گروه ایرنا زندگی - چیکن استریپس یا فیله استریپس ( به انگلیسی : Chicken Strips ) یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار فست فودیها است که به صورت سرخ کردنی از برشهای سینه مرغ یا فیله مرغ در آرد مخصوص فیله استریپس با روشی خاص برای پولکی شدن خمیر اطراف مرغ تهیه میشود.
فیله استریپس، مرغ سوخاری پولکی است و تفاوتش با مرغ سوخاریهای معمولی در ضخیم تر بودن لایه خمیر روی مرغها و حالت ترد و پولکی آن است.
شاید فکر کنید درست کردن چیکن استریپس در خانه کار سختی باشد ولی اصلا اینطور نیست و همان بار اول با کمی حوصله میتوانید یک چیکن استریپس خانگی خوشمزه و ترد درست کنید.
فیله استریپس خانگی
مواد لازم برای ۴ نفر:
فیله مرغ | ۸ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
آب | ½ فنجان |
آرد سفید | ۲ لیوان |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چای خوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل سفید | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
زنجبیل | ½ قاشق چای خوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چای خوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
برای تهیه چیکن استریپس خانگی میتوانید از فیله مرغ استفاده کنید یا اینکه سینه مرغ را به اندازه فیله برش بزنید و طعمدار کنید. ادویهها را به جز پودر زنجبیل مخلوط کنید.
برای طعم دار کردن مرغ پیاز را خلالی خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
نصف فنجان آب ولرم ، نصف قاشق چای خوری نمک به همراه نصف ادویهها را به کاسه اضافه کنید. کمی زعفران دم کرده به کاسه اضافه کنید.
فیله های مرغ را به کاسه اضافه کرده و به خوبی با مواد مرینیت مخلوط کنید و روی کاسه را بپوشانید و به مدت حداقل ۴ ساعت تا یک شب در یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
آرد را به همراه پودر زنجبیل و باقیمانده ادویهها و نصف قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
یک کاسه آب و یخ هم جلوی دستتان بگذارید. تابهای گود را روی حرارت قرار دهید و به اندازهای روغن اضافه کنید که فیلهها روی روغن شناور بمانند .
تابه را روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود. فیلهها را یکی یکی داخل آرد زده سپس در آب یخ فرو کنید ،این کار را ۳ – ۴ بار انجام دهید تا سطح فیلهها به صورت پولکی در بیاید.
فیلهها را در روغن داغ بیاندازید سرخ کنید تا سطحشان کاملا طلایی شود سپس روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافه چیکن استریپسها کشیده شود.
فیله استریپس رستورانی
مواد لازم برای ۴ نفر:
فیله مرغ | ۱۲ عدد |
سس خردل | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذا خوری |
آرد | ۳۵۰ گرم |
آب و یخ | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به مقدار کافی |
پودر سیر، پاپریکا و پولبیبر | به مقدار کافی |
طرز تهیه:
برای تهیه چیکن استریپس رستورانی فیلههای مرغ را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و مقداری نمک، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر، پاپریکا و پولبیبر اضافه کنید.
سس خردل و روغن زیتون را اضافه کنید و با دست مواد را کاملا روی مرغها ماساژ دهید و روی کاسه را بپووشانید و ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. در کاسهای دیگر آرد را با مقدار لازم نمک، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر، پاپریکا و پولبیبر مخلوط کنید.
یک کاسه آب با مقدار زیادی یخ کنار دستتان بگذارید. فیلههای مرغ را داخل آرد و سپس داخل آب یخ بزنید و دوباره این کار را تکرار کنید و در آخر داخل آرد بزنید.
با دست به روش چرخشی آرد را به خورد فیلهها بدهید تا حالت پولکی بزنید. تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن به اندازهای اضافه کنید که فیلهها در روغن شناور بمانند.
هر دو طرف فیلههای پولکی شده را در روغن سرخ کنید و روی کاغذ حولهای بگذارید تا روغنشان کشیده شود . چیکن استریپس را همراه با سس دلخواه سرو کنید.
فیله استریپس فست فودی با سیب زمینی سرخ شده
مواد لازم:
فیله مرغ | ۱ کیلوگرم |
شیر | ۱ لیوان |
آرد سفید | ۲۵۰ گرم |
پودر پاپریکا | یک قاشق مربا خوری |
پودر سیر | ۲ قاشق مربا خوری |
آویشن | نصف قاشق مربا خوری |
ادویه مرغ و ماهی | ۱ قاشق چای خوری |
پودر خردل | نصف قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
سیب زمینی | به میزان دلخواه |
آب و یخ | به میزان لازم |
طرز تهیه:
در کاسهای بزرگ ادویهها و شیر را مخلوط کنید و فیلهها را درون آن بریزید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
سیب زمینیها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و در ظرف آب و یخ بریزید تا سرخ شود. آرد را با همان مقدار ادویه که با شیر مخلوط کردید ، مخلوط نمایید.
فیلههای مزه دار شده رادر آرد بگردانید و سپس داخل مخلوط شیر بزنید ، ۳ بار این کار را تکرار کنید.
فیله را خوب بتکانید تا آرد اضافهاش بریزید و حالت پولکی پیدا کند و برای این که حالت پولکیشان حفظ شود بلافاصله در روغن سرخ کنید.
در تابهای سیبزمینیها را به همراه نمک و زردچوبه سرخ کنید. هر طرف فیلهها را به مدت ۳ – ۴ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید.
نکات لازم برای تهیه فیله استریپس
برای تهیه فیله استریپیس میتوانید به سلیقه خودتان از ترکیب ادویههای متفاوتی استفاده کنید از جمله :
پودر فلفل قرمز، پودر پاپریکا، پودر آویشن، زردچوبه، نمک
نمک، فلفل قرمز، پودرسیر، پودر پاپریکا، پودر آویشن، پودر پیاز
برای پولکی شدن آرد اطراف مرغ، بار سوم که فیله را داخل آرد زدید، بیین دو دست قرار دهید و با حرکت سریع و دورانی دو دست در خلاف جهت هم دور فیله آرد اطرافش را به حالت پولکی در آورید.
به گزارش وب گاه بیتوته، اگر با انبر کار کنید که دستانتان خیس نشود بهتر میتوانید فیلهها را پولکی کنید. برای پولکی کردن فیلههای مرغ بعد از این که دو بار فیله را در آب یخ و آرد زدید، دو مشت خود را از آرد پر کنید و فیله را بین دو دست قرار دهید به طوری که فقط با آردها تماس داشته باشد و دستها را چند را به هم بمالید تا سطح مرغ حالت پولکی و تکه تکه پیدا کند و سپس سرخش کنید.