گروه ایرنا زندگی - هل سبز گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژهای در طب سنتی است و میتوان بسیاری از بیماریها را با آن درمان کرد.
تاریخ استفاده از هل به حداقل ۴۰۰۰ سال پیش برمیگردد و هل سبز یکی از قدیمیترین ادویه جات در جهان است و در مصر باستان برای خواص داروییاش استفاده میشد و رومیها و یونانیها از این ادویه برای عطر و بوی آن استفاده میکردند؛ وایکینگها نیز آن را در طی سفرهایشان کشف کردند و به اسکاندیناوی آورند.
مزایای سلامتی هل چیست؟
هل به بهبود سلامت گوارشی کمک میکند و مانع برخی بیماریهای جدی مانند سرطان میشود، همچنین به درمان دیابت و درمان افسردگی نیز کمک میکند. اما این تنها خواص هل سبز نیست و فواید قابل توجهی در این گیاه خوش عطر وجود دارد که در بخش سلامت نمناک به آن اشاره خواهیم کرد.
۱. بهبود سلامت گوارشی با هل
میتوان از هل در آشپزیها علاوه بر عطر و طعمش، برای افزایش هضم نیز استفاده کرد. هل همچنین متابولیسم را تحریک میکند و خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد. هل باعث تحریک ترشح اسید صفراوی در معده میشود که به هضم کمک میکند و همچنین از بیماریهای دستگاه گوارش مانند: رفلاکس اسید معده، سوزش سر دل، اسهال، و غیره جلوگیری می کند.
۲. هل برای کمک به پیشگیری از سرطان
هل به عنوان یک درمان طبیعی سرطان نیز شناخته شده است؛ این ادویه را میتوان برای جلوگیری، تاخیر و حتی معکوسسازی سرطان استفاده کرد. هل همچنین باعث کاهش التهاب کلیه میشود که رشد سلولهای سرطانی را مهار میکند و باعث از بین رفتنشان میشود.
۳. تقویت سلامت قلب از خواص هل
خواص آنتی اکسیدانی آن میتواند سلامت قلب را تقویت کند. هل همچنین حاوی فیبر است، مواد مغذی که میتواند به کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت قلب کمک کند و میتواند سطح فشار خون را کاهش دهد و این برای قلب مفید است، در این مورد هل سیاه مفیدتر از هل سبز است.
۴. دارا بودن خواص دیورتیکی از خواص هل
هل دارای خواص دیورتیکی است که برای فشار خون و صرع مفید میباشد. این خواص دیورتیک هل همچنین به سم زدایی کمک میکند.
۵. هل برای کمک به مبارزه با افسردگی
طبق گزارش بهداشتی، هل واقعا میتواند به افراد در مقابله با افسردگی کمک کند، فقط چند دانه هل را پودر کنید و در آب بجوشانید، و این چای را هر روز بنوشید.
۶.هل برای مبارزه با آسم
هل نقش مهمی در مبارزه با علائم آسم مانند: خسخس، سرفه، تنگی نفس و تنگی در قفسه سینه دارد. این ادویه باعث میشود تنفس با افزایش گردش خون در ریهها آسانتر شود و همچنین درباره التهاب غشاهای مخاطی، التهاب مربوطه را از بین میبرد. میتوان از هل سبز برای درمان آسم، برونشیت و سایر مشکلات تنفسی استفاده کرد.
۷. هل برای کمک به درمان دیابت
هل سرشار از منگنز (ماده معدنی که میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد) میباشد.
۸. بهبود سلامت دهان از خواص هل
هل دارای خواص ضدمیکروبی است که باعث افزایش سلامتی دهان میشود؛ هل میتواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک کند و در درمان تنفس بد کمک میکند.
۹. افزایش اشتها با استفاده از هل
استفاده از هل برای درمان کمبود اشتها تأکید میشود و حتی روغن هل میتواند به عنوان یک محرک اشتها استفاده شود. هل میتواند در درمان هیستوپلاسموز (یک بیماری که یکی از علائم آن عدم اشتها است) کمک کند.
۱۰. پایین آوردن فشار خون با هل
هل به طور موثری فشار خون را کاهش می دهد؛ می توانید هل را به سوپ و خورش ها و حتی خوراک ها اضافه کنید تا سطح فشار خون شما را کنترل کند.
