چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می‌شود.

چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو:

  • ۵۰۰ گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
  • ۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
  • ۳۰۰ گرم ماست
  • ۱ عدد پیاز پوست‌کنده و خلالی خردشده
  • ۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
  • ۵ حبه سیر پوست‌کنده و ریز خردشده
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی
  • برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو

طرز تهیه و دستور پخت چرتمه پلو:

۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آن‌قدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.

۲. جگر و دنبه‌های ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آن‌ها را به‌مدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفل‌های خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. 

۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزه‌دار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز به‌مدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.

۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت‌کوب، آن‌ها را له کنید.

۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آن‌ها را به جگر، دنبه و پیاز له‌شده بیفزایید. 

۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید

منبع: تحریریه ایرنازندگی