-
عادات رفتاری و کلامی که میتوانند اختلافات زناشویی را تشدید کنند
خانواده > همسرداریدر زندگی زناشویی، کوچکترین عادات کلامی و رفتاری میتوانند تأثیرات زیادی بر روابط داشته باشند. از بیتوجهی به احساسات طرف مقابل گرفته تا انتقادهای مداوم و دفاعجوییهای بیپایان، این عادات میتوانند روابط را به سمت بحران هدایت کنند.
-
کافه اختصاصی برای بانوان؛ البته ایران نه، آلمان
خانواده > فرزندپرورییک دختر نوجوان در آلمان کافه ای را به حضور بانوان اختصاص داده که ورود آقایان در آن ممنوع است. جالب آنجاست که در این مکان، از ورود کودکان استقبال می شود.
-
رازهای شکلگیری هویت نوجوانان؛ چگونه مادران میتوانند در این مسیر راهگشا باشند؟
خانواده > فرزندپروریمادران با درک نیازهای عاطفی نوجوانان، میتوانند از طریق حمایت، گفتوگو و ایجاد فضای اعتماد، به شکلگیری هویت مستحکم و متعادل آنها کمک کنند. به گفته دکتر روزبهانی، روانشناس بالینی، در دوران حساس نوجوانی، عشق بیقید و شرط مادرانه میتواند نقش مهمی در شکلگیری هویت فرزندان ایفا کند. این محبت به همراه هدایت مناسب، نوجوانان را در مسیر رشد و بلوغ عاطفی و روانی هدایت میکند.
-
ارتباط موثر با نسل زد
خانواده > فرزندپروریبه گفته یک روانشناس کودک و نوجوان، نسل زد در میان آزادیهای بیپایان دنیای مجازی و محدودیتهای دنیای واقعی گرفتار شده است. این نسل بیش از هر زمان دیگری به استقلال نیاز دارد، اما نبود تعادل میان آزادی و محدودیت میتواند هم به ارتباط والدین و فرزندان آسیب بزند و هم آنها را در برابر آسیبهای اجتماعی و فردی قرار دهد.
-
تربیت هویتی در دنیای چندفرهنگی؛ همزیستی با تفاوتها
خانواده > فرزندپروریدر دنیای امروز، جایی که مرزهای فرهنگی به سرعت در حال محو شدن و جهان به یک "دهکده جهانی" تبدیل میشود، تربیت کودکان در محیطی چندفرهنگی چالشی بزرگ اما در عین حال فرصتی بینظیر به شمار میآید. کودکان امروز از دنیای متنوعی از فرهنگها، زبانها و سنتها عبور میکنند و همین امر میتواند نقشی کلیدی در شکلگیری هویتهای پیچیده و توانمندیهای ارتباطی آنها داشته باشد.
-
زبان مادری؛ کلید حفظ هویت در دنیای مدرن
خانواده > فرزندپروریرواج آموزش زودهنگام زبان دوم به کودکان و علاقه خانوده ها برای دو زبانه شدن فرزندانشان موردی است که در سالهای اخیر بسیار رایج شده و باعث مهجور واقع شدن زبان مادری شده است. این در حالی است که زبان مادری اصلی ترین ابزار شناختی و ادراکی است و طب قانون آموزش آن حق کودکان است.
-
حق کودکان بر داشتن نام خوب و نیکو توسط والدین
خانواده > فرزندپرورییکی از ویژگی مشترک انسانها داشتن نام است. یک نام منحصر به فرد شامل نامی است که در هنگام تولد با هدف شناسایی یک شخص ارائه میشود و بنابر نظر روانشناسان و جامعه شناسان تاثیر مستقیمی بر شخصیت و هویت فرد دارد. با توجه به این توضیحات، جوامع بین المللی قانونی تحت عنوان حقوق کودک بر داشتن نام نیکو تدوین نمودهاند.
-
آیا نوجوانان امروز مسئولیتپذیر نیستند؟
خانواده > فرزندپروریبه گفته یک روانشناس تربیتی، مسئولیتپذیری باید از سنین کودکی در خانواده نهادینه شود. دکتر «فریبرز درتاج» تأکید میکند که در عصر دیجیتال، والدین باید با واگذاری مسئولیتهای کوچک و فراهم کردن زمینههای یادگیری، فرزندان خود را به سمت بزرگسالی مسئولیتپذیر سوق دهند تا بتوانند در دنیای پیچیده امروزی موفق شوند.