۱۱. تقویت سلامت یکی از خواص هل
هل یک داروی مقوی غرایز جنسی اثبات شده است؛ این ادویه غنی از سینوئل است و فقط یک قاشق کوچک پودر هل میتواند محرک های عصبی را آزاد کند و احساسات شما را برانگیزد.
۱۲. درمان سکسکه از خواص هل
هل دارای خواص آرامش بخش عضلانی است و این میتواند به کاهش سکسکه کمک کند. یک قاشق چای خوری پودر هل را به آب گرم اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه بماند. سپس صاف کرده و بنوشید.
۱۳. هل برای کمک به درمان گلودرد
مخلوطی از هل، دارچین و فلفل سیاه میتواند برای درمان گلودرد شگفتانگیز باشد. هل گلو را نرم میکند و دارچین خاصیت آنتی باکتریایی را ارائه میدهد و فلفل سیاه قابلیت زیستی دو عنصر دیگر را افزایش میدهد.
میتوانید ۱ گرم از پودر هل و دارچین، ۱۲۵ میلی گرم فلفل سیاه، همراه با ۱ قاشق چای خوری عسل را استفاده کنید. تمام مواد را مخلوط کنید و سه بار در روز بنوشید. استفاده از هل همچنین برای کاهش تهوع و جلوگیری از استفراغ بسیار شایع است.
۱۴. هل از لخته شدن خون جلوگیری می کند
هل حاوی اجزای متعددی است که لخته شدن خون را کاهش می دهد.
مزایای پوستی هل چیست؟
مزایای پوستی هل را میتوان به خواص ضد باکتری و آنتی اکسیدانی آن نسبت داد، این ادویه به کاهش آلرژیهای پوستی کمک میکند و پوست را بهبود میبخشد و همچنین میتواند به عنوان یک ابزار برای تمیز کردن پوست مورد استفاده قرار گیرد.
۱۵. هل برای بهبود رنگ پوست
یکی از مزایای استفاده از هل این است که میتواند به شما پوستی خوب بدهد؛ روغن هل به از بین بردن لکههای پوست کمک میکند. میتوانید پودر هل را با عسل مخلوط کنید و آن را به عنوان ماسک به صورت خود بزنید.
۱۶. هل برای بهبود گردش خون و شادابی پوست
هل حاوی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی میباشد؛ گردش خون را در سراسر بدن بهبود میبخشد. همچنین لایههای زیادی از مواد مغذی موجود در ادویهها میتوانند گردش خون را بهبود ببخشند و این باعث افزایش سلامتی پوست میشود.
۱۷. درمان آلرژی های پوستی با هل
هل به ویژه هل سیاه، خواص ضد باکتریایی دارد. از ماسک هل و عسل (ترکیبی از پودر قلع و عسل) استفاده کنید و برای بهبود، آن را به منطقه آسیب دیده بزنید.
۱۸. داشتن عطر خوب از خواص هل
هل اغلب در لوازم آرایشی برای عطرش استفاده میشود. با توجه به طعم و مزه آن، روغن هل و خود هل در عطر، صابون، مایع شستشوی بدن و سایر لوازم آرایشی استفاده میشود.
۱۹. فواید درمانی هل برای پوست
از هل در محصولات مراقبت از پوست به دلیل خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی آن مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین آرامش و تسکین پوست را همراه دارد. لوازم آرایشی همراه با هل، از محصولات درمانی آروماتراپی شناخته شدهاند.
۲۰. هل عامل پوشش دهنده بزرگ
به دلیل عطر و بوی قوی، هل میتواند بوی ناخوشایند را از بین ببرد. این باعث میشود که هل زیاد در محصولات آرایشی به کار برده شود.
۲۱. مراقبت از لب از خواص هل
روغن هل اغلب به لوازم آرایشی مرتبط با لبها (مانند رژهای لب) اضافه میشود تا لب را ترمیم و صاف کند. شما میتوانید به راحتی پوست خود را با روغن هل بمالید و صبح آن را بشویید و به شما کمک میکند تا پوستتان را روشن کنید.
۲۲. هل برای کمک به تمیزی پوست
هل سیاه در نابود کردن سموم پوست کمک میکند که در غیر این صورت میتواند به پوست شما آسیب میرسانند. جویدن هل سیاه به سم زدایی بدن شما کمک میکند و پوست شما را روشنتر میکند.
خواص و مزایای هل برای مو چیست؟
هل میتواند به بهبود رشد مو و درمان مسائل مربوط به پوست سر کمک می کند.
