تهران - ایرنا - تاوا کبابی یک نوع کباب تابه‌ای است که اصالت آن مربوط به شهر تبریز، اردبیل و ارومیه است. غذایی که به دلیل خوشمزگی، نمی‌توان از آن گذشت.

به گزارش گروه ایرنا زندگی - تاوا کبابی یک نوع کباب تابه‌ای است که اصالت آن مربوط به شهر تبریز، اردبیل و ارومیه است. برای تهیه این کباب خوشمزه باید پیاز رنده شده را بعد از آنکه آب آن گرفته شد به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و ورز دهید. به مایه این کباب آذربایجانی ادویه‌ها و چاشنی‌های لازم را اضافه کنید و بعد از استراحت دادن آن در یخچال، روی حرارت گاز بپزید. در این مقاله از سرویس آشپزی به آموزش طرز تهیه تاوا کبابی به همراه نکات مهم در طبخ آن می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه تاوا کبابی تبریزی (برای ۳ یا ۴ نفر)

گوشت چرخ کرده: ۶۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران (دم کرده غلیظ): ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سبز تند: ۲ عدد

گوجه فرنگی: ۴ عدد

 نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی

برنج یا نان: برای سرو تاوا کبابی

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه و استراحت دادن مایه کباب: ۱ ساعت
مدت زمان لازم برای پخت تاوا کباب: ۳۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه تاوا کبابی خوشمزه

تاوا کبابی یکی از بهترین نسخه‌های کباب تابه‌ای تبریزی و ارومیه‌ای است که دستور پخت آسانی دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده را به راحتی و در مدت زمان کوتاهی در خانه می‌توانید تهیه و به همراه برنج یا نان آن را سرو کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه تاوا کبابی درست مثل درست کردن کباب تابه ای اگر از گوشت چرخ کرده یخ زده استفاده می‌کنید، آن را از فریزر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا یخ آن باز شود. گوجه فرنگی و فلفل سبز تند را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج شود.

یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید. قسمت انتهایی پیاز را جدا نکنید تا هنگام رنده کردن لایه‌های آن از هم جدا نشود. پیاز را نیز با آب بشویید و در آبکش قرار دهید. زعفران را با زعفران‌ساب بسابید و روی آن مقداری آب جوش یا چند قطعه یخ قرار دهید تا رنگ بگیرید.

مرحله دوم: پیاز و گوشت چرخ کرده را مخلوط کنید

یک عدد پیاز را که از قبل شسته‌اید با رنده به صورت ریز رنده کنید. پیاز رنده شده را با دست بفشارید تا آب آن جدا شود. آب پیاز را دور بریزید و تفاله پیاز را در یک ظرف مناسب بریزید. مقدار لازم از گوشت چرخ کرده را به تفاله پیاز اضافه کنید و با دست گوشت و پیاز را به خوبی ورز دهید تا به طور یکدست ترکیب شوند و یک مایه منسجم درست شود.

مرحله سوم: زعفران و ادویه را اضافه کنید

ادویه لازم برای تهیه کباب تابه ای تبریزی شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری زعفران غلیظ دم کرده را نیز به مایه کباب اضافه کنید و همه را با هم ورز دهید تا عطر و طعم ادویه و زعفران کاملا به خورد مایه کباب برود.

مرحله چهارم: مایه تاوا کبابی را ورز و استراحت دهید

بعد از آنکه همه مواد به خوبی مخلوط شدند تا ده دقیقه دیگر ورز دادن مایه تاوا کبابی را ادامه دهید. ورز دادن کمک می‌کند تا مایه کباب منسجم شود و هنگام پخت ترک نخورد و از هم نپاشد.

در ادامه طرز تهیه تاوا کبابی ساده، روی ظرف مایه کباب را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت تا یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله پنجم: تاوا کبابی را بپزید

بعد از گذشت مدت زمان لازم، مایه کباب را از یخچال بیرون بیاورید. یک تابه با ابعاد مناسب انتخاب کنید. کف آن روغن بریزید و مایه کباب تابه تبریزی را روی آن پخش کنید تا به طور یکدست سطح تابه را بپوشاند. تابه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید یک سمت کباب در مدت زمان ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

بعد از گذشت یک ربع کباب را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. می‌توانید کباب تابه‌ای را برش بزنید تا برگرداندنش راحت‌تر باشد.

مرحله ششم: گوجه فرنگی و فلفل سبز تند را اضافه کنید

در این مرحله بعد از برگرداندن تاوا کبابی، دو عدد گوجه را از وسط نصف کنید و روی کباب قرار دهید. دو عدد فلفل سبز تند را نیز در اطراف تابه بچینید.