-
ندانستن «تاریخ»! خلا مهمی در هویت نوجوانان
خانواده > فرزندپروریتوسعه یک احساس قوی و پایدار از خود که به معنی هویتیابی است به عنوان یکی از وظایف اصلی نوجوانی در نظر گرفته می شود. علیرغم این واقعیت که رشد هویت در طول زندگی فرد اتفاق می افتد، اما نوجوانی اولین باری است که افراد شروع به تفکر در مورد چگونگی تأثیر هویت بر زندگی خود میکنند و در تلاش هستند تا هویت واقعی خود را پیدا کند. یکی از عوامل هویت یابی در نوجوانی آگاهی از تاریخ ملی و خانوادگی خود است.
-
طلاق؛ پایان زندگی مشترک، نه پایان مسئولیت والدین
خانواده > فرزندپروریپس از طلاق، چالشهای تازهای در مسیر تربیت فرزند شکل میگیرد. اما آیا میتوان بدون تلخیهای گذشته، فرزندی موفق و شاد پرورش داد؟ پاسخ مثبت است، اگر بدانید چطور با همسر سابق خود برای آینده فرزندتان همکاری کنید.
-
رهبران مقاومت؛ درسهایی از ایثار و پایداری برای کودکان
خانواده > فرزندپروریبه گفته یک روانشناس بالینی، شخصیتهایی مانند یحیی سنوار، با ایستادگی در برابر سختیها، میتوانند به کودکان بیاموزند چگونه در مواجهه با چالشهای زندگی پایدار و مقاوم باشند. روایت این شخصیتها به زبان ساده و با ابزارهای خلاقانه میتواند شجاعت و تابآوری را در کودکان تقویت کند.
-
چطور وسایل خانهتان همیشه درخشان و بدون زردی بمانند؟
خانواده > خانه داریزرد شدن وسایل خانه یک چالش ناخواسته است که میتواند بهراحتی فضای منزل را کهنه و بیروح نشان دهد. اما خوشبختانه راهکارهای مؤثری برای نجات وسایل از این مشکل وجود دارد.
-
نامه ای برای سید مقاومت؛
صدای تو همیشه و با شجاعت تمام بلند بود! |آرمان سید حسن «همه فلسطین» بود
خانواده > فرزندپروریدخترم! یادت می آید جلوی تلویزیون نشسته بودم و دستهایم را طوری گرفته بودم که اشکم را نبینی؟! امروز این نامه را مینویسم تا اشکهایم را با تو قسمت کنم. امروز که من این حرفها را می زنم، دو روز است که سید حسن به یاران شهیدش پیوسته است. عکسی را که با سردار و رهبری گرفته است نشانت داده ام؟! یادم بیاور عکس را برایت بیاورم تا با هم تماشا کنیم. در پس لبخندهای این سه عزیز، حرفهای زیادی هست که در این نامه نمی گنجد. اما امروز میخواهم از سیدحسن برایت بگویم. از رنجی که خود او شبیه ما روزی تحمل کرده است.
-
وکیل ایرنا؛
حق مسکن،تضمینی برای احقاق حقوق زوجه
خانواده > همسردارییکی از مشکلات موجود برای زنان، انتخاب مسکن نامناسب از سوی مرد برای تشکیل خانواده است. قانونگذار برای حل این مشکل امتیاز حق مسکن را جزء شروط ضمن عقد پیشبینی کرده است. زن با قرار دادن این شرط مرد را متعهد میکند تا خانهای مطابق با سلیقه و خواست خود انتخاب کند.
-
عملکرد والدین سرمنشا درس خواندنهای افراطی فرزندان
خانواده > فرزندپروریوالدین نقش حیاتی در شکل دادن به نگرش فرزندان خود نسبت به آموزش و یادگیری دارند. سر منشا رفتار بسیاری از دانشآموزانی که نسبت به درس و یادگیری رفتار وسواسگونهای دارند، خواب و خوراک خود را از دست داده و فقط درس میخوانند رفتار، عقاید و عملکرد والدین است.
