گروه ایرنا زندگی - نان مایورکا (به انگلیسی : Mallorca Bread) یکی از نانهای خوشمزه و پر طرفدار بین المللی است که ظاهری حلزونی دارد و معمولا برای صبحانه طبخ میشود. نان مایورکا را میتوانید در وعده صبحانه همراه با کره مربا، خامه عسل یا نوتلا یا در وعده عصرانه همراه یک فنجان چای سا قهوه سرو کنید. نان مایورکا را به نام نان حلزونی اسپانیایی یا نان شیرینی ترکی هم میشناسند.
نان مایورکا
مواد لازم:
خمیر مایه فوری | ۲ و ¼ قاشق چایخوری |
آب ولرم | ½ پیمانه |
شیر ولرم | ¾ پیمانه |
کره | ½ پیمانه |
شکر | ⅓ پیمانه |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد | ۵۴۰ تا ۵۶۰ گرم |
خامه صبحانه | به مقدار کافی |
کره برای مواد میانی | ۲۵ گرم |
طرز تهیه
خمیر مایه، ۱ قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم را در یک کاسه مخلوط کنید و رویش را بپوشاند و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایع عمل بیاید. شیر ولرم را به همراه بقیه شکر به زرده تخم مرغ اضافه کرده هم بزنید تا یکدست شود. خمیر مایه را به شیر اضافه کنید. کره را روی حرارت بنماری ذوب کنید و به شیر اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود. آرد را ۳ بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کرده و ورز دهید تا یکدست شود و خمیری نرم و لطیف داشته باشید که وسط کاسه جمع شود.
روی خمیر را با سلفون بپوشانید و یک ساعت در دمای محیط استراحت بدهید تا حجمش ۲ برابر شود سپس خمیر را به سطح کار منتقل کرده و با وردنه به صورت مربعی به خطر یک سامتی متر باز کنید. کره که برای مواد میانی بود را روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید و بعد از این که کمی از حرارت افتاد با برس روی تمام سطح خمیر بکشید.
خمیر را به صورت نواری برش بزنید و رول کنید و روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است با فاصله قرار دهید و رویشان کیسه فریزر بکشید و ۱ ساعت دیگر استراحت بدهید تا حجیم شوند. روی خمیرها را با برس خامه بکشید و نانها را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه قرار دهید.
برای این که نانها نرم بمانند یک کاسه آب داغ هم داخل فر روی طبقه زیرین یا کنار سینی فر قرار دهید. بعد از این که نانها را از فر خارج کردید بلافاصله با قلم مو رویشان کره بمالید و پودر قند بپاشید.
نان مایورکا وانیلی
مواد لازم:
خمیرمایه خشک | ۱/۲ قاشق غذاخوری ( ۵ گرم) |
آب | ۱/۲ فنجان ( ۱۰۰ گرم) |
شیر کامل | ۱/۲ فنجان ( ۱۰۰ گرم) |
کره | ۴ اونس ( ۱۱۳ گرم کره ذوب شده) |
زرده تخم مرغ | ۴ عدد |
عصاره وانیل | ۱ قاشق چای خوری ( ۸ گرم) |
وانیل خشک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری ( ۸ گرم) |
شکر | ۱/۳ فنجان ( ۷۰ گرم) |
آرد همه منظوره | ۳۷۵ گرم |
پودرقند | برای روی شیرینی |
طرزتهیه
در یک کاسه بزرگ آب و خمیر مایه را مخلوط کنید و رویش را بپوشانید و به مدت ۵ دقیقه درمحلی گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل کرده و کف کند. شیر، شکر، نمک، زرده تخم مرغ، عصاره وانیل و کره ذوب شده را اضافه کرده هم بزنید یکدست شود. آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری شود. اگر خمیر خیلی چسبناک بود میتوانید آرد بیشتری اضافه کنید تا زمانی که به دست نچسبد و خمیر نرم و لطیفی داشته باشید.
روی خمیر را با پارچه ای تمیز بپوشانید و به مدت ۱.۵ – ۲ ساعت در محلی گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود. خمیر را به شکل مستطیل به ضخامت یک چهارم اینچ با وردنه باز کنید و رویش کره ذوب شده بمالید و با چاقوی تیر به حالت نواری برش بزنید و سپس هر نوار را رول کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای رول شده را با فاصله از هم کف سینی بچینید و دوباره رویش را بپوشانید و ۴۵ دقیقه استراحت بدهید.
به گزارش وب گاه بیتوته، نانها را به مدت ۱۲ – ۱۵ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده است قرار دهید تا رویشان کمی طلایی و برشته شود. بعد از خارج کردن از فر رویشان پودر قند الک کنید.