چه کنیم که آش رشته، نه آبکی باشد و نه بسیار غلیظ!

بیشترین خاطره‌ها از جمع‌هایی است که آش رشته همیشه پای ثابت آن بوده است. از دورهمی‌ها گرفته تا نذری‌ها و شب‌های رمضان.

هرچقدر هم که پیگیر غذاهای جدید و متفاوت باشیم نمی‌توانیم از غذاهای سنتی دل بکنیم. مخصوصا اگر این غذای سنتی آش رشته باشد. غذایی که عموما در جمع‌های دوستانه و خانوادگی درست می‌شود و خاطره‌سازی می‌کند. بیشترین خاطره‌ها از جمع‌هایی است که آش رشته همیشه پای ثابت آن بوده است. از دورهمی‌ها گرفته تا نذری‌ها و شب‌های رمضان. آش رشته اما در عین ساده بودنش فوت و فن‌هایی دارد که با رعایت آنها می‌توانید بهترین آش را درست کنید و فوت کوزه‌گری‌اش را به‌عنوان یک راز برای جمع‌کردن دوستان و خانواده دور هم نگه دارید.


مواد لازم:

  • سبزی آش (تره،جعفری، گشنیز و اسفناج): یک کیلو
  • لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، نخود و عدس: هر کدام نصف پیمانه
  • رشته آش: نصف بسته
  • پیاز داغ: هر چه پیاز داغ بیشتر باشد آش خوشمزه‌تر می‌شود
  • نعنا داغ و سیر داغ: به مقدار لازم
  • کشک: به میزان لازم

     

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. حبوبات را از دو روز قبل خیس کنید سپس کامل بپزید.

۲. برای این مقدار آش، باید ۶ عدد پیاز بزرگ را سرخ کنید.

۳. سپس سبزی و عدس را باهم بپزید.

۴. در مرحله بعدی حبوبات پخته‌شده را اضافه کنید.

۵. زمانی که همه ترکیبات پخته شد رشته را اضافه کنید. دقت کنید که میزان رشته نه باید خیلی زیاد باشد نه خیلی کم؛ زیرا در صورتی که میزان رشته زیاد باشد آش سفت خواهد شد.

۶. زمانی که رشته اصطلاحا پف کرد و درشت شد، یک پیمانه آرد را با دو لیوان آب مخلوط کنید تا رقیق شود.

۷. سپس این مخلوط را به آش اضافه کنید.

۸. در مرحله آخر هم پیاز داغ، نعنا داغ و زردچوبه را با روغن تفت دهید و به اضافه نمک به آش اضافه کنید و اجازه بدهید تا آش جا بیفتد.

در این زمینه بخوانید:

غذایی که فوت‌وفن‌های خاص خود را دارد؛ قرمه‌سبزی

فوت و فن‌های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی

فوت و فن‌ها:

۱. سعی کنید از قابلمه‌ای استفاده کنید که حجم بیشتری در مقایسه با مواد شما داشته باشد تا رشته‌ها بهم نچسبند.

۲. سبزی‌ها در آش رشته باید بدون ساقه و درشت خرد شوند.

۳. نمک آش را بعد از اضافه کردن رشته و کشک تست کنید تا آش شما شور نشود. 

۴. برای اینکه آش شما جا افتاده باشد نیاز است که زیر شعله کم بپزد و مرتب هم بخورد.

۵. تناسب آب و مواد آش رشته بستگی به میزان آب اولیه دارد. در دقایق پایانی اگر احساس کردید آب آش زیاد تر از مواد آن است، کمی زیر شعله را بالا ببرید و در قابلمه را باز کنید تا آش شما کمی آب را از دست بدهد. 

۶. تهیه رشته خوب و سبزی تازه می‌تواند برگ برنده آش شما باشد.

۷. سعی کنید آرد را با آب جوش مخلوط کنید و بعد به آش اضافه کنید. 

۸. حبوبات را حتما از روز قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آب گرفته شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۱
    0 1
    آرد را با آب سرد مخلوط میکنند و سپس به آش اضافه میکنند. و هم میزنند. بند هفت اشتباه است. آرد توی آب جوش گوله گوله میشه .
  • ام البنین US ۰۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
    1 0
    عالی بود ممنون
  • AE ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
    0 0
    فقط کافیه عدس ریز بکار ببری با حجم دو برابر نخود و انرا با بقیه حبوبات بپزی تا لعاب بندازه وگرنه در قابلمه را باز کنی و زیرش را تند تا آبش خشک بشه که شوخیه 🤣🤣
  • IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۳
    1 1
    اصلن این طوری نیست بیستر خراب میشه آش رشته اگر آش رشته به اصطلاح‌شل بود لاید آرو اضافه کنید واقعیت هیچ وقت شعله اش ریاد نکنید له میشه یک مقدار ارد با آب ولرم حل کنید اضافه کنید تفاوتش رو ببینید شکیل تر و بهتر میشه بعوهزای هر یک‌کیلو سب ی یک‌بیته رشته
  • آشپز IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
    0 0
    به جای آرد زدن به آش، کمی از حبوبات رو له کنید و داخل آش بریزید...نتیجه، لعاب دلخواه رو به همراه داره... این تجربه مامان من هست...