-
با تکلیف ننوشتن بچه ها چه کنیم؟
خانواده > فرزندپروریتکلیف کلمه ای است که با شروع سال تحصیلی زیاد شنیده میشود و چه والد باشی و چه دانش آموز ممکن است با شنیدن آن موجی از عصبانیت و یا رضایت در ذهن شما تداعی شود. حال باید دید به راستی مسئولیت تکلیف بر عهده کیست و والدین تا چه اندازه باید در این زمینه همکاری کنند؟
-
آغوش اسکار برای افرای سینمای ایران باز شد | «در آغوش درخت» نماینده ایران در اسکار
خانواده > خانه داریمن و فیلم، تا سالهای زیادی دوتا دوست خوب بودیم. من همیشه با او خوب تا میکردم وتا آخر پایش مینشستم. او هم نامردی نمیکرد و همه خوبیهایش را به من میداد. حالا امسال نماینده ما در اسکار، از همان فیلمهاست که من باهاشان دوست بودم: «در آغوش درخت»
-
لوازم التحریر بوی اول مهر می دهد| هجوم سیل لوازم التحریر به خانه ها
خانواده > فرزندپروریمن وخواهرم یاد گرفته بودیم کیف چرخ دار به دردمان نمیخورد. دفتر فانتزی پارسال را اگر از وسط چسب بزنیم باز هم جا دارد تویش بنویسیم، ما به هیولاهای صنعت لوازم التحریر همان سالهای اول مدرسه «نه» گفته بودیم. چیزی که الان خیلی از پدر و مادرها با آن سرشاخ شدهاند. حالا که اول مهر شده دوباره با یادآوری اش دلم غنج می زند.
-
واگویه های ذهنی یک مادر در مسئله «سرویس مدرسه» بچه ها
خانواده > فرزندپروری مثل یک پیتزای مخلوط بود. ۱۲ سال تجربه سرویسی و بی سرویس بودنم را میگویم. گاهی رشدم میداد و مزه مرغ گریل شده روی پیتزا میشد زیر زبانم. گاهی هم زمینم میزد و بخش سوخته روی پیتزایم بود. چقدر خوب میشد فرزندانم هم می توانستند همین میزان از تجربه های مخلوط را در خاطرشان ثبت کنند.
-
چرا مادرها از مدرسه رفتن بچه ها نگرانند؟ | مامان های دیروز، مامان های امروز
خانواده > فرزندپروریهمیشه فکر میکردم بچه مدرسهای داشتن خیلی چیز خفنی است. صبح تا ظهر برای خودم هرکاری بخواهم ترتیب میدهم. اما وقتی مامانهای دیگر، پروژه صبح بیدارشو و به بچه صبحانه بده، شبهای امتحان جایی نرو و... را پیش رویم گذاشتند وا رفتم. ترسهای تازهای داشت رخ نشانم میداد.
-
بسازیم یا ببازیم | ازدواج با دو فرهنگ متفاوت
خانواده > همسرداری اینکه پسر جنوبی بیاید و از دختر تبریزی خواستگاری کند، مثل این بود که کوفته تبریزی را با فلفل تند جنوبی بخوری و آخ نگویی! یا مثل این بود که بخواهی توی شرجی هوای شوشتر، یک لیوان چای به سبک ترکها با دوتا قند بخوری و آخرش بگویی : «یکی دیگه لطفا!...» ازدواج ما همینقدر خاص و متفاوت بود. ازدواج با دو فرهنگ متفاوت!
-
مگر رشد آدمها ته دارد که رشد مادرها داشته باشد؟ | مادر خالق لبخندهای عمیق
خانواده > فرزندآوریهمیشه دلم میخواست مادری را با سنجاق قفلی توی کشویم، وصل کنم به عشق دیگرم! «نوشتن»...اما وقتی دخترم به دنیا آمد انگار که همه سنجاق قفلی های دنیا را جمع کرده بودم و ریخته بودم دور که یک وقت دستش را زخم نکند. ولی هشت ماهگی اش یک سنجاق تازه گیرم آمد.
-
راهی مخفی برای حل اختلافات زناشویی | تضمین آشتی به کمک یک بانک عاطفی
خانواده > همسرداریحل اختلاف می تواند با ایجاد یک فضای خلاقانه ویژه بین همسران، شیرینی زندگی را تضمین کند و به عنوان یک سلاح مخفی در بین طرفین یک رابطه استفاده شود. سلاحی که برای مقابله با دور شدن زوج از هم به طور خاص برای آنها طراحی شده است.
