درحالیکه تقویت سیستم ایمنی بدن در حال حاضر بسیار مهم است اما این موضوع برای روزهای دیگر سال و سالهای دیگر نیز اهمیت دارد. در این گزارش سعی شده است فهرستی از خوراکیهایی که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و نیز به مبارزه با بیماریهای خطرناک مانند دیابت، گرفتگی شریان، کلسترول بالا، فشار خون بالا و چاقی کمک می کنند، را به شما معرفی کنیم.
پرتقال
پرتقال حاوی ویتامین D ، C و E، بتاکاروتن و فلز روی است. پرتقال علاوه بر رفع عطش حاوی مواد مغذی مهمی از جمله ویتامین C، پتاسیم و پکتین (یک نوع فیبر) است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. پتاسیم به پایین آوردن فشار خون ، جذب متوسط سدیم و خنثی سازی پروتئینهایی که در ایجاد بافت اسکار قلب یا نارسایی قلبی نقش دارند، کمک می کند. پکتین نیز نقش مهمی در این زمینه دارد و به جذب کلسترول در غذاها کمک میکند.
کیوی
کیوی مملو از ویتامین های C ، B ، D6 ، A، مگنزیم و آهن است. در داخل پوسته پرزدار قهوه ای کیوی، یک میوه سبز آبدار وجود دارد که مملو از ویتامین های B ، C و E ، پلی فنول ، منیزیم ، پتاسیم و مس است.این عناصر خوراکی باعث کاهش لختههای خونی و سالم نگه داشتن کل سیستم قلبی شده و به سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکنند تا قوی بماند.
بادام
بادام مملو از ویتامین E، منگنز و منیزیوم است.همانطور که بادام احتمالاً یکی از خوشمزهترین اعضای خانواده آجیل است ، این مغز مغذی نه تنها به سیستم ایمنی بدن کمک میکند که قوی بماند بلکه مطالعات نشان میدهد که مغز بادام حاوی مواد مغذی سالم است که میتواند به تقویت حافظه و هوش کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد. بنابراین خوردن یک مشت بادام میتواند به کاهش کلسترول کمک کند و به دلیل داشتن مقدار زیاد استرول های گیاهی ، از جذب چربی مضر LDL مضر جلوگیری کرده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهد.
سیر
سیر مملو از ویتامین C، ویتامین B6 و منگنز است. سیر موجب تقویت سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن میشود؛ سیر همچنین تشکیل پلاک در شریانها را برطرف کرده و موجب کاهش ترشح آنزیمهایی میشود که تاثیر منفی بر رگهای خونی دارند.
ماهی سالمون
ماهی سالمون مملو از ویتامین ب 12 یا کوبلامین، منیزیوم و ویتامین های B6 و C است ؛ مصرف ماهی سالمون به هر صورتی (خام، آبپز ، کبابی و یا سرخ شده) به کاهش تری گلیسریدها و لخته های خونی کمک می کند.
زنجبیل
زنجبیل در سال های اخیر و به دلایل خوبی در صنعت تناسب اندام بازگشت کاملی داشته است. زنجبیل می تواند تهوع و التهاب را کاهش دهد و برخی از خواص کاهش دهنده کلسترول را نیز به همراه دارد. با این وجود باید همواره احتیاط کرد و تنها مقدار کمی از آن را به غذا و یا نوشیدنی اضافه کرد زیرا زنجبیل می تواند بسیار قدرتمند باشد.
چای سبز
هر دو چای سبز و سیاه کاملاً پر از مواد مغذی هستند. در حقیقت ، گزارش شده است افرادی که چای سبز بیشتری می نوشند نسبت به افرادی که این کار را نمی کنند ، زندگی سالم تر و طولانی تری خواهند داشت.
چای سبز منبع خوبی از یک اسید آمینه است که ممکن است در تولید ترکیبات ضدمیکروب در سلول های شما کمک کند.
چای سبز همچنین منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است ، به خصوص یکی از آن ها به نام EGCG ، که نشان داده شده است عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و چای سیاه را بیش از پیش فرض می کند زیرا روند تخمیر را طی نمی کند.
در این زمینه بخوانید:
فواید آب گوجهفرنگی را جدی بگیریم؛ از تقویت استخوانها تا چربی سوزی
فواید لیموترش؛ از جوان سازی پوست تا کمک به سیستم گوارش
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای قرمز دو برابر مرکبات ویتامین C دارد. فلفل دلمهای قرمز همچنین منبع خوبی از بتاکاروتن است، که یک رنگدانه طبیعی در میوه ها و سبزیجات مانند هویج است. بتا کاروتن به سلامتی چشم و پوست کمک میکند.
منبع: runtastic