-
بر اساس یافتههای یک تحقیق جدید؛
آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان
سلامت > تغذیه و رژیم غذاییتهران - ایرنا - آیا شما هم فهرستی از منابع میکروپلاستیکهایی که وارد زندگی روزمره میشوند، در ذهن دارید؟ تحقیقات تازه نشان میدهد که باید آدامس را نیز به این فهرست اضافه کنید.
-
بررسی دادههای علمی میگوید:
افسردگی در کمین افراد با الگوی خواب نامنظم
سلامت > سلامت روانتهران - ایرنا - تا دیروقت بیدار میمانید و صبحها به سختی از خواب بلند میشوید؟ شاید فکر کنید این فقط یک عادت شخصی است، اما تحقیقات نشان میدهد که شبزندهداری میتواند سلامت روان شما را تحت تأثیر قرار دهد. آیا واقعاً رابطهای بین دیر خوابیدن و افسردگی وجود دارد؟
-
راز سلامتی بهاری؛ خوراکیهای ضد التهاب در سبد غذایی شما
سلامت > تغذیه و رژیم غذاییتهران - ایرنا -با شروع فصل بهار، بدن ما به تقویت و پاکسازی نیاز دارد. التهاب یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماریهاست که میتوان با یک رژیم غذایی مناسب و هوشمندانه آن را کنترل کرد. در این میان گنجاندن برخی خوراکی های ضد التهابی بهاری در سبد غذایی، به بهبود سلامت شما کمک کرده و طعم خوش و دلپذیر این فصل را به سفرههایتان میآورد.
-
در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا زندگی مطرح شد:
جادوی پرسش؛ ساختن رابطهای عمیقتر با فرزندان
خانواده > فرزندپروریایرنا- تهران- آیا میدانستید کلیدی جادویی برای گشودن قلب فرزندتان در دستان شماست؟ این کلید، شیئی مادی نیست، بلکه یک پرسش ساده است. پرسشی که با عشق و دقت انتخاب شود، پلی میان شما و فرزندتان بنا میکند، اعتماد را عمیقتر میسازد و سرشار از محبتش میکند. اما چگونه از این جادو بهره ببریم؟ “جادوی پرسش” راهنمای شما برای ساختن رابطهای صمیمی و معنادار با فرزندتان است.
-
حساسیت بالا؛ آیا شما هم این علائم را تجربه میکنید؟
سلامت > سلامت روانتهران - ایرنا- آیا در یک کلاس شلوغ نشستهاید و احساس میکنید که نورهای درخشان و صداهای مزاحم شما را گیج و مضطرب میکنند؟ اگر چنین شرایطی آشنا به نظر میرسد، ممکن است شما فردی با حساسیت بالا باشید. افرادی که دارای شخصیت اچاسپی (HSP) هستند، به طور عمیقتری احساسات و محرکهای محیط را تجربه میکنند.
-
آیا غذای خود را کمتر از ۲۰ دقیقه میخورید؟ کمی آهستهتر!
سلامت > تغذیه و رژیم غذاییتهران - ایرنا - آیا شما هم جزو افرادی هستید که غذا را در کمتر از ۲۰ دقیقه تمام میکنند؟ اگر جواب شما مثبت است، زمان آن رسیده که سرعتتان را کم کنید. خوردن سریع غذا بهطور قابل توجهی میتواند تأثیرات منفی بر سلامت شما داشته باشد.
-
خشم، واکنشی طبیعی با پیامدهای جدی بر سلامت
سبک زندگی > مهارت و آموزشتهران - ایرنا - خشم، یک واکنش طبیعی به موقعیتهای ناخوشایند است، اما تداوم و شدت بیش از حد آن میتواند به طور قابل توجهی بر سلامت جسمی ما اثر بگذارد. از تاثیر بر سیستم قلبی عروقی گرفته تا تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در خواب، خشم میتواند طیف وسیعی از مشکلات سلامتی را ایجاد کند. با آگاهی از این اثرات، میتوانیم راههای موثرتری برای مدیریت خشم و حفظ سلامت خود پیدا کنیم.