۲۳. تغذیه پوست سر از خواص هل
خواص آنتی اکسیدانی هل، به ویژه نوع سیاه آن، پوست سر را تغذیه میکند و سلامتی شما را بهبود میبخشد. این ادویه نیز فولیکولهای مو را تغذیه میکند و قدرت مو را افزایش میدهد. شما میتوانید موهای خود را با آب هل (مخلوط پودر هل با آب و استفاده قبل از شامپو) بشویید. خصوصیات ضد باکتریایی هل حتی در صورت بروز عفونتهای پوستی سر را نیز درمان میکند.
۲۴. هل برای بهبود سلامت مو و پوست سر
این یک هدیه است، بهبود سلامت پوست سر به معنی داشتن موهای قوی تر و بهتر است. هل باعث تقویت ریشه مو و درخشش موهای شما میشود.
نحوه انتخاب و نگهداری هل
هنگام خرید هل همیشه سبزش را ترجیح دهید، زیرا دارای طعم پیچیدهای است که برای غذاهای شیرین و طعم دهنده مناسب میباشد.
به دنبال دانههای کوچک باشید. آنها باید مانند ترکیبی از کاج و گل باشند.
اگر هل زمینی مورد نیازتان است، توصیه میشود که دانه ها را خرد کنید، رنده کنید یا در هاون بکوبید.
با این حال، هل زمینی به سرعت از بین میرود و در عین حال تمام ادویه ها یک سال یا حتی بیشتر سالم میمانند.
هل ادویه گرانی است، و به همین دلیل، ادویههای دیگری به پودر هل اضافه میشوند تا باعث کاهش هزینهاش شود.
باز کردن غلافها و یا کوبیدن دانهها باعث از دست دادن سریع عطر و طعم شان میشود.
روش صحیح ذخیرهسازی و نگه داشتن هل
ذخیرهسازی مناسب هل برای حفظ طعم و مزه و حفظ عمر مفیدش ضروری است. بهترین راه ذخیره هل نگه داشتنش با غلافش است، چون اگر غلافش را جدا کنید به سرعت عطر و طعمش میرود.
هل با غلافش میتواند تا یک سال عمر کند، البته زمانی که در یک مکانی با هوادهی مناسب و در یک محل سرد و خشک ذخیره شود.
کپسول های هل خشک باید در ظروف بدون رطوبت و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شوند.
برای ذخیره هل در طولانی مدت، دانهها باید در کیسههای پارچهای پلی اتیلن در داخل جعبههای چوبی نگهداری شوند. قبل از قرار دادن کپسولها در کیسه ها برای ذخیرهسازی، اطمینان حاصل کنید که آنها کاملا خشک باشند. هر رطوبت در کیسه باعث پوسیدگی آنها میشود.
به گزارش وب گاه نمناک، علاوه بر این، آنها باید به طور منظم برای نشانههای رطوبت و فساد مورد بازرسی قرار بگیرند. اتاق ذخیره باید تاریک، خشک، تمیز، سرد و بدون آفات باشد. برای حفاظت از غلافها از آفات و حشرات، توری هایی باید بر روی پنجره ها نصب شود.
طرز تهیه چای هل برای بهره مندی از خواص آن
مواد لازم:
۱ قاشق غذاخوری زنجبیل و ۱/۲ قاشق چای خوری هل
۱/۸ قاشق چای خوری از گل میخک و فلفل سیاه
۱ چوب دارچین
۱/۲ فنجان آب
۲ کیسه چای سیاه
۲.۱/۲ فنجان شیر کم چرب
۲ قاشق غذاخوری عسل
۲ قاشق غذاخوری پوست پرتقال، برای ظاهرش
دستورالعمل:
در یک کاسه کوچک، زنجبیل، هل، گل میخک و فلفل سیاه را ترکیب کنید.
یک کاسه را با آب پر کنید و آن را بجوشانید و کیسههای چای و دارچین را در آب قرار دهید. این ترکیبها را باهم مخلوط کنید و بجوشانید. حدود ۵ دقیقه اجازه دهید بماند و بعد کیسههای چای و دارچین را بردارید. شیر و عسل را اضافه کنید.
باز گرم کنید و بجوشانید تا چای به اندازه کافی گرم شود.
چای را در لیوان بریزید و پوست پرتقال را اضافه کنید.