این روزها که بوی پاییز میآید، میشود جاهایی را برای سفر پیدا کرد که با آمدن پاییز نه تنها از زیباییهایشان کاسته نمیشود، بلکه پاییز به آنها رنگ و بوی دیگری هم میدهد. یکی از این جاها قطعا دریاچه چورت است. جایی در خطه مازندران و نزدیک شهر ساری که به آن چورت میگویند و گویا بر اثر زمین لرزه به وجود آمده و اگر این حرف درست باشد، شاید این تنها دفعهای باشد که زلزله به جز ویرانی خالق زیبایی شده است.
مسیر دسترسی
برای رسیدن به دریاچه چورت که به خواهرخوانده خزر هم معروف است، باید به سمت روستای چورت که در دل کوهستان قرار گرفته پیش بروید و برای این منظور باید از ساری به سمت کیاسر رفت. برای رفتن به کیاسر باید وارد جاده سمنان بشوید. پلیس راه ساری را که پشت سر بگذارید، جنگلهای ساکت و آرام سالاردره شروع میشوند. بعد از ۲۰ دقیقه که از ساری دور شدیم، به دوراهی سد شهید رجایی و کیاسر می رسیم. سد شهید رجایی که محلیها به آن سلیمان تنگه هم میگویند، خودش از زیباییهای اطراف ساری است. بعد از سد سلیمان تنگه تا کیاسر کمتر از یک ساعت راه است؛ البته شاید راه بیشتر از یک ساعت به نظر برسد که دلیلش هم کوهستانی و پیچ در پیچ بودن مسیر است، به روستای چورت که رسیدید تازه از روستا تا دریاچه با ماشین ۲۰ دقیقه راه در پیش دارید.
زیباییهای میانشه
اسم اصلی چورت، دریاچه میانشه است، ولی چون آخرین روستای مشرف به دریاچه، اسمش چورت است؛ این اسم را رویش گذاشتهاند. اما اسمش چورت باشد یا میانشه فرقی نمیکند چون زیباییهایش آنقدری هست که چند ساعتی را مسحورتان کند. خیلیها میگویند این دریاچه که ۲/۵ هکتار است بر اثر زلزلهای که در سال ۱۳۱۸ اتفاق افتاده، به وجود آمده. اهل روستا معتقدند کمتر از ۱۰۰ سال پیش به خاطر زمین لرزیده، مسیر چشمه کنار دریاچه بسته شده و باعث به وجود آمدن این دریاچه شده؛ اما هر چه که هست موقعیت دریاچه که در شکاف دره ای با شیب تند و زیاد است در زیبایی هرچه بیشتر آن تاثیرگذار بوده است. دور تا دور این دریاچه که زیباییاش واقعا جادویی است پر از پوشش های جنگلی بکر و دست نخورده و درختان بلند و سرسبز قدیمی با عمر زیاد است. در اطراف درختهای گردو و ازگیل زیادی هست و بوی آویشن و پونه را هم میشود با کمی دقت تشخیص داد. پاییز که به کنار دریاچه بروید هم گردوها رسیدهاند و هم ازگیلها. از نظر ظاهری هم شکل دریاچه چورت جالب است، این دریاچه به شکل بیضی است و عمق آن هم در زمانهای مختلف سال متغیر و متفاوت است و با توجه به مقدار بارشهای فصلی عمقش در نوسان است. زمانی که آب دریاچه کمتر است درختهایی که کف دریاچه بودهاند سرشان از آب بیرون میزند و در حالت عادی هم تنه درختها را میشود دید.
تفریح کنار دریاچه
برای ما که از هیاهوی شهرها به دامان طبیعت پناه میبریم، شاید بهترین تفریح همان داشتن آرامش در یک محیط زیبا با آب و هوایی معتدل و خوب باشد. این همان چیزی است که در این فصل و اوایل پاییز در کنار دریاچه چورت میتوانید پیدا کنید. جدای از این، ماهیگیری هم یکی از آن کارهایی است که در کنار دریاچه میشود انجام داد. هرچند بعضیها میگویند اهالی روستا ماهیهایی را به داخل آب انداختهاند و برخی دیگر میگویند پرندههای دریایی این ماهیها را به اینجا منتقل کردهاند. در هر حال ماهیگیری هم فکر خوبی است. شاید به ذهنتان برسد بد نیست تنی هم به آب بزنید، اما بهتر است این یک قلم کار را فراموش کنید؛ چون این دریاچه با درختهایی که در بسترش دارد جای مناسبی برای شنا نیست و گذشته از این به خاطر نوسان میزان آب، عمقش مشخص نیست. به جای شنا میشود پیادهروی یا قایقسواری کرد و در جنگل قدم زد. سکوت این منطقه و جنگلهای اطراف میتواند برایتان آرامش و تجدید قوا به همراه بیاورد.
اقامت
اگر به دریاچه رسیدید و حال و حوصله برگشتن به شهر را برای اقامت نداشتید و یا خواستید شب را در کنار دریاچه بگذارنید میتوانید در روستای چورت خانه کرایه کنید یا اگر وسایل اتراق در دل طبیعت را همراه بردهاید، چادر زدن انتخاب خوبی است. اما اگر به اندازه کافی در دل طبیعت گشتوگذار کردهاید و میخواهید شب را راحتتر بگذرانید، میتوانید به ساری بروید که البته برای این کار باید دو ساعت رانندگی کنید. هتلهای ساری هم انتخاب خوبی برای اقامت شبانه هستند.
در این زمینه بخوانید
نظر شما