-
بهاری لطیف و ورزشهای هیجانانگیز در فضای باز
سلامت > سلامت روانتهران - ایرنا - بهار، با هوای معتدل و مناظر طبیعی زیبا، بهترین زمان برای فعالیت بدنی است. از دویدن در پارکها تا کوهنوردی، گزینههای هیجانانگیز زیادی وجود دارد. در این مقاله، به فواید ورزش در این فصل و نحوه بهرهبرداری از آن برای بهبود سلامتی و شادی میپردازیم. بیایید دنیای بهاری و ورزشهای هیجانانگیز را کشف کنیم!
-
راهنمای ستکردن رنگها؛
رنگینکمان بهاری در کمد لباس شما
سبک زندگی > زیبایی و آراستگیتهران - ایرنا - با شروع فصل بهار، وقت آن رسیده که رنگهای شاد و پرانرژی را به کمد لباس خود دعوت کنید. اما چگونه رنگها را با هم ست کنیم تا پوششی سبک، راحت و در عین حال جذاب داشته باشیم؟
-
در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا زندگی مطرح شد:
پول توجیبی فرزندان؛ تیغ دولبه تربیت برای والدین
خانواده > فرزندپروریتهران - ایرنا - در دنیای امروز، اعطای پولتوجیبی به فرزندان موضوعی چالشبرانگیز است. آیا پولتوجیبی به آنها کمک میکند ارزش پول را درک کنند و مسئولیتپذیر شوند، یا به مصرفگرایی و وابستگی عادت میدهد؟ برخی والدین نگران نازپرورده شدن فرزندانشان هستند، در حالی که دیگران بر تأثیر مثبت این تجربهها بر شخصیت آنان تأکید میکنند. در این شرایط، چه رویکردی میتواند تربیت مستقل و متوازنی را فراهم کند؟
-
بلاگرهایی که مشاور شدهاند!
سبک زندگی > مدیریت فضای مجازیتهران - ایرنا - بسیاری از بلاگرها که کار خود را با تولید محتوای سبک زندگی، مد یا حتی سرگرمی آغاز کردهاند، پس از جذب دنبالکنندههای بالا، ناگهان به مشاوران روابط، روانشناسان غیررسمی و ارائهدهندگان نسخههای زندگی تبدیل میشوند. اما این توصیههای بیپشتوانه چه پیامدهایی دارد؟
-
دخالت خانوادهها، عروسی را لاکچری میکند؟
سبک زندگی > مهارت و آموزشتهران - ایرنا - ازدواج یکی از مهمترین مراحل زندگی هر فرد است، اما در سالهای اخیر، افزایش تجملات و هزینههای سرسامآور آن، به دغدغهای جدی برای جوانان تبدیل شده است. یکی از عوامل مهمی که به این روند دامن میزند، دخالت خانوادهها در نحوه برگزاری مراسم ازدواج است.
-
در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا مطرح شد؛
کمالگرایی در نوجوانان؛ سایهای از انتظارات و فشارهای بیرونی
خانواده > فرزندپروریتهران - ایرنا - کمالگرایی در نوجوانان، گاهی بیشتر از آنکه یک ویژگی مثبت باشد، به سایهای از انتظارات و فشارهای بیرونی تبدیل میشود. در جهانی که رقابت و موفقیت به ارزشهای اصلی بدل شدهاند، نوجوانان در تلاشاند تا به استانداردهای غیرواقعی دست یابند، غافل از اینکه این فشارها میتواند به جای رشد، آسیبهای روانی جدی به همراه داشته باشد.
-
برای مقابله با آلرژی بهاری از همین حالا اقدام کنید
سلامت > خود مراقبتیتهران- ایرنا - زمستان تمام شده و وقت آن است که خود را برای آلرژیهای بهاری آماده کنید. با افزایش دما، گردهها و دیگر آلرژنها هوا را پُر خواهند کرد و شاید خیلی وقتها بهجای اینکه بتوانید از هوای بهاری لذت ببرید، درگیر عطسه و خسخس سینه و آبریزش چشم و بینی شوید.
