آنطور که شواهد نشان میدهد شبکه نسیم بدون «خندوانه» و «دورهمی» کفگیرش به ته دیگ خورده است! این موضوع چندان غلو شده و بزرگنمایی شده نیست. کافیست کنترل تلویزیون را برداشته و آن را بر روی شبکه نسیم قرار دهید. اگر ساعتها تلویزیونتان بر روی این شبکه قرار گیرد خبری از برنامهای تازه، جذاب و مخاطبپسند نیست. برنامهای که بتواند حالا که «خندوانه» و «دورهمی» تمام شده است در شبهای تابستان سرگرمتان کند.
چرا شبکهای که با بودجهای کلان آغاز به کار کرده و قرار بوده شبکه نشاط و سرگرمی باشد و حرفهای تازهای بزند؛ اما حالا مانند بسیاری از شبکههای دیگر تلویزیون دچار دور باطل تکرار برنامههای تاریخ گذشته شبکههای دیگر شده است؟ چرا با وجود رقابت تنگانگی که میان برنامههای مختلف در این شبکه بود؛ اما دیگر آن شور و نشاط و رقابت پس از «خندوانه» و «دورهمی» وجود ندارد؟ آیا باید تسلیم شد و شاهد سقوط آزاد شبکه نسیم در روزهای بدون «خنداونه» و «دورهمی» باشیم؟
شبکه نسیم و کاسه چه کنم چه کنم
بیبرنامگی در شبکه نسیم در شرایطی است که تابستان و فصل اوقات فراغت به نیمه خود رسیده است. شبکهای که با داشتن وزنههایی مانند رامبد جوان و مهران مدیری توانسته بود با وجود 5 شبکه قدیمی و قدرتمند عنوان یکی از پرمخاطبترین شبکه را از آن خود کند؛ حالا درگیر یک سقوط آزاد است و حالا مدیران این شبکه تصور میکنند با تکرار این دو برنامه در طول هفته میتوانند تا حدودی این خلا را جبران کنند که البته به نظر راهکار مناسبی نبوده.
وقتی سطح توقع مخاطب بالا میرود
البته چنته شبکه نسیم آنقدرها هم خالی نیست و هنوز هم شاهد برنامهسازیهایی مانند «وقتشه»، «کودکشو»، «ویتامین خ»، «کاف گاف»، «خانه ما» و... هستیم. با این حال چه در زمان پخش «دورهمی» و «خنداونه» چه حالا که از این دو برنامه خبری نیست آنقدرها هم این برنامهها نتوانسته بود اقبال عمومی را به دست آورد. کمااینکه در هر صورت نمیتوان بر روی این موضوع پاککنی در دست گرفت و آن را پاک کرد که در هر صورت «دورهمی» و «خندوانه» سطح توقع مردم را از این شبکه بالا بردند و اگر چنین برنامههایی ساخته نمیشود شاید سطح این شبکه را نیز در کنار سایر شبکههای تازه تاسیس قرار میدادند و این نکته را میپذیرفتند که این شبکه هم مانند شبکههای دیگر است.
در انتظار نسیم پرمخاطب
شبکههایی که یک به یک از اواخر دهه ۸۰ یک به یک رونمایی شدند و با رونمایی شبکه نمایش و شبکه نسیم در سال ۹۱ و ۹۲ این باور را در میان مخاطبها به وجود آورد که این بیستمین و بیست و یکمین شبکه افتتاح شده صدا و سیما میتوانند با برنامههایشان رضایت نسبی ایجاد کنند. هرچند انتظار میرفت شبکه نمایش با پخش فیلمهای سینمایی به روز ایران و جهان بتواند مخاطبها مجاب به تماشا کند؛ اما به دلایل گوناگون این مهم محقق نشد و همچنین انتظار میرفت شبکه نسیم هم از پخش برنامههای تکراری، تاریخگذشته و نوستالژی دست برداشته و به فکر راهکار دیگری برای سرگرم کردن مخاطب باشد ولی هیچ کدام از این دو نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. مخصوصا که بار انتظاری از شبکه نسیم بیشتر از شبکه نمایش است با این حال نسیم هک نتوانسته زیر بار این مسئولیت بعد از تمام شدن «خندوانه» و «دورهمی» کمر صاف کند.
با این وجود نمیتوان به این نتیجه رسید بوی ارحمان شبکه نسیم بلند شده است. بلکه باید کمی صبور ماند و منتظر؛ شاید برنامهای تازه با ایدهای نو در راه باشد. برنامهای که بتواند بار نبود «خنداونه» و «دورهمی» را به دوش بکشد و نسیم به روزهای اوجاش برگردد.
نظر شما