گروه ایرنا زندگی - ژله یکی از دسرهای محبوب و پرکاربرد در مناسبتهای مختلف است که بسیار راحت و آسان، با مواد قابل دسترس و پودرهای آماده تهیه میشود. روشهای مختلفی برای تهیه انواع ژله در خانه وجود دارد و بسیاری از کدبانوهای ایرانی راز خوشمزگی ژله و تهیه انواع ژله را میدانند اما کمتر کسی است که طرز تهیه ژله شفاف و براق را بداند، به همین منظور در این بخش رازهای براق شدن ژله را منتشر نمودهایم.
استفاده از آب جوش
برای تهیه ژله اکثر افراد از یک لیوان آب جوش و یک لیوان آب سرد استفاده میکنند، برای براق شدن ژله بهتر است اصلا از آب سرد در تهیه ژله استفاده نکنید و به جای آن به پودر ژله تنها یک و نیم لیوان آب جوش بیافزایید. آب سرد استفاده شده در ژله، به سرد شدن سریعتر مایع ژله کمک میکند، وگرنه اجباری به استفاده از آب سرد نیست. استفاده نکردن از آب سرد در تهیه ژله سبب شفاف و براق شدن آن میشود.
بُن ماری کردن ژله
پس از افزودن آب به ژله، آن را خوب هم بزنید و ظرف ژله را برای مدتی روی بخار آب کتری قرار دهید تا تمام پودر ژله درون آب حل شده و ژله براق و شفاف گردد. همچنین شما میتوانید ژله را به مدت ۱ الی ۲ دقیقه داخل ماکروویو قرار دهید تا تمام ذرات ژله کاملا حل شود، سپس ژله را از ماکروویو خارج کنید و مجددا هم بزنید تا ژله یکدست شود.
توجه نمایید که ژله را نباید بر روی حرارت مستقیم قرار دهید، روش بن ماری راهکاری است برای گرم کردن و ذوب کردن مواد غذایی به صورت غیرمستقیم که از قدیم کاربرد داشته است.
صاف کردن ژله
یکی دیگر از رازهای براق شدن ژله به صاف کردن آن مربوط میشود. پس از تهیه ژله با آب جوش، شیر یا بستنی و...زمانی که میخواهید آن را درون قالب بریزید، ابتدا از صافی رد کنید تا ژلهای صاف و براق داشته باشید.
نکات کوتاه و مهم تهیه ژله خانگی
در تهیه ژله، رعایت نسبت مواد یکی از نکات حیاتی است.
برای تهیه ژله، قالبهای پلاستیکی و سیلیکونی بهترین گزینهها هستند.
بهتر است مایع ژله فقط تا حد نیمهای از ظرف قالب را پر کند تا به طور یکنواخت در ژله توزیع شود.
به گزارش وب گاه نمناک، برای خارج کردن ژله از قالب میتوانید یک ظرف را پر از آب جوش بگذارید و قالب ژله را به مدت ۱۰ ثانیه روی بخار آب قرار دهید. این کار باعث میشود ژله به طور محکم بچسبد و شما بتوانید آن را به راحتی برگردانید.