مرحله هفتم: سس تاوا کبابی را آماده کنید

یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) را در نصف لیوان دسته‌دار فرانسوی آب حل کنید. به ترکیب به دست آمده مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. سس به دست آمده را روی تاوا کبابی بریزید و حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا کباب همراه با سس به خوبی بپزد.

مرحله هشتم: تاوا کباب تبریزی را سرو کنید

بعد از آنکه سس غلیظ و کباب کاملا پخته شد، می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید. تاوا کبابی را در یک ظرف مناسب بریزید و به همراه برنج آبکش، برنج کته یا نان آن را سرو کنید.

طرز تهیه تاوا کبابی آذری به روش‌های دیگر

تاوا کبابی تبریزی را در فر یا با گوشت مرغ هم می‌توانید درست کنید.

روش تهیه تاوا کبابی در فر

برای تهیه تاوا کبابی در فر، بعد از آماده کردن و استراحت دادن مایه کباب، فر را با دمای ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سینی فر را چرب کنید و مایه کباب تابه ای تبریزی را روی آن پهن کنید.

گوجه فرنگی و فلفل سبز را نیز روی کباب قرار دهید و سینی را داخل فر بگذارید. دما را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و زمان بدهید تا برای سی تا چهل و پنج دقیقه تاوا کباب در فر بپزد. در ده دقیقه پایانی پخت درب فر را باز کنید و مقداری زعفران غلیظ دم کرده به کباب در حال پخت اضافه کنید و بعد از آماده شدن آن را سرو کنید.

روش تهیه تاوا کبابی با مرغ

اگر به دلیل پرهیز غذایی نمی‌توانید از گوشت قرمز استفاده کنید یا اگر به هر دلیلی تمایلی به استفاده از گوشت قرمز ندارید؛ می‌توانید این غذای لذیذ تبریزی را با مرغ تهیه کنید.

کافی است ۶۰۰ گرم ترکیب ران سینه مرغ را کاملا چرخ کنید و سپس مطابق مراحل بالا مایه تاوا کباب را آماده و آن را بپزید. سینه مرغ چون گوشت لخت و صافی دارد برای چرخ کردن مناسب‌تر است و ران مرغ از خشک شدن مایه کباب جلوگیری می‌کند.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تهیه تاوا کبابی مرغ به زمان کمتری برای پخت نیاز دارد و مرغ در مقایسه با گوشت قرمز زودتر می‌پزد.

نکات مهم در طرز تهیه تاوا کبابی رستورانی

حتما از گوشتی استفاده کنید که مقداری چربی داشته باشد. چربی علاوه بر اینکه طعم لذیذی به تاوا کبابی می‌دهد باعث می‌شود بافت آن نیز نرم باشد.

می‌توانید از مقداری زیره نیز به عنوان ادویه این کباب تبریزی استفاده کنید.

از تابه‌ای استفاده کنید که کف آن ضخیم باشد. این کار کمک می‌کند تا کباب به صورت یکدست پخته شود.

پختن تاوا کبابی با مقداری کره طعم متفاوتی به آن خواهد داد.

گوشت را حتما به خوبی ورز دهید. اگر گوشت را به خوبی ورز ندهید هنگام پخت وا می‌رود و ترک می‌خورد.

استراحت مایه کباب در یخچال باعث می‌شود تا طعم‌ها کاملا به خورد هم بروند و از طرفی باعث منسجم شدن آن می‌شود.

حتما آب پیاز را به طور کامل بگیرید. وجود آب پیاز باعث وا رفتن و ترک خوردن کباب تابه‌ای حین پخت می‌شود.

هرقدر سس این کباب غلیظ‌تر باشد و کباب‌ها در آن به اندازه کافی پخته شوند طعم لذیذتری پیدا خواهد کرد.

طرز تهیه تاوا کبابی اردبیل مشابه با شیوه تبریزی و ارومیه‌ای آن است.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن تاوا کبابی به روش اصیل تبریزی

چرا تاوا کبابی سفت می‌شود؟

تاوا کبابی را حتما روی حرارت ملایم بپزید. حرارت بالا باعث می‌شود تا کباب سفت شود.

اگر از گوشت بدون چربی استفاده کنید کباب شما سفت خواهد شد.

طرز تهیه تاوا کبابی با سیب زمینی به چه صورت است؟

برای تهیه تاوا کبابی با سیب زمینی، کافی است سیب زمینی را به صورت حلقه‌های نازک برش بزنید و به همراه گوجه و فلفل سبز روی کباب قرار دهید. هنگام پخت درب تابه را حتما ببندید تا سیب زمینی‌ها بخارپز شوند. می‌توانید سیب زمینی را جداگانه سرخ کنید و در کنار تاوا کباب آن را سرو کنید.