشید؛ حرف و نظرتان را بگویید، شاید استقبال هم شد. ولی اگر این طور نشد لازم نیست زمین و آسمان را به هم بدوزید! از چیزهایی که مسافرت مخصوصاً با جمعهای غیردوستانه به آدم یاد میدهد، ملاحظه حال دیگران، گذشت و احترام نسبت به سلیقه جمع و تصمیماتی است که جمع به آن توافق میکند.
چمدان سبکتر؛ بهتر
یک بخش مهم دیگر در سفر، همراه نداشتن وسایل سنگین و بعضا غیرضروری است. باید بدانید که شما به یک سفر کاری میروید؛ بنابراین باید لباسهایی همراه داشته باشید که مناسب جلسات و حضور در جمعهای کاری هستند. اما برای زمانهایی که وقتتان آزاد میشود و ممکن است بخواهید گشتی در شهر بزنید یا خریدی انجام دهید، لباس اسپرت و راحتتر همراه ببرید.
توجه به رژیم غذایی
شاید زیاد به چشم نیاید اما داشتن رژیم غذایی مناسب در سفرهای کاری، از اهمیت بالایی برخوردار است. تنها زمانی سفری مطلوب و نتیجهبخش دارید که از سلامت کامل برخوردار باشید. پس به لزوم وجود سبزیجات در وعدههای غذایی خود دقت کنید و از خوردن تنقلات و فستفودهای مضر خودداری کنید.
سوغاتی؛ آری یا نه؟
مسلما وقتی به سفر کاری میروید، کسی از شما انتظار ندارد وقت زیادی را در بازار و مراکز خرید بگذرانید تا یک سوغاتی خوب برای بستگان و یا دوستان تهیه کنید. اما این به آن معنا نیست که کلا دستخالی برگردید. بهتر است از مغازههای نزدیک محل اقامت سوغات آن شهر را تهیه کنید تا هم در وقت صرفهجویی کرده باشید و هم بازگشتتان برای نزدیکان لذتبخشتر باشد.
یادداشت کردن هزینهها
نکته آخر تهیه فاکتور تمام هزینههای سفر است. باید پیش از سفر بدانید شرکت یا ادارهای که شما را به سفر فرستاده چه نوع هزینههایی را متقبل میشود تا با توجه به آن برای سفر هزینه کنید. اما این را هم در نظر بگیرید که نباید آسایش خود را در طول سفر فدای برخی هزینههای جانبی کنید. فراموش نکنید که درست است به یک سفر کاری رفتهاید، ولی قرار نیست حتی از این سفر لذت نبرید!
نظر شما