گروه ایرنا زندگی - گیزاتما یا قیزاتما که به معنی سرخ کردن است و یکی از غذاهای خوشمزه ارومیه است. گیزاتما از مخلوط کدو و بادمجان تهیه شده و در وعدههای اصلی سرو می شود. شما میتوانید در تهیه این غذا مقدار سبزیجات را کم و زیاد کنید و از هر نوع سبزیجاتی مانند هویج و یا لوبیا سبز استفاده کنید. در کنار این غذا حتما باید ماست و سیر وجود داشته باشد.
این خوراک خوشمزه بیشتر در تابستان تهیه میشود زیرا کشاورزان سبزیجات تازه را چیده و با آنها این گیزاتما را تهیه میکنند.
مواد لازم برای تهیه گیزاتما
زمان پخت: ۲۰
بادمجان: ۲ عدد
کدو: ۲ عدد
سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
سیر: ۳ حبه
گوجه فرنگی متوسط: ۲یا ۳ عدد
روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم
فلفل سبز: ۱ عدد
ماست و سیر: به مقدار لازم
طرز تهیه گیزاتما
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا تمام سبزیجات را پوست کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. سپس برای اینکه بادمجان روغن کمتری جذب کند با قلمو به آن ا کمی ماست بزنید. اصلا در طعم و مزه بادمجان تاثیری ندارد فقط باعث میشود روغن کمتری داشته باشد.
مرحله دوم: سرخ کردن سبزیجات
داخل تابه روغن ریخته و تمام سبزیجات را به ترتیب سرخ کنید و داخل یک ظرف بچینید. سعی کنید اول سیب زمینی سپس بادمجان و سرخ کنید سپس مابقی سبزیجات را به دلخواه میتوانید روی دستمال روغن گیر نیز قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
مرحله سوم: تهیه سس مخصوص
داخل یک تابه کوچک سیرهای پوره شده را تفت میدهیم تا عطر سیر خارج شود سپس ۲ تا از گوجههای گفته شده در دستور را رنده کنید و با سیر تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود بعد از آن مقداری نمک زده و از روی حرارت بردارید. ماست و کمی سیر را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: تهیه گیزاتما
سس بدست آمده را روی مواد سرخ شده بریزید و به همراه نان تازه و ماست و سیر سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه گیزاتما
میتوانید ماست موسیر را روی مواد سرخ شده بریزید.
از هر سبزیجاتی که دوست دارید میتوانید در تهیه این غذا استفاده کنید.
میتوانید به ماست و سیر کمی نعنا خشک و فلفل سیاه نیز اضافه کنید.
به دلخواه میتوانید روی مواد سرخ شده کمی نمک بزنید و یا در ابتدا در روغن کمی نمک ریخته سپس سرخ کنید.
خرد کردن مواد به سلیقه شما بستگی دارد میتوانید خلالی یا حلقه ای خرد کنید.