-
ترفندهای تازه ماندن؛ چه غذاهایی را نباید فریز کرد؟
خانواده > خانه داریتهران - ایرنا - فریز کردن مواد غذایی یک روش ساده و کاربردی برای استفاده از آن در زمانی دیگر است. در واقع فریز کردن با افزایش طول عمر غذاها این فرصت را به شما میدهد تا چند ماه بعد نیز غذا و خوراکی مورد نظر خود را نگهداری کنید اما برخی غذاها با فریز کردن فاسد میشوند.
-
چرا بهتر است گاهی «عقب عقب» راه بروید؟
سلامت > خود مراقبتیتهران - ایرنا - پیادهروی یکی از سادهترین و در دسترسترین روشها برای حفظ تناسباندام است، اما اگر چند قدم هم به صورت رو به عقب بردارید، ممکن است مزایای بیشتری به دست آورید!
-
تجدید حیات و زیباییهای نوروز در روز سیزدهم
گزارش ویژه > گزارش ویژهتهران - ایران - سیزدهبهدر، آیینی کهن در دل جشن نوروز، فراتر از یک گردش ساده در طبیعت است. این سنت دیرینه، ریشه در باورهای ایرانیان باستان دارد که دوازده روز نخست سال نو را به شکرانه آفرینش و حیات دوباره جشن میگرفتند. روز سیزدهم اما، به عنوان پایانی بر این دوره شادمانی، فرصتی برای رهایی از شر و بدی و آماده شدن برای سالی پربار تلقی میشد.
-
فرار از دورهمیهای خانوادگی؛ راهی بهسوی آرامش یا تنهایی؟
سبک زندگی > آداب معاشرتتهران - ایرنا - در حالی که دورهمیهای خانوادگی به عنوان فرصتی برای نزدیکی و تقویت روابط شناخته میشوند، برخی از افراد به دلایلی از این اجتماعات دوری میکنند. آیا این انتخاب به معنای جستجوی آرامش روانی است یا نشانهای از تنهایی و انزوا؟
-
پنج چیزی که نباید با چت جیپیتی در میان بگذارید
سبک زندگی > مدیریت فضای مجازیتهران - ایرنا - در ماههای اخیر چتجیپیتی به یکی از ابزارهای محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار میدهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت.
-
برنامه غذایی بعد از رمضان؛ خداحافظی با پرخوری، سلام به تعادل
سلامت > تغذیه و رژیم غذاییتهران - ایرنا - رمضان با تمام برکات و معنویتش به پایان رسید، اما چالش حفظ سلامتی و تعادل غذایی همچنان پابرجاست. بعد از یک ماه روزهداری، وسوسه پرخوری و بازگشت به عادات غذایی ناسالم میتواند قوی باشد. اما نگران نباشید! با یک برنامه غذایی هوشمندانه و هدفمند، میتوانید به این وسوسهها غلبه کنید و سلامتی خود را تضمین کنید.
-
دنیای رنگی روزهاولیها در عید فطر؛ از شوق روزه تا شیرینی نمازعید
خانواده > فرزندپروریتهران - ایرنا - با دستان کوچک و قلبهایی مملو از ایمان، امسال عید فطر برای روزهاولیها رنگ و بوی دیگری داشت. کودکانی که برای نخستین بار طعم شیرین روزهداری را چشیدند، در صفوف نماز عید فطر، نوای بندگی سر دادند و با لبخندهای معصومانهشان، جشنی به یادماندنی را رقم زدند.