-
چطور والدین باید از نسل z حمایت کنند؟
خانواده > فرزندپروریدر گفتوگوی اختصاصی با دکتر سیما فردوسی، روانشناس و استاد دانشگاه، به بررسی چالشهای والدین در ارتباط با نسل Z پرداختیم. دکتر فردوسی با تأکید بر تفاوتهای عمیق این نسل با نسلهای گذشته، توصیه کرد که والدین باید رویکردهای سنتی خود را تغییر دهند و با درک نیازها و علایق نسل Z، به تعامل سازندهتری با فرزندان خود بپردازند.
-
شخصیت سازی کودکان خود را به انیمیشنهای اجنبی نسپارید
خانواده > فرزندپروریحضور کودکان در دنیای آنلاین و تماشای انیمیشنهای کودکانه و تاثیر مستقیم آن بر شخصیت کودکان موجب شده بسیاری از خانوادهها که دغدغه خوراک سالم ذهن و روح فرزندان خود را دارند به این فکر بیافتند که آیا تماشای این برنامه مناسب کودک و نوجوانمان است و برای انتخاب انیمیشن مناسب چه ملاکهایی را باید در نظر گرفت.
-
خوب طلاق بگیرید | توصیه هایی برای درست بودن یک تصمیم سخت
خانواده > همسرداریتصمیم به طلاق میتواند همچون طوفانی مهیب، زندگی را از هم بپاشد و مسیرهای آینده را تغییر دهد. در دنیای پر از احساسات متلاطم و لحظات بحرانی، گاهی تصمیمات عجولانه و احساسی به فجایعی بزرگتر منجر میشود. دکتر مصطفی تبریزی، روانشناس و مشاور خانواده، از عمق تجربههای خود در این زمینه پرده برمیدارد و راههایی عملی و عاطفی را برای درک بهتر عواقب این تصمیم سرنوشتساز ارائه میدهد.
-
چالشهای ازدواج در دوران پیری
خانواده > همسرداریازدواج در دوران پیری، هرچند که میتواند فوایدی نظیر کاهش تنهایی و افزایش حمایتهای اجتماعی داشته باشد، اما با چالشهای خاص خود نیز همراه است. در گفتوگویی با دکتر حسین گلرخی، به بررسی این چالشها پرداختهایم. گلرخی در این گفتو گو به راهکارهایی برای مدیریت این مسائل و نقش ازدواج در بهبود کیفیت زندگی سالمندان اشاره میکند.
-
با تقویت هوش هیجانی، کودکانی اجتماعی تربیت کنید
خانواده > فرزندپروریهوش هیجانی یاEQ به مهارتی گفته میشود که به وسیله آن میتوان احساسات خود و دیگران را درک و مدیریت کرد. این مهارت یکی از عوامل مهم برای رشد و توسعه سالم کودکان بوده و توسعه آن بر تواناییهای اجتماعی کودکان تاثیر مستقیم دارد.
-
یکبار هم از زبان همسران دریانوردان ناوگروه ۸۶ بشنویم/ سفرنامهای به رنگ دریا
خانواده > همسرداریبه سالگرد بازگشت غرورآفرین ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش کشورمان پس از سفری ۸ ماهه و دیدار آنها و خانوادههایشان با رهبر انقلاب اسلامی رسیدیم. بد نیست به همین مناسبت سفرنامهای را که مزین به دیدار چند تن از این خانوادهها شده مرور کنیم تا فقط بخشی از اتفاقاتی که در نبود همسر بر این خانوادهها گذشت را بدانیم.
-
کار کردن در تعطیلات تابستانی یک درس واقعی برای نوجوانان است
خانواده > فرزندپروریطبق تحقیقات منتشر شده در مجله "The Lancet" در سال ۲۰۱۸، نوجوانی یک دوره انتقالی هیجان انگیز و استرس زا بین کودکی و بزرگسالی است که از سن ۱۰ تا ۱۹ سالگی شروع می شود و ممکن است تا سن ۲۴ سالگی ادامه یابد. مشاغل تابستانی برای این سن باعث تقویت ابتکار عمل و توسعه روابط با افراد می شود.