نام بسیاری از مواد غذایی مانند کیک و شکلات با قند گره خورده است اما برخی از این خوراکی‌ها که بخشی از رژیم روزانه بسیاری از افراد را شکل می‌دهند، قندهای نهفته بسیار زیادی در خوود جای داده‌اند که شما حتی باور هم نمی‌کنید.

به زبان ساده، قند افزوده به هر قندی گفته می‌شود که به غذا اضافه می‌شود، در حالی که قند طبیعی، قندی است که به طور طبیعی در آن ماده غذایی وجود دارد. شاید تصور کنید که اگر قند و شکر را از رژیم غذای خود حذف کنید،  بدن شما عاری از قند افزوده است در حالی که چندین ماده غذایی که در دسته شیرینی‌ها و دسرها هم قرار نمی‌گیرند، می‌توانند به طرز حیرت انگیزی دارای قند اضافه شده باشند. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ در مجله BMJ منتشر شده است، غذاهای فرآوری شده که بسیاری از آنها حتی شیرین هم نیستند ، ۹۰ درصد کل قندهای افزوده مصرف شده از سوی افراد را تشکیل می‌دهند. در اینجا هفت ماده غذایی رایج که بمب‌های قندی مخفی هستند، آورده شده است.

۱ - ماست طعم‌دار

به طور حتم همه ماست‌ها در دسته مواد غذایی قندی قرار نمی‌گیرند. در هنگام خرید، مواد تشکیل دهنده محصول را بخوانید. اگر قند، جز سه ماده اصلی آن ذکر شده، محصول را به قفسه برگردانید. اگر تمایل به مصرف میوه‌های طعم‌دار دارید، بهترین کار این است که خودتان دست به کار شوید. دارچین، میوه‌های تازه شیرین نشده، توت‌های پوره شده، آجیل‌های تست شده و دانه‌های مغذی همه افزودنی‌های عالی به ماست ساده برای ایجاد طعم بدون قند هستند.

۲- سوپ کنسرو شده

شما در مورد سوپ کنسرو شده حاوی نمک زیاد شنیده‌اید. اما آیا می‌دانید می‌توان میزان زیادی قند در یک کنسرو سوپ گوجه فرنگی پیدا کرد؟ تولیدکنندگان از شکر به منظور کم کردن اسید گوجه فرنگی برای متعادل کردن طعم سوپ استفاده می‌کنند. بنابراین قبل از خرید، به ویژه خرید انواع سوپ گوجه فرنگی، برچسب‌های روی کنسرو را با دقت بررسی کنید.

۳- سس سالاد

سس همان چاشنی است که می‌تواند یک سالاد سالم را به یک ماده غذایی پر چربی و قند افزوده تبدیل کند. پس به خاطر داشته باشید که این تنها میزان چربی نیست که هنگام خرید یک سس باید به آن توجه کنید. خوب است بدانید که وقتی تولیدکنندگان چربی را از محصولات خارج می‌کنند ، غالباً قند بیشتری اضافه می‌کنند تا جایگزین طعم از دست رفته شود. بهتر است آب مرکبات، آبغوره، سرکه، سبزیجات معطر و روغن‌های گیاهی را جایگزین سس‌های فروشگاهی کنید.

۴ - سس گوجه فرنگی

سس‌های گوجه فرنگی خریداری شده در شیشه راحت هستند اما می‌توانند منابعی از شکر داشته باشند که غالباً به آن اضافه می‌شود تا طعم اسیدی گوجه فرنگی را از بین ببرد و سس را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه دارد. اگر میل به مصرف سس گوجه فرنگی دارید، بهتر است روش خانگی آن را امتحان کنید. کنسرو گوجه فرنگی را در تابه ریخته و ادویه‌های مورد علاقه خود را به آن اضافه کنید تا یک سس سریع بدون قند آماده شود.  ممکن است این سسی باشد که از نمونه‌های فروشگاهی آن لذیذتر شود.

۵- آبمیوه

همه آبمیوه‌ها در دسته خوراکی‌های کاملا سالم قرار نمی‌گیرند. برخی از انواع آبمیوه‌های بسته‌بندی شده در قفسه فروشگاه‌ها سرشار از قند افزوده هستند. هنگام خرید بر مواد تشکیل دهنده دقت و در صورت وجود قند از خرید آن، صرف نظر کنید. آبمیوه مورد نظر خود را می‌توانید از فروشگاه‌های عرضه آبمیوه تازه تهیه کنید یا در خانه دست به کار شوید و آبمیوه بگیرید.

در این زمینه بخوایند:
به چند دلیل مهم باید آب و لیمو بنوشیم

لیستی از بهترین موادغذایی برای درست کردن صبحانه محبوب بچه ها

۶- گرانولا و غلات صبحانه

آیا عادت به خوردن غلات یا گرانولا در وعده صبحانه دارید؟ باید بدانید که در هر روز، حجم قابل توجهی قند اضافه شده به بدن شما وارد می‌شود. اگر تمایل به مصرف این محصولات دارید، به میزان قند درج شده روی آن توجه کنید. شما همچنین می‌توانید مقداری آجیل کامل و میوه خشک شده را جایگزین آنها کنید.

۷- میوه خشک شده

هر چند میوه‌های خشک شده طبیعی، بسیار سالم هستند و بر مصرف آنها تاکید می‌شود، اما هر مشت از انواع بسته بندی شده آنها که حاوی قند افزوده هستند می‌تواند حاوی ۲۰ تا ۳۰ گرم قند افزوده باشد. میزان این قند در میوه‌های خشک شده که به طور طبیعی ترش هستند، بیشتر است. در زمان خرید، به نکته «بدون شکر» بودن توجه کنید.

منبع: تحریریه ایرنازندگی