-
آیا واقعاً شغل رویایی وجود دارد؟
سبک زندگی > موفقیتتهران - ایرنا - از دوران کودکی در ذهن بسیاری از ما ایدهای از شغل رویایی شکل میگیرد؛ کارگردان، مهندس، دانشمند و ... اما آیا وقتی وارد دنیای حرفهای میشویم، به همان شغلی که همیشه آرزو داشتیم، میرسیم؟
-
قرآنخوانی از کتاب یا موبایل؛ کدام تمرکز و معنویت بیشتری دارد؟
فرهنگ و آموزشتهران - ایرنا -در دنیای امروز، قرآنخوانی دیگر محدود به صفحات کاغذی نیست؛ گوشیهای موبایل هم به ابزاری برای دسترسی به این کتاب مقدس تبدیل شدهاند. اما آیا این تحول تکنولوژیک باعث تغییر در تجربه معنوی و روحی ما از قرآن شده است؟
-
ازدواج آسان و تعریف آن در آموزههای دینی
گزارش ویژه > گزارش ویژهتهران - ایرنا- اسلام ازدواج را بهعنوان یک عبادت و عمل صالح میداند و آن را برای تمام مردان و زنان توصیه میکند. اهل بیت (ع) نیز همواره به اهمیت ازدواج آسان و عدم ایجاد مشکلات در این رابطه تأکید کردهاند.
-
مغز ما چگونه واقعیت را از توهم تشخیص میدهد؟
سلامت > سلامت روانتهران - ایرنا - مغز ما هر لحظه در حال پردازش اطلاعاتی است که از جهان اطراف دریافت میکند، اما تحقیقات نشان میدهند که بخش زیادی از ادراک ما بر اساس پیشبینیهای ذهنی و مدلهای درونی شکل میگیرد.
-
«چرت بعدازظهر» مهارت حل مسئله را تقویت میکند
سبک زندگی > مهارت و آموزشتهران - ایرنا - مطالعه جدید نشان داده که چرتهای بعدازظهر مهارتهای حل مسئله را تقویت میکند و در این زمینه، خواب با حرکت سریع چشم (REM) (مرحلهای از خواب که با رویاها و با ذخیرهسازی خاطرات و پردازش احساسات مرتبط است) بهویژه اهمیت دارد.
-
مدیریت دعواهای خانوادگی؛ راهکارهای سازنده برای آرامش!
خانواده > همسرداریتهران - ایرنا - تعارضات خانوادگی بخش اجتنابناپذیری از زندگی مشترک است، اما شیوه مدیریت آنها تعیینکننده کیفیت روابط بین اعضای خانواده خواهد بود.
-
تعیین جنسیت جنین با سونوگرافی مادربزرگ ها!
خانواده > فرزندآوریتهران - ایرنا - در گذشته مادربزرگها گاهی در همان روزهای اول بارداری با مشاهده تغییرات ظاهری مادر یا تغییراتی که در سبک زندگیاش اتفاق میافتد به او میگفتند که قرار است دختردار شود یا اینکه پسری را به دنیا بیاورد، گرچه این تشخیص برخی مواقع درست از آب در نمی آمد اما بسیاری از مواقع نیز این تشخیص ها درست بود .
-
فراموشی زبان مادری؛ افسانه یا واقعیت؟
سبک زندگی > مهارت و آموزشتهران - ایرنا - زبان مادری، یا «زبان اصلی»، نخستین زبانی است که یک فرد یاد میگیرد و معمولاً بخش مهمی از هویت او را تشکیل میدهد. این زبان وسیلهای برای ارتباط با خانواده، دوستان و فرهنگ است. اما آیا امکان دارد که فرد زبان مادری خود را فراموش کند؟
-
آیا ویدئوهای کوتاه واقعاً مغز را دچار زوال میکنند؟
سبک زندگی > مدیریت فضای مجازیتهران - ایرنا - یک مطالعه جدید به بررسی درستی حقایق علمی مضرات ناشی از تماشای بیش از حد ویدئوهای کوتاه پرداخته است و به این سوال پاسخ میدهد که آیا اساسا تماشای این ویدئوها در فضای مجازی برای ما مضر